Dr. Alper Dölenmen Bütünsel tıp nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Bütünsel tıp nedir?

Milattan önce 2000: "Al bu otu ye."

Milattan önce 1000: "O otu bırak, bu iksiri iç."

Milattan sonra 1000: "O iksir kötü, bu duayı oku."

Milattan sonra 2000: "O dua işe yaramaz, bu ilacı iç"........

Milattan sonra 2020:

  • Bu otun bir faydası var,
  • Bu iksirin içindeki minerallerin iyi geldiği birtakım enzimatik reaksiyonlar var,
  • O dua, o yoga, o meditasyon kendini iyi hissettiriyorsa elbette faydası var.
  • O ilaç, o aşı, o fizyoterapi olmadan sağlıklı bir yaşam süremeyeceğin bir sürü hastalık var.
  • Hem organlarımızı, hem ruhumuzu, hem zihnimizi, hem de bedenimizi, hücrelerimize kadar sağlıklı kılmak...

Bütünsel tıp bu işte dostlar.

"Yahu bir zerdeçal nasıl oluyor da 5 hastalığa iyi geliyor?"

Bütünsel tıp nedir

Anlatalım; zerdeçalın içindeki curcumin, hücre çekirdeği içindeki NF kappa b molekülünü baskılıyor ve inflamasyon sebebiyle oluşan bütün rahatsızlıkların önüne geçebiliyor.

Bu doğrultuda sırt ağrın da azalıyor, karaciğerin de tazeleniyor, kadın hastalıklarında da iyileşme görülebiliyor.

Haberin Devamı

"Peki dua neye iyi gelecek?"

Dua, meditasyon, nefes gibi spiritüel uygulamalar insanın ruhunu rahatlatır, çağımızın en büyük problemlerinden olan stresi azaltarak fazla kortizol salınımının önüne geçer ve vücuttaki birçok süreç rahatlar.

"Peki, aşılardaki alüminyum ne olacak? Komşum dedi ki...."

Lütfen komşunuzun değil, bilimin sözlerine kulak verin.

Hayatınız boyunca aşılardan aldığınız alüminyum 4,25 miligramdır. Mide ilacından bunun 4 katını alırsınız.

Tıp fakültesinin ilk sınıfında, kıymetli hocalarımız bize, "Tıpta hastalık yoktur, hasta vardır. Siz hastalığı değil, bu hastalığa yol açan sebepleri bulun ve hastayı tedavi edin" demişlerdi.

Bütünsel tıp nedir

Bütün hekimlerin gönlünde yatan budur. Bütün hekimler bir hastayı en az yarım saat dinlemek, muayene etmek, değerlendirmek ister. Fonksiyonel ve bütünsel tıp bakış açısına sahip hekimler olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Yüzyılların getirdiği sağlık tecrübelerini modern bilimin ışığında değerlendiriyoruz. Bütün sorunların kökenine inip sebebini araştırıyoruz.

Bu süreçte hasta, şikayetlerinden bağımsız olarak, bütün hayat hikayesiyle değerlendiriliyor. Hastanın yaşamını etkileyen "bütün" faktörler masaya yatırılıyor. Bu doğrultuda, ayrıntılı birtakım bilimsel tetkikler yapılıyor. Bu tetkiklerin ve değerlendirmelerin sonucuna göre vücuttaki eksiklikler ya da fazlalıklar belirleniyor. Dolayısıyla hastalığı değil hastayı, bütün olarak iyileştirmeye odaklanabiliyoruz.

Herkesin eğitim aldığı alanda uzmanlığına güvenin

Bütünsel tıp nedir

Bu fazlalıklar kişiye göre, bazen çok kızartma yemek sebebiyle biriken omega 6, bazen çevre kirliliği sebebiyle oluşan NO2 gazı, bazen de kilomuz (bu konuyu daha sonra başlı başına inceleyeceğiz) olabilir. Eksiklikler ise kişiye göre bazen mitokondrilerde enerji üretiminde kullanılması gereken glutatyon, bazen de vücuttaki stresi azaltıp kortizolü düşürmek amaçlı iyi bir meditasyon olabilir.

Haberin Devamı

Bütün bu yukarıda saydıklarımızı, rahatsızlıklarınızı da göz önünde bulundurarak hekiminiz belirleyecek. Bilimsel çalışmaların ve hekimlik tecrübelerinin belirlediği "olması gereken" seviyelere getirecek.

Doğru yöntemlerle, doğru ilaçlarla, doğru destek ürünleriyle, doğru meditasyonla, doğru beslenmeyle, doğru hareketle vücudunuzu, zihninizi ve ruhunuzu "bütünsel" olarak iyileştirecek.

Hekiminiz, tedaviniz sırasında ilaçlarınız ve doğru takviyeler için eczacınızla, doğru beslenmeniz için diyetisyeninizle, doğru fiziksel hareketler için fizyoterapistinizle, diğer destekler için, alanında uzman olan diğer takım arkadaşlarıyla birlikte çalışarak sizi doğru kişilere yönlendirecek.

Herkesin eğitim aldığı alanda uzmanlığına güvenin. Bina yaptıracaksanız mühendise, mimara, ekonomiyi finansçıya, sağlıkla, ilaçlarla ilgili konularda doktorlara danışın, eczacınıza sorun.

Haberin Devamı

Sağlık paha biçilemezdir

Bütünsel tıp nedir

Sevgili dostlar,

İnsanlık binlerce yıldır sağlık konusunda mutlaka hatalar yapmış, eksiklikler olmuştur. Hatalar ve eksiklikler şimdi de olabilir. Kıymetli olan, binlerce yıldır doğru yapılanları, iyi gelenleri kaybetmeden, özümüze dönerek, doğanın sunduğu sağlığı reddetmeden, bilimin ışığında yenilikleri takip etmektir.

Sağlığın sırrı doğada saklı.

Arayıp bulmak elimizde. Bunu birlikte arayıp bulacağız dostlar.

Lütfen unutmayın, sağlık paha biçilmezdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder