Dr. Cihan Avaroğlu Bağışıklığa destek şart!
HABERİ PAYLAŞ

Bağışıklığa destek şart!

Haberin Devamı

Yine zorlu bir kış mevsimi geçiriyoruz. Bir bakıyoruz hava sıcaklığı eksi derecelerde, birkaç gün sonra güneş sıcak yüzünü gösteriyor, bu kez 15-16 dereceleri yaşıyoruz. Eskilerin deyimiyle, baharın habercisi cemre havaya düşse de, “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” denilen günler var önümüzde. Isı değişiklikleri böyle olunca, enfeksiyonlar da kaçınılmaz olarak geçmek bilmiyor.

Nasıl koruyalım?

İnfluenza pozitif grip vakalarının yanı sıra, nezle, mevsimsel soğuk algınlığı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına karşı çocuklarımızı nasıl korumalıyız? İşte ipuçları...

SIVI ALIMI ÇOK ÖNEMLİ

Toplum içine yeni giren, kreş, anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri sık enfeksiyon ve ilaç kullanımı riskiyle karşı karşıyadır. Çünkü bağışıklık sistemleri toplumsal kaynaklı enfeksiyon kaynaklarına hazırlıklı değildir.

● Doğru beslenme

● Yeterli dinlenme

● Stressiz yaşam

● Sıvı alımına dikkat etme

● Orta derecede egzersiz, bağışıklığı güçlendirmenin olmazsa olmazlarıdır. Bunların dışında, C vitamini başta olmak üzere vitaminler, çinko, omega 3 ve sıklıkla sorulan beta glukan, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcıdır. Sık enfeksiyon geçiren, uzun süre antibiyotik kullananlarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için, beta glukan molekülünün olumlu sonuçlar oluşturduğu binlerce çalışmada gözlenmiştir.

SÜPER BETA GLUKAN

Ekmek mayası hücre duvarından elde edilen basit bir polisakkarit olan beta glukan, bağışıklık sistemini aktive eden doğal bir besin desteğidir. Enfeksiyonlara karşı savunmadan sorumlu hücreleri aktive ettiğinden, yabancı hücreleri sarıp yok eden ve vücudun korunma mekanizmasını harekete geçiren bir seri etkiyi başlatır. Sağlıklı bireylerde kullanıldığında, hastalıklara karşı dayanıklılık ve iyilik hali oluşturur.

DOZU NE OLMALI?

Doktorunuzun önerisi doğrultusunda, çocuklarda günlük 10 mg beta glukan kullanılabilir. Detaylı çalışmaları yapılmış doğal bir madde olan beta glukanın yan etkisi yoktur.

NE ZAMAN KULLANILMALI?

Beta glukan, sağlıklı bireylerde de kullanılabilir. Bunun dışında:

■ Mevsimsel soğuk algınlığı ve grip hastalığında

■ Alerjik rinitte

■ Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları ve tekrarlayan enfeksiyonlarda

■ Sık enfeksiyon görülen kreş, anaokulu ve okul döneminde

■ Sınav dönemi başta olmak üzere, stresin yoğun olduğu dönemlerde

■ Tekrarlayan aft ve uçuklarda

■ Beslenmenin bozulduğu dönemlerde bağışıklığı düzenlemeye yardımcı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder