Dr. Ali Gürsoy Ameliyat sonrası şikayetlerin geçmesi beklenir
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat sonrası şikayetlerin geçmesi beklenir

Miyomlar kadında adet düzensizliği ve kanamaya neden olurlar. Ameliyat sonrası şikayetlerin geçmesi beklenir ama süre gerekir. Çünkü rahim ve rahim duvarının kendini yenilemesi zaman alır.

Miyom alındı ama düzelme olmadı

43 yaşındayım. İki ay önce ameliyatla 10 santim çapında miyom aldırdım. Sonuç iyi. Ameliyattan önce adet kanamam çok oluyordu. Myomu alınınca kanamalarımın düzene gireceği söylendi. Ancak ameliyattan sonraki ilk adette düzelme olmadı. Tekrar doktora gittiğimde kokulu bir akıntım vardı. Bazı ilaçlar verdiler. Bana ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, miyomlar genellikle adet düzensizliği ve kanama yaparlar. Ameliyat sonrası bu şikayetlerin geçmesi beklenir ama hemen düzelme göstermeyebilir. Çünkü rahimin ve rahim duvarının kendini yenilemesi zaman alabilir. Ayrıca burada miyomun ya da miyomların rahimin hangi kesimlerinden çıkarıldığı da önemlidir. Bunun yanı sıra ayrıca oluşmuş bir enfeksiyondan da bahsediyorsunuz. Bu enfeksiyon için tedavi planını da aksatmayın.

Miyomu aldırmam şart mı?

Rahimde 6.7x4.3 santim büyüklüğünde miyom var. 44 yaşımdayım ve çocuk doğurmayı düşünmüyorum. Ancak yine de ameliyat konusunda tedirginim. Siz bu konuda ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, miyomlar birçok kadında görülebilen ve rahimden köken alan kitlelerdir. Bulundukları yere, boyutlarına ve sayılarına göre değerlendirme yapılarak gerekli tedavi yöntemi ya da takip planlanır. Ameliyat düşünülen durumlarda miyomların alınması planlanırken bazı durumlarda ise miyomlar ile birlikte rahimin de birlikte alınması düşünülebilir. Miyom ile ilişkili kanser riski varsa ve hastada bulgular ile seyrediyorsa ameliyat planlanabilir.

Tüp bebeğin tutma şansı var mı?

31 yaşındayım. Polikistik over sendromum var. Üç yıldır istiyoruz ama bebeğim olmuyor. Şimdiye kadar üç kez aşılama yapıldı. Doktorum artık tüp bebek aşamasına geldiğimi söyledi. Tüp bebeğin tutma şansı nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, çocuk isteği olan hastalarda tedavi aşamaları belli bir düzen içerisinde ilerler. Aşılama tedavisi ile olumlu sonuç alınamayan kişilerde tüp bebek tedavisine geçilmektedir. Tüp bebek tedavileri kişiye özel olup başarı şansı birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Yumurtalarınızın fonksiyonunu ya da eşinizin sperm değerlerini bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Tüp bebek uzmanı bir doktor ile görüşerek bu konuda daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder