Dr. Ali Gürsoy Yumurtlamanın göstergesi olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Yumurtlamanın göstergesi olabilir

Kadınlarda ayda 1 kez yumurtlama gerçekleşir. İki adet döneminin ortasında lekelenme şeklinde kanamalar olabilir ve 2-3 gün sürebilir. Bu yumurtlamanın olduğunun göstergesidir.

Kanama ve kasık ağrısı oluyor, neden?

Benim adetlerimin ortasında 15’inci gün civarı hafif kanama ve kasık ağrısı oluyor. Sizce sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, üreme dönemindeki kadınlarda ayda bir defa yumurtlama gerçekleşir. Yumurtlama dönemi genellikle iki adet döneminin ortasında olur. Bu dönemlerde lekelenme şeklinde ufak kanamalar izlenebilir. Bu durumda ortalama 2-3 gün civarı sürebilmektedir. Endişe edecek bir durum olmayıp yumurtlamanın göstergesidir. Ama bu şikayetiniz artarsa ya da daha farklı günlerde izlenirse kadın hastalıkları doktoruna başvurmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Kese neden oluşmuyor?

26 yaşındayım. İki kez hamile kaldım ama kese olmadığı için düşük yaptım. Biz çocuk sahibi olmak istiyoruz ama artık aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Kese neden oluşmuyor?

CEVAP

Sevgili okurum, ne yazık ki tekrarlayan düşükler yaşamışsınız. Bu durumda yeni bir gebelik öncesi bu düşüklere neden olabilecek sebeplerin araştırılması gerekir. İstenmeyen bu düşüklere en sık genetik hastalıkların, rahim yapısının bozukluğunun ve pıhtılaşma bozukluklarının neden olduğunu biliyoruz. Bir an önce genetik testlerinizi yaptırmanızı, ilaçlı rahim filmi denilen histerosalpingografi çektirmenizi ve trombofili paneli olarak bilinen pıhtılaşma testlerini yaptırmanızı öneririm. Bu araştırmaların yapılması için kadın hastalıkları ve doğum uzmanınıza başvurabilirsiniz.

Hormon replasman tedavisi nedir?

48 yaşındayım, 1 yıl önce girdiğim menopoz nedeniyle sıkıntı yaşıyorum. Doktorum hormon replasman tedavisinden bahsetti ama detaylarını anlatmadı. Bu tedavi ne demek? Yani bana hormon mu verecekler?

CEVAP

Sevgili okurum, menopoz dönemine geçişte kadınlarda ortaya çıkan sorunların azaltılması için hormon replasman tedavileri kullanılmaktadır. Bu tedavi yöntemi ile kadınlarda azalan hormonların yerine konulması planlanmıştır. Bu tedaviler öncesi hastaların olası kanser vesaire açısından taranması gerekir. Hormon tedavilerinin yanı sıra bu şikayetler için bitkisel destek tedavileri de kullanabilmektedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder