Dr. Ali Gürsoy İlerleyen haftalarda kadın ağrı çekebilir
HABERİ PAYLAŞ

İlerleyen haftalarda kadın ağrı çekebilir

Gebelikte vücudun denge merkezi ve kaslarının gerimi değiştiği için ilerleyen haftalarda ağrı görülebilir. Bazen arka planda bel fıtığı ya da romatizmal hastalıklar da bu ağrılara yol açabilir.

Spirali çıkartmak şart mı?

Birkaç yıldır spiral ile korunuyorum ama artık çocuk istiyorum. Spirali çıkartmadan gebe kalmam mümkün mü? Çıkarttırmak şart mı?

CEVAP

Sevgili okurum, spiral olarak da bilinen rahim içi araçların varlığında gebelik oluşması beklenmez. Gebelik istenildiği takdirde rahim için aracın çıkarılması gerekir. Rahim içi araçların çıkarılması için en uygun zaman adet dönemleridir. Rahim içi aracın ucunda bulunan ip yardımıyla muayenehane şartlarında anesteziye gerek kalmadan kolaylıkla çıkartılabilir.

Haberin Devamı

Haplar gebeliğe engel mi?

27 yaşındayım, 6 yıllık evliyim. 4 yaşında bir çocuğum var. Doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum. Ama ikinci çocuğu istersem bu haplar hamile kalmamı geciktirir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, doğum kontrol hapı kullanmayı planlıyorsanız doktora danışmadan kullanmayın. Bazı hastalıklarda doğum kontrol hapı önerilmez. Doğum kontrol haplarını bıraktıktan sonra doğurganlık ilk aylarda dönse bile bazen bu durum 5-6 aya kadar uzayabiliyor.

Bel ağrım çok fazla

34 haftalık gebeyim. Belimden dolayı haraket etmekte çok zorlanıyorum. Ağrı için evde uygulayabileceğim bir yöntem var mı? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, gebelikte vücudun denge merkezi değiştiği, vücuttaki pelvik bölge bağlarının ve kaslarının gerimi değiştiği için ilerleyen haftalarda ağrı görülebilir. Bu durum fizyolojik kabul edilir. Fakat bazı durumlarda ise arka planda bel fıtığı ya da romatizmal hastalıklar da bu ağrılara yol açabilmektedir. Size önerim bir fizik tedavi uzmanına başvururak muayene olmanız olacaktır.

Sperm hareketi düşükmüş

İki yıl denemeye rağmen eşim hamile kalmadı, doktora gittik. Sperm sayısı normal ama sperm hareketleri düşük. İki defa şırınga yöntemiyle hareketli olanlar seçilerek eşime sperm verildi ancak yine başarılı olmadı. Sperm hareketlerinin veya hızının düşük olması çocuk olmasına engel mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda her ay düzenli yumurtlama olur ve çatlayan yumurtanın sperm ile döllenmesini takiben gebelik oluşur. Spermin hareket kabiliyeti, morfolojisi ve sayısı bu döllenme ihtimalini etkileyen en önemli faktörlerdir. Eğer bu hareket ya da hız düşük ise sperm yumurtayı dölleyemeyecektir. Bu durum gebelik ihtimalini azaltacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder