Dr. Ali Gürsoy Fazla şeker tüketimi mantar enfeksiyonunu artırabilir
HABERİ PAYLAŞ

Fazla şeker tüketimi mantar enfeksiyonunu artırabilir

Genital enfeksiyonlar verilen tedaviye rağmen geçmiyorsa bağışıklık sistemini baskılayan bir durum var mı, bakılmalı. Fazla şeker tüketimi kısıtlanmalı çünkü bu da mantarı artırabilir. Tedaviyi birçok açıdan yeniden planlamak gerekebiliyor.

Mantar bitmiyor

Mantardan kurtulamıyorum, 3 aylık evliyim. Evlendikten sonra mantar çıktı. Defalarca doktora gittim, düzelmiyor, ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, geçmeyen genital enfeksiyonlara birçok kadında sık rastlanır. Bu akıntılar bazen basit tedavilere cevap vermez. Böyle durumlarda bağışıklık sistemini baskılayan durumların varlığı araştırılmalıdır. Ayrıca özellikle aşırı şeker tüketimi de mantar enfeksiyonlarını artırabiliyor.

Haberin Devamı

Uzun süredir devam eden ve geçmeyen akıntısı olan hastalarda tedaviyi birçok açıdan planlamak gerekir. Medikal tedavilerin yanı sıra beslenme değişikliği ve bağışıklığınızı destekleyici öneriler ile bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz.

Kasık ağrısı normal mi?

Çocuk sahibi olmak için yumurta çatlatma iğnesi oldum. İğneden sonra bende kasık ağrısı ve hafif ateş oldu. Sizce bunlar normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, yumurta çatlaması olarak bilinen ovulasyon gerçekleştiğinde bazı kadınlarda kasık ağrısı, hafif vücut ısısı artışı beklenen bir durumdur. Siz de bu bulguları muhtemelen yumurtanızın çatlamasına bağlı hissettiniz. Bu şikayetleriniz sürerse başka nedenlerin araştırılması için doktora danışın.

Neden adet göremiyorum?

Yedi aydır adet görmüyorum. Doktor, “rahim küçüklüğü” dedi. Neden adet görmüyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, kanamanız olmuyorsa muhtemelen altta yatan başka sebepler olabilir. Rahim küçüklüğü genel bir tabir olup bu şikayetinizi açıklayan bir durum değildir. Bu durum için daha önce başka tetkikleriniz yapıldı mı bilmiyorum. Eğer yapılmadıysa detaylı bir değerlendirme yapılmasını tavsiye ederim.

Hangi testi yaptırayım?

Her ayın 15’inde adet görüyordum. Bu ay 6 gün geçmesine rağmen adet görmedim. Eczaneden test aldım. Sonuç negatif çıktı. Birkaç gün önce küçük parça şeklinde az miktarda kanamam oldu. Bunun sebebi nedir? Gebelik hangi testle belli olur?

CEVAP

Sevgili okurum idrarda gebelik testleri sık kullandığımız testler olsalar da her zaman doğru sonuç vermeyebilirler. Negatif saptandıkları durumda kanda beta hcg testi ile gebelik olup olmadığı doğrulanmalıdır. Beklenen adet tarihinizi geçti ise ya da gebelik düşündürecek bulantı benzeri şikayetleriniz varsa mutlaka kanda gebelik testi yaptırmanızı öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder