Dr. Ali Gürsoy İlaçlar belirtileri ve bulaşma riskini azaltır
HABERİ PAYLAŞ

İlaçlar belirtileri ve bulaşma riskini azaltır

Herpes simpleks virüsünün neden olduğu genital herpes cinsel yolla bulaşan yaygın bir enfeksiyon. Virüs vücuda girince kalıyor ve zaman zaman enfeksiyona neden oluyor. Kesin tedavisi yok ama ilaçlar belirtileri ve başkalarına bulaşma riskini azaltabiliyor.

Şiddetli kaşıntı ve yanma var

26 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. İdrara çıktığımda yanma ve kanama oluyordu. Doktorun verdiği ilaçlar sayesinde kanamam geçti. Şu an da çok şiddetli kaşıntı ve yanmalar oluyor. Hatta cinsel ilişkiye bile bu şiddetli yanmalar yüzünden giremiyorum. Çünkü ilişki sırasında canım yanıyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bahsettiğiniz şikayetiniz muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu kaynaklıydı ve doktorunuz tedavisi için antibiyotik verdi. İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılan antibiyotikler sonrası kadınlarda vajinal flora değişkenlik gösterebiliyor. Buna bağlı olarak vajinal mantar yani kandidiyazis ile sık karşılaşıyoruz. Muhtemelen siz de buna benzer bir durum yaşadınız. Kadın hastalıkları ve doğum doktorunuza başvurarak bu konuda medikal destek alabilirsiniz.

Kesin tedavisi var mı?

Genital herpes kapmışım. Bu yüzden ilişkiye girmekten korkuyorum. Bu rahatsızlığın tekrar oluşmaması için kesin bir tedavisi var mı? Bu durum beni çok rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu cinsel yolla bulaşan yaygın bir enfeksiyondur. Cinsel temas, virüsün yayılmasının en sık yoludur. Virüs, vücuda geçtikten sonra kalıcı olur ve zaman zaman enfeksiyona yol açabilir. Genital uçuk, genital bölgede ağrı, kaşıntı ve yaralara neden olabilir. Genital herpes için kesin bir tedavi yoktur, ancak ilaçlar semptomları hafifletebilir ve başkalarına bulaşma riskini azaltabilir.

3 kez hamile kaldım bebekler düştü

35 yaşındayım, 3 kez hamile kaldım ama hep düşük yaptım. Böyle hep düşük yapmamın bir nedeni var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, ne yazık ki tekrarlayan düşüklerde yeni bir gebelik öncesi bu düşüklere neden olabilecek sebeplerin araştırılması gerekir. İstenmeyen bu düşüklere en sık genetik hastalıkların, rahim yapısının bozukluğunun ve pıhtılaşma bozukluklarının neden olduğunu biliyoruz.

Haberin Devamı

Bir an önce genetik testlerinizi yaptırmanızı, ilaçlı rahim filmi denilen histerosalpingografi çektirmenizi ve trombofili paneli olarak bilinen pıhtılaşma testlerini yaptırmanızı öneririm. Bu araştırmaların yapılması için kadın hastalıkları ve doğum uzmanından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder