Dr. Ali Gürsoy Kanama varsa nedeni araştırılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Kanama varsa nedeni araştırılmalı

Cinsel ilişki sonrası kanamalar önem verilmesi gereken bir konu. Rahim ağzı kanseri var mı araştırılması gerekir. Ayrıca uzun süren vajinitler, enfeksiyonlar ve servikal polipler de kanama nedeni olabilir. Doktorunuza başvurmayı geciktirmeyin.

Kanamanın nedeni nedir?

31 yaşındayım, eşimle son birlikte olduğumuzda hafif bir leke geldi. Adet dönemim sonrasında da devam eden kanamalarım oldu. Şimdi her ilişkiye girdiğimde kanamam oluyor. Sizce kanamanın nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, ilişki sonrası kanamalar dikkatlice gereken durumlardandır. Öncelikle rahim ağzında kanser ya da kanser öncesi lezyonların varlığının araştırılması gerekir. Rahim ağzı kanseri dışında; uzun süreli vajinitler, enfeksiyonlar ve servikal polipler de kanama yapabilirler. Bu şikayetinizi ihmal etmeden hızlıca kontrol ettirmenizi öneririm.

Haberin Devamı

Siyah akıntım var

25 yaşındayım, 2 haftadır siyah akıntım var. Sık sık idrara çıkıyorum. Bazılarında ağrı da oluyor. Bir ay önce gittiğim doktor bakteri kültürü yaptı ve bana bir ilaç verdi. Ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

CEVAP

Sevgili okurum, doktorunuz gerekli tetkikleri yaparak tedavi planınızı yapmış. Doktorunuzun önerdiği ilacı düzenli kullandıysanız muhtemelen enfeksiyonunuz gerilemiştir. Ama yine de tedavinin durumundan emin olmak isterseniz tekrar bir kültür numunesi verebilirsiniz. Gerekli görülürse yeni bir tedavi planı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Miyom alınmalı mı?

34 yaşındayım, 4-5 aydır adet kanamalarım düzensiz. 10 gün önce bu şikayetim için doktora gittim. Doktor, miyom olduğunu söyleyip ameliyat olmamı önerdi. Miyom nedir? Ameliyat olmam şart mı?

CEVAP

Sevgili okurum, miyomlar rahimin düz kas dokusundan kaynaklanan iyi huylu kitlelerdir. Kanama, adet düzensizliği, cinsel ilişki esnasında ağrı, halsizlik ve çocuk sahibi olamamak gibi birçok soruna yol açabilirler. Miyomların tespit edilmesi durumunda en doğru tedavi yapılacak bir ameliyat ile alınmalarıdır. Yaşınız genç olduğundan ameliyatınız esnasında rahim koruyucu ameliyat tipi tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder