Dr. Ali Gürsoy Gebe kalmayı isteyen her kadına önerilir
HABERİ PAYLAŞ

Gebe kalmayı isteyen her kadına önerilir

Folik asidi gebe kalmayı planlayan her kadına öneriyoruz. Gebelikten 3 ay önce başlayıp gebeliğin 3’üncü ayına kadar kullanılması gerekir. Anneye ve bebeğe zararı yoktur. Aksine bebeğin sinir sisteminin sağlıklı şekilde gelişmesini sağlar.

Folik asit içmem gerekir mi?

Gebe kalmak istiyorum, arkadaşıma doktor folik asit vermiş. Bunu benim de içmem lazım mı? Her hamile kalmak isteyen folik asit içmeli mi? Nasıl kullanayım?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalmayı planlayan her kadına folik asit takviyesi önerilir. Folik asit desteğine gebelikten 3 ay önce başlayıp gebeliğin 3’üncü ayına kadar devam edilmesi önerilir. Folik asit bir B vitaminidir. Folik asit kullanımı çok önemlidir. Çünkü bebeğin beynindeki (anensefali) ve omurgadaki (spina bifida) bazı büyük doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle her anne adayının düzenli kullanması önerilir. Gebelikte folik asit desteğinin anne ve bebek için bilinen zararı yoktur.

Haberin Devamı

İlacı bıraktım ama adet görmedim

13 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Sadece 1 ay ara verdim ama adetim daha başlamadı. Neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, adet düzensizliği olan kadınlarda düzenli doğum kontrol hapı kullanımı ile adet düzeni sağlanır. Siz muhtemelen ilaç kullandığınız için düzenli adet görebildiniz. İlacı bıraktınız ve adet olamıyorsanız doktorunuz tarafından ultrason ile değerlendirilmeniz gerekir. Ayrıca gerekli durumlarda hormon değerlerinizin de kontrol edilmesi iyi olur.

Estetik yaptırsam sorun çıkar mı?

İç dudaklarım büyük ve sarkık. Bekarım, ileride görsel açıdan sorun yaratmasından endişeliyim. Estetik yaptırmak istiyorum ama klitorise ameliyatta zarar verildiğini ve klitoral orgazmı azalttığını duydum, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, iç dudakların normalden uzun, büyük ve asimetrik olması kadınların genital estetik açısından en sık şikayetçi oldukları konuların başında gelir. Buradaki anatomik bozukluklar kadında cinsel olarak problem yarattıkları gibi, bikini ve iç çamaşırı tarzı kıyafetlerin kullanımında da rahatsızlık yaratırlar. Yapılacak ameliyat, bu konuda deneyimli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yapıldığı takdirde estetik görünüm kazandıracak ve klitorise zarar vermeyecektir. Hatta gerekli görüldüğü takdirde klitoris üzerinde orgazma olumsuz etki yapacak çıkıntılar ve fazla deri var ise bunlar da çıkarılabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder