Dr. Ali Gürsoy Yumurta çatlarken ağrı yapabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yumurta çatlarken ağrı yapabiliyor

Düzenli adet gören kadında her ay yumurta çatlarken bazı değişimler görülebilir. Çok az miktarda kanama, kasık ağrısı, vücut ısısında hafif artış olması normaldir. Şikayetleriniz artarak sürerse doktorunuz altta yatan başka neden var mı araştırmak isteyecektir.

Pembe renkli kanama ve ağrı oluyor

Adetlerim çok düzenli ama her ay adet dönemimin tam ortasında kasık ağrısıyla beraber pembe renkli kanama oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, yumurta çatlaması olarak da bilinen ovulasyon gerçekleştiğinde vücutta bazı değişimler izlenebilir. Çok az miktarda kanama, kasık ağrısı ve hafif vücut ısısı artışı olması yumurta çatlamasının belirtileridir. Bahsettiğiniz kasık ağrısı ve pembe renkli kanamayı muhtemelen yumurtanızın çatlamasına bağlı olarak hissettiniz. Eğer bu şikayetleriniz devam ederse olası başka nedenlerin araştırılması için doktorunuza danışmanızı öneririm.

Haberin Devamı

İkinci çocuğu istiyoruz

28 yaşındayım, 2 yaşında kızım var. Bir yıldır ikinci kez çocuk sahibi olmayı istiyoruz ama olmuyor. Doktor eşime bir şeyi olmadığını söylemiş. Benim adetlerim düzensiz. Sürekli test yapıyorum. Adetim gecikince hamileyim sanıyorum. Bu yüzden stres altındayım. Sizce doktora gitsem faydası olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmenizi öneririm. Olası bir yumurtalık kisti varlığı hem adet düzensizliğine hem de hamile kalmanıza engel olabilecek sorunlara yol açabilir. Doktorunuz yapacağı kontrollerde ayrıca yumurtlama takibi yapabilir. Döllenmeye uygun zamanları tespit ederek doğru zamanda cinsel birliktelik ile başarı şansınızı artırabilirsiniz.

Ne zaman düzene girer?

38 yaşındayım, 2.5 ay önce doğum yaptım. Normal adet düzenime ne zaman geçerim?

CEVAP

Sevgili okurum, doğum sonrası emzirmeye bağlı olarak bir süre boyunca kadınlarda adet kanamaları izlenmez. Adet döngüsü genellikle 3’üncü ve 4’üncü aylar arası yeniden başlar. Emzirmeye bağlı olarak adet kanaması bazen 12’nci aya kadar başlamayabilir. Gecikme uzadığı takdirde doktorunuz tarafından jinekolojik olarak değerlendirilmenizi öneririm. Annenin emzirme süresi, emzirme sıklığı, bebeğe ek besin verilmemesi gibi birçok faktör bu adet görme tarihinizi belirler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder