Dr. Ceyda Şener Botoks göğüs kaldırmaya da çare oldu
HABERİ PAYLAŞ

Botoks göğüs kaldırmaya da çare oldu

Göğüsler, dişiliğimizin simgesi olmasının yanı sıra annelik duygusunun kutsallığını bebeğimizi emzirirken yaşatan en önemli organımız. Bebeklikten yaşlılığa kadar belki de en çok değişime uğrayan organımız....

Ailemizden aldığımız genetik yapıyla ve hormonlarımızın da etkisiyle, göğüsler belli bir yaştan sonra büyümeye başlarlar ve bu adet dönemiyle birlikte, ergenliğe girişimizin ilk belirtileridir. İlk zamanlar utanıp sıkılıp onların büyüdüğünü herkesten gizlemeye çalışsak da, olgunlaştıkça onları sevmeyi öğreniriz ve bakımlarına da daha çok özen gösteririz. Memelerin ergenlik sonunda ulaştığı büyüklük genetik yapımızla da ilgili olmakla birlikte vücuttaki yağ oranına da bağlıdır; çünkü memeler yağ dokusu ve meme bezlerinden oluşurlar, kas içermezler. Göğüs kaslarımız vardır fakat bunların işlevi göğüsleri tutmak olsa da bu görevi asıl göğüslerin altından başlayıp çeneye kadar uzanan deri yerine getirmektedir. Bu deri sayesinde göğüslerimiz yerçekimine karşı direnebiliyorlar fakat hormonal değişimler, hamilelik, çocuk emzirme, kilo alıp verme gibi etkenlerle bu derinin yapısı bozulup gevşeyebiliyor ve göğüslerimizin de şekli bozularak sarkabiliyor. Bu nedenle, göğüslerimizin bakımına erken yaşlardan itibaren başlamak büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Evde göğüs bakımı

Göğüslerimizin günlük bakımını yaparken, alınan ılık bir duştan sonra soğuk suyu bir-iki dakika göğüslerimizin üzerinde tutarsak, buradaki kan dolaşımını hızlandırarak cildimizin gerginleşmesini sağlayabiliriz. Duş sonrasında nemlendirici bir krem yardımıyla yapılan bir masajla da göğüslerimizi hem nemlendirmiş oluruz ve uçlarının çatlamasını önleriz hem de canlanmalarını ve daha diri ve sıkı görünmelerini sağlamış oluruz. Bir diğer yöntem de özellikle sırt, pazı ve göğüs kaslarının sıkılaştırılması için yapılacak egzersizlerdir. Bu kas grupları göğüslerimizi sarkmaya karşı korudukları için, düzenli bir egzersiz programı da günlük göğüs bakımın içinde yerini almalıdır.

Göğüs sarkmasına botoks

Saydığımız bu yöntemler önemli olmakla birlikte özellikle hamilelik esnası hormonal değişiklikler ve sonrasında emzirme ile yapısı değişen göğüsler için bazen bu metotlar yetersiz kalabilmektedir ve daha etkili sonuçlar için çeşitli tıbbi yöntemlere başvurmak gerekebilmektedir.

Haberin Devamı

Botoks göğüs kaldırmaya da çare oldu

Göğüs bakımında ve sarkmaların tedavisinde uygulanabilecek yöntemlerden bir tanesi botoks’tur. Bilindiği gibi botoks, kazayağı ve dudak çevresi gibi yüzümüzde kırışıklıkların görüldüğü yerlerde bunları gidermede çok etkilidir. Şimdi göğüsler için de uygulanmaya başlanan bu minimal invazif yöntemle, sarkmış dekolte bölgesi eski diriliğine kavuşturulup sıkılaştırılıyor. Özellikle hamilelik ve emzirme sonrasında göğüslerinde sarkma olan fakat bunun için bıçak altına yatmaktan çekinen ya da zamanı olmayan hanımlar için yarım saat süren bu işlem son derece popüler olmaya başladı. Botoks’un estetik müdahale yapmadan ve dolgu maddesi kullanmadan sarkık memeyi kaldırabilme özelliğinin yanı sıra göğüs ucuna uygulandığında bu bölgenin de kalkık görünmesini sağladığı gözlenmiştir. Burun ucunun ve kaşların botoks’la kaldırılmasından hareketle geliştirilen yöntemle, hasta daha diri ve canlı göğüslere sahip olabiliyor ve günlük yaşantısına da devam edebiliyor. Yaklaşık dört ayda bir uygulanan bu tedavinin görülebilecek tek yan etki ise, meme ucunda kayma olasılığıdır.

Haberin Devamı

Happy lift

Göğüs sarkmasında kullanılabilecek bir diğer minimal invazif yöntem, Happy lift adı verilen ve cildi asarak sarkıklıkları gideren yöntemdir. Balık kılçığı şeklindeki medikal iplerin kullanıldığı bu yöntem göz çevresi, alın, yanaklar ve boyun bölgesine uygulanabildiği gibi göğüslerdeki sarkmaların tedavisinde de başarıyla uygulanmaktadır. Bu yöntem, kalıcılığını koruması için özel bir işlemden geçirilen Happy lift iplerinin, gençleşmesi ve canlanması arzu edilen bölgeye yerleştirilmesi olarak tanımlanabilir. Bu ipler, lokal anestezi uygulanarak çok ince bir iğneyle steril ortamda derialtı yağ dokusuna yerleştirilir. İpler doğal asitlerden oluştuğundan, işlemden sonraki 8 ila 10 ay içerisinde deri altında eriyerek bağ dokusu oluştururlar. Böylece hem dışarıdan hissedilme olasılığı olmaz hem de deride herhangi bir yara izi bırakmadan, çok hızlı ve yumuşak bir teknikle günlük hayatınıza devam edebilir ve diri ve canlı göğüslere tekrar kavuşabilirsiniz. Yaklaşık 4 sene etkili olan bu işlemi, etkisinin azalmaya başladığını hissettiğinizde tekrar yaptırmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Jel dolgu Göğüs bakımında ve diriliğini yeniden kazandırmada kullanılabilecek bir diğer yöntem de, Macrolane’dir. Macrolane, yıllardır ciltteki derin çatlakların tedavisinde kullanılan dolgu maddesinin göğüsleri büyütmek ve dikleştirmek için modifiye edilerek kullanıldığı kristal şeklindeki jelin ürün adıdır. Hiyaluronik asit, bağ dokusu hücrelerinin glukozdan ürettikleri bir tür şekerdir, bu nedenle vücutta doğal olarak mevcuttur. Eklem sıvısı, göz içi sıvısı, cilt ve kemik gibi hücrelerarası sıvıların su tutucu maddesidir. Göğüsleri büyütmede ve dikleştirmede kullanılırken, göğsün iki ucuna lokal anestezi uygulanır. Yine bu noktalardan özel kanüllerle Macrolane dolgu maddesi göğüslere enjekte edilir ve göğüsler büyütülür. Hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir, tek dikkat etmesi gereken dolgu maddesinin iyice yerine yerleşene kadar ağır işlerden ve sportif faaliyetlerden uzak durmaktır. Yaklaşık 12-18 ay dayanan bu ürünün bilinen herhangi bir yan etkisi de yoktur.

Lazer gerginleştiriyor

Göğüslerde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem IPL lazer tedavisidir. Yüzdeki kırışıklıkların açılmasında, cildin gerginleşip parlaklık kazanmasında, vücuttaki çatlakların tedavisinde kullanılan lazer, şimdi de gebelik esnasındaki kilo alıp vermeyle ve emzirme döneminde memelerin sütle dolmasıyla gerginleşen meme ucunun çevresinin çatladığı durumlarda başarıyla uygulanmaktadır. IPL Lazer, cilt altına ısı yayarak bu bölgede kolajen üretimini artırdığından, bu bölgenin gerginleşmesini ve dirilik kazanmasını da sağlamaktadır. Tedavi için ayda bir kez ve 5-6 seanslık bir protokol öngörülmektedir.

Özel bakım kürleri

Göğüslerinize özel bakım kürleriyle eski diriliğini ve yumuşaklığını kazandırmak için ve günlük bakımını ihmal etmemek için, erken yaşlardan itibaren başlanması gereken bakım ürünlerini ve masajları kullanabilirsiniz. Bu sayede, geçen zamana ve yer çekiminin etkilerine karşı koyabilirsiniz. Yeni bir kombinasyon olan sıkılaştırıcı ve gerginleştirici “lifting” etkisi, cildin sıkılığının ve elastikiyetinin arttırılmasını sağlamaktadır. Masajla birleştirilen bu kür, göğüsler üzerindeki yer çekimi etkisini mümkün olduğu kadar erteleme ve önleme arayışı içinde olan genç kadınlar, ani kilo kaybına uğramış kadınlar, hamilelik veya emzirme dönemi sonrası göğüslerinin sıkılığını geri kazanmak isteyenler, ani hareketleri kapsayan spor egzersizlerine katılan kadınlar ve göğüsler üzerinde plastik cerrahi müdahalesi öncesi ve sonrası için önerilmektedir. Kişiselleştirilmiş 10 seanslık kit, tonüsleyici masaj yağı, derin temizleyici, sıkılaştırıcı emülsiyon, sıkılaştırıcı maske ve gerginleştirici serumdan oluşmaktadır. Ürünlerin ana içerik maddelerinden olan doğal shitake ekstratı, cildin kolajen ve elastin birikimini iyileştirmek için besin sağlar ve dermal-epidermel bileşkenin durumunu düzeltirken yeşil tohum ekstratı ise kaldırma etkisiyle birlikte ani germe yaratmaktadır. Bu tedaviyi günlük kullanım ürünleri ile destekleyerek daha kalıcı sonuçlar almanız mümkündür.

Botoks göğüs kaldırmaya da çare oldu

Özel cihazlar

* Göğüs şekillendirme ve sıkılaştırmada uygulanabilecek bir diğer yöntem ise, bunun için özel olarak geliştirilmiş cihazlardan yararlanmaktır. Bunlardan biri breast fit sistemidir. Breast fit sistemi 6 değişik teknolojiden yararlanan multi fonksiyonel bir sistemdir. Göğüsteki mikro dolaşımı stimüle eder, dokuları ve kasları şekillendirir ve sıkılaştırır, göğsü geliştirir. Sonuç; gençleşmiş, orantılı, güçlenmiş ve sağlıklı göğüslerdir.

* LED, ışık tedavisinde kullanılan en gelişmiş teknolojidir. Vücut hücrelerinin hareketlenmesini, böylece dokuların yenilenmesini sağlar. Bunun yanı sıra dermis dokusunun gelişimini sağlayarak cildin elastikiyetini ve vücut hücrelerinin fonksiyonlarını da harekete geçirir.

* Armonik (Ses)Vakum yöntemi eski tip vakum yöntemlerinin yerini almıştır. Yüksek frekans ses vibrasyonu kullanılarak hipofiz bezi stimüle edilir; böylece göğüsün elastikiyeti ve doku yapısı geliştirilir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder