Dr. Ali Gürsoy Tedavi sürecini yarım bırakmayın
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi sürecini yarım bırakmayın

Yumurta tembelliği ya da zayıflığı aslında kadındaki yumurtanın gelişmemesi ve çatlamaması anlamına gelir. Bu durumda gebelik oluşmaz. Doktorunuzun önereceği tedavi ile yumurtaların daha aktif çalışması sağlanabilir. Yeter ki tedavinizi yarım bırakmayın.

Anne olabilir miyim?

30 yaşında, 7 aylık evli kadınım. Yedi ay öncesinde sürekli adet düzensizliğim vardı. Doktor 1 yıl doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Ben 1 ay kullanıp bıraktım. Bebek istediğimiz için 7 ay boyunca hiç korunmadık ama çocuğumuz olmadı. Doktora gittim, yumurtalıklarımda tembelleşme olduğunu, çalışmadığını söyledi. Doğum kontrol hapı verdi. Acaba yumurtalıklarım düzenli şekilde çalışır mı? Ben anne olabilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, yumurta tembelliği ya da zayıflığı aslında kadınların yumurtalarının gelişmemesi ve çatlamaması durumudur. Yumurtaların gelişmemesi ya da çatlamaması durumunda gebelik oluşamaz. Doktorunuzun önerdiği tedavi ile yumurtalarınızın daha aktif çalışmasını ve doğru zamanda çatlamasını sağlayacaksınız. Tedavi sürecinizi bir önceki gibi yarıda kesmemenizi öneririm.

Adet bitiminde mi kullanayım?

31 yaşındayım. Vajinada iltihap ve mantar var. Doktorum bana fitil ve krem verdi. Ben fitillerden birini kullandım ve 3 gün sonra adet gördüm. Yeni fitili adet bitiminde mi kullanayım? Fitili 3 gün ara ile kullanıyorum. Kullandıktan 2-3 gün sonra ilişkiye girmenin sakıncası var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal enfeksiyonlar ve akıntılar medikal yolla kolayca tedavi edilirler. Tedavinin düzenli kullanılması ile şikayetiniz gerileyecektir. Adet dönemlerinde ise tedaviye kısa süreli ara vermek gerekebilir. Kanama sonrası tedaviye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İlişki için enfeksiyonun tedavi sürecinin bitmesini beklemek gerekir.

İlişki sonrası kan geliyor

Eşimle ilişkiye giriyorum ve ilişkiden sonra eşimin vajinasından 4-5 damla kan geliyor. Sizce bunda bir sorun var mıdır? Ne olur sorumuza cevap yazın.

CEVAP

Sevgili okurum, ilişki sonrası kanamalar normalde beklenen durumlar değildir. Kanamalarda aklımıza ilk olarak rahim ağzında kanser oluşumu riski ya da kanser öncesi görülen lezyonların varlığı gelir. Rahim ağzı kanseri dışında uzun süreli vajinal enfeksiyonlar ve servikal polipler de kanama yapabilirler. Yapılacak muayene rahim ağzı ve vajinada olası lezyonlar değerlendirilip ayrıca ile pap smear testi yapılacak. Böylece rahim ağzı patolojilerinin var olup olmadığı saptanacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder