Dr. Ali Gürsoy İnsülin direnci ve vitamin eksikliğiniz var mı?
HABERİ PAYLAŞ

İnsülin direnci ve vitamin eksikliğiniz var mı?

Kadındaki akıntıların en sık sebebi olan mantarlar bazen tedaviye dirençli oluyor. Önce akıntıdan numune alınarak özel inceleme yapılır, mikrop saptanır. Buna göre de ilaç verilir. İnsülin direnci ya da vitamin eksikliği olanlarda akıntı daha sık görülebiliyor.

Akıntı sürekli tekrarlıyor

34 yaşındayım ama sık sık iltihaplanma yaşıyorum. Doktorum fitiller ve kremler veriyor ama bir süre sonra akıntı yine tekrarlıyor. Sürekli tekrarlamasının sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda akıntı ve vajinitin en sık sebeplerinden biri olan mantarlar genellikle kolayca tedavi edilerek gerilerler ama bazen bu enfeksiyonlar tedaviye direnç gösterirler. Bu durumlarda akıntıdan alınan numuneden özel inceleme yapılır.

Haberin Devamı

Bu test sonucunda var olan mikrop tipi tespit edilerek sorunu hangi ilacın çözebileceği belli olur. Uzun süreli tedavi uyguladığımız bu durumlarda kadın ayrıca beslenmesine de dikkat etmeli. Aşırı şeker tüketen kişilerde ve insülin direnci olanlarda akıntı şikayeti sık izlenir. Ayrıca vitamin eksikliklerinde de akıntının sık izlendiğini unutmamak gerekir.

Kanser riski var mı?

43 yaşındayım. Aşırı ve düzensiz kanamalarım sonucu doktora gittim. Geçen ay rahimde miyom ve kistler olduğunu öğrendim. Kürtajla temizlediler ve rahimden parça alınıp patalojiye gönderdiler. Patoloji sonucu basit (atipisiz) hiperplazi çıktı. Şu anda hormon ilaçlarıyla 6 aylık tedaviye başlandı. Ayrıca kan değerim çok düşmüş, kansızlık varmış. Acaba kanser riski var mı? Varsa neden rahimi almıyorlar?

CEVAP

Sevgili okurum doktorunuz gerekli müdahaleyi yaparak örnek almış ve patolojiye göndermiş. Çıkan patoloji sonucuna göre tedavinizi başlamış. Düzenli takipte olduğunuz sürece olası bir kanser durumunda doktorunuz sizi erken dönemde bilgilendirecektir. Rahim alınması için erken bir süreç olsa bile bu isteğinizi doktorunuz ile paylaşabilirsiniz. Rahim alınması sonrası yaşanabilecek riskleri doktorunuzla detaylıca değerlendirip ameliyat hakkında konuşmanızı öneririm.

Hep düşük yapıyorum

Hocam gebe kalıyorum ama hep düşük oluyor. Niye böyle sürekli düşük yapıyorum? Ne yapmamı önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, üç ve daha fazla 20 hafta öncesi bebek kaybına tekrarlayan düşükler denir. Tekrarlayan düşüklerin varlığında yeni bir gebelik öncesi bu düşüklere neden olabilecek sebeplerin araştırılması gerekir. İstenmeyen bu düşüklere en sık genetik hastalıkların, rahim yapısının bozukluğunun ve pıhtılaşma bozukluklarının neden olduğunu biliyoruz. Bir an önce genetik testlerinizi yaptırmanızı, ilaçlı rahim filmini çektirmenizi ve pıhtılaşma testlerini yaptırmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder