Dr. Cihan Avaroğlu Sıradışı annelik!
HABERİ PAYLAŞ

Sıradışı annelik!

Çarşıda, caddede veya alışveriş merkezinde görebileceğiniz sevimli ikizler, üçüzler, daha fazlalarının anneleri kendilerine ad takmış: Sıradışı annelik. Keyifli, güzel, doyulmaz, bir o kadar da zor annelik. Dışarıdan bakıldığında ne kadar güzeldir. “Hepsi bir çırpıda büyür” denir. Gerçekten bir çırpıda mı büyüyorlar peki? Birini emzirirken diğeri yaygarayı basarsa?.. Biri uyurken diğeri ağlamaya başlarsa ve yeni uyumuş olan tekrar uyanırsa?.. Tam “Banyo yaptırdım, oh mis gibi oldu” derken biri altını batırıp diğeri de ondan geri kalmak istemezmiş gibi kusarsa?.. Bir çırpıda büyümüş olurlar mı? Sıradışı annelerin lohusalık depresyonuna girme lüksü bile yoktur. Gün 24 saat değil, 48 saat olsa onlara yetmez. Kimi anne şanslıdır, yardımcısı vardır. Yardımcıları olmayanlar ise... Tek başlarına doktora bile gidemezler. Birine aşı yapılırken diğerini kim tutacak? Tüm bu gerçekleri yaşayan aileler, daha önce bir internet sitesi olarak başlattıkları projeye 2 Kasım 2012 tarihinden itibaren Sıra Dışı Annelik Derneği olarak tüzel kimlik kazandırmışlar. Amaçları, ikiz ve çoğullara (üçüz, dördüz, beşiz ve daha fazlası) yönelik farkındalık oluşturarak toplumda bilinç oluşmasını sağlamak. 2 Kasım Cumartesi (bugün) Samsun Piazza AVM’de saat 12:00-15:00 arasında İkiz+Anneleri buluşması gerçekleşiyor. Samsun ve çevresindeki ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ve daha fazlasına sahip olan aileler birbiriyle tanışacak. Samsun ve çevresinde oturuyorsanız bu etkinliği kaçırmamanızı öneririm.

Haberin Devamı

KAÇIRMAYIN

İstanbul-Ataköy’deki Galleria Çocuk Sahnesi’nde bugün Bremen Mızıkacıları sahnelenecek. Oyunda eşek, köpek, kedi ve horozun Bremen’e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerini ve dostluğun önemi anlatılıyor. Her cumartesi saat 16.00’da sahnelenen tiyatro oyununu Altınok Tiyatrosu sergiliyor. Oyunu ücretsiz izleyebilirsiniz.

FIRÇALASIN DİŞLERİNİ

Bebeklerin süt dişleri çok önemli. Bu yüzden iyi bakılmalı, temiz kalmalı, çürümemeli. Burada görev ailelere düşüyor. Bebeğinize diş temizliğini öğretmeli, şöyle güzel bir diş fırçası almalısınız. R.O.C.S. Baby diş fırçaları hem dişleri temizliyor hem de kaşıyıcı olarak kullanılabiliyor. 0-3 yaş arası bebekler için yapılan fırçalar renk renk.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder