Dr. Ali Gürsoy Adet döneminde hormon testi yaptırın
HABERİ PAYLAŞ

Adet döneminde hormon testi yaptırın

Adet düzensizliğinin pek çok nedeni olabiliyor. Mutlaka bir doktora başvurun. Sebebi çoğunlukla hormonal kaynaklıdır. Adet döneminde yapılacak detaylı hormon testleriyle sorun ortaya çıkacaktır. Tedavi ile iyileşmeniz sağlanır.

Akıntı neden kaynaklanıyor?

26 yaşındayım, evliyim. Bir süredir devam eden koyu sarı renkli ve hafif kokulu, epey yoğun akıntım var. İlişki sonrasında da rahatsız edici bir koku oluşuyor. Peki bu akıntı neden oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel açıdan aktif birçok kadında vajinal enfeksiyonlar ara sıra izlenebilmektedir. Bunların çoğunluğu tedavi gerektirmeyen basit akıntılarken, bir kısmının ise tedavi edilmesi gerekmektedir. Eğer bu akıntılar, kötü kokulu ya da berrak renkte değilseler nedene yönelik araştırılmaları gerekir.

Haberin Devamı

Vajinal akıntılarda ilk yapılması gereken vajinal kültür örneği alınmasıdır. Alınacak bu örnek ile hangi mikrop çeşidinin bu enfeksiyona yol açtığı saptanacaktır. Böylece direkt olarak mikroba etkili tedavi başlanma fırsatı elde edilmiş olacaktır. Sonuca göre gerekli görüldüğü takdirde eş ya da partnere de tedavi verilmektedir.

Neden adetim düzensiz?

20 yaşındayım. Benim sorunum adet düzensizliği var, 3-4 aydır düzensiz adet görüyorum. Daha önceleri böyle bir problemim yoktu. Neden olabilir acaba?

CEVAP

Sevgili okurum, adet düzensizliğine neden olabilecek birçok sebep bulunmaktadır. Adet düzensizliği genellikle hormon düzensizliğinden kaynaklanır. Adet döneminizde yapılacak detaylı hormon düzeyi değerlendirilmesi önerilir. Bu değerlendirmeler ile adet düzensizliğinize neden olan sebep bulunarak uygun tedavi ile adet düzeninizin normale dönmesi planlanacaktır.

Mide bulantım çok fazla

23 yaşındayım. Eşimle 2 hafta önce ilişkiye girdik. Hamile kalmak istemediğim için ertesi gün hapı içtim. Ama mide bulantılarım devam ediyor. Sizce hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, ertesi gün hapları gebeliği yüzde 100 önleyen yöntemler değillerdir. Başarılı olabilmeleri için en kısa zamanda alınmaları gerekir. Bulantı şikayetiniz gebeliğe bağlı olabileceği gibi gebelik dışı nedenlere bağlı da görülebilir. Gebelik testinin yapılması gerekir. Şikayetiniz devam ederse kadın hastalıkları ve doğum doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder