Doyduğum Yer - Mehmet Kutay Özel Makarna günlükleri
HABERİ PAYLAŞ

Bugün için çok daha farklı bir yazı planlamıştım aslında. Nereye gidelim, ne yiyelim konuları için çok da uygun zamanlarda olmadığımız için gerekli notları aldım ve hepsini önümüzdeki güneşli günlere sakladım. Madem evlere kapanmış durumdayız, üretici olabileceğimiz bu zamanları en verimli şekilde geçirmemiz için hiçbir engel bulunmuyor.

Dışarıya sık sık çıkmamak için birçoğumuz stoklu alışverişe yöneldik. Uzun süre dayanıklı olduğu için de en çok hazır makarnayı tercih ettik. Hazırlamaktan en çok keyif aldığım şeyler makarna ve sosları olduğu için ben mutfakta mutlu bir şekilde vakit geçiriyorum. Dışarıya çıkmadığımız bu günlerde sizlerin de yapmaktan ve yemekten keyif alabileceğinizi düşündüğüm bir tarif paylaşmaya karar verdim.

Haberin Devamı

Makarna günlükleri

İtalyanca “Pasta aglio e olio” diye söylemesi çok havalı olsa da Türkçe karşılığı zeytinyağlı ve sarımsaklı makarna olan bir tarifle başlayacağım. Bu makarnayı ilk defa Chef filminde şef rolündeki Jon Favreau’dan, Scarlett Johansson’a pişirirken görmüştüm ve evde yaptıktan sonra bir anda en sevdiğim yemeklerden biri haline geldi. Malzemeleri ve hazırlaması gerçekten çok basit, aşağıdaki tarif 4 kişilik olsa da ufak porsiyonlarla 5-6 kişiye kadar servis yapılabilir.

Zeytinyağlı ve sarımsaklı makarna tarifi

  • 500 gram makarna (tercihen spagetti)
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 12 diş sarımsak
  • 1 su bardağı incecik kıyılmış maydanoz
  • 100 gram rendelenmiş parmesan ya da yağlı tulum peyniri
  • 2 limon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Makarna günlükleri

Makarnalarımızı bol tuzlu suda, al dente (dişe gelecek şekilde) haşlayın. Süzmeden önce haşlama suyundan yaklaşık bir kâse kadarını kenara ayırın, makarnamızı soslarken ihtiyacınız olacak. Zeytinyağının tamamını bir tavada kızdırıp içine ince ince dilimlediğiniz sarımsakları atın ve sarımsaklar kokusunu bırakıp hafif altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biberleri ekleyin ve biraz daha karıştırdıktan sonra süzdüğünüz makarnaları ekleyin.

Sarımsaklı yağın makarnanın her yerine bulaşabilmesi için iyice karıştırın ve bunu tavayı sallayarak yapmanız gerekiyor, böylelikle makarnaların zarar görmesini engellemiş olacaksınız. Her yerine iyice bulaşmadığını düşünüyorsanız kenara ayırdığımız makarna suyundan azar azar ekleyebilirsiniz. Tavanın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve parmesanları ekleyin ve karışana kadar iyice sallayın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon sıkıp kaldıysa biraz daha parmesan koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder