Dr. Cihan Avaroğlu Temizlik bebek dostu olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Temizlik bebek dostu olmalı

Haberin Devamı

Bebeğiniz için elbette temiz giysiler, temiz bir ev istiyorsunuz. Hangi temizlik ürününü güvenle kullanabileceğinizi de merak ediyor ve araştırıyorsunuz. Temizlik bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmamalı. Bu nedenle evinizin ışıltısını sağlamak için güvenli ve çevre dostu temizleyiciler kullanmanız önemli.

TEMİZLİK ÜRÜNÜ ALIRKEN DİKKAT!

● Zararlı kimyasallar içermeyen

● Koku verici sentetik esanslar olmayan

● Bebeğinizin cildini tahriş etmeyen

● Kalıntı bırakmayan

● Doğal hammaddelerden yapılan

● Doğaya zarar vermeyen

● Bitkisel ve kolay ulaşılabilir ürünleri seçmek en doğrusu.

MUTLAKA ETİKET OKUYUN

Ebeveynler alışverişte etiket okuma alışkanlığı kazanmalı. Özellikle bebek ve çocuklar için kullanılan temizlik ürünlerinin GDO Fosfat SLES Klor
Paraben gibi zararlı kimyasalları içermediğinden emin olunmalı. Uluslararası ve Avrupa Birliği’nde kabul gören sertifikalara sahip olup olmadığına bakılmalı.

ASTIM, EGZAMA ALERJİ OLMASIN

Çeşitli kimyasallar içeren ve birçoğumuzun evinde kullanılan ürünler çocuklar için aslında uygun değil. Bu tür ürünler astım başta olmak üzere, alerji, atopik dermatit ve egzamaya, hormonal ve endokrin bozukluklarına neden olabilir. Aynı zamanda kanserojen olabileceği de akıldan çıkarılmamalı. Alışveriş yaparken çocuklar kadar, kendi sağlığımızı ve çevreyi korumayı da unutmayalım.

Petrol yerine doğan ürünler

Tüketilen temizlik ürünlerinin çoğu petrol ürünlerinden, sentetik olarak üretiliyor. Yeni nesil temizlik ürünleri ise doğal ürünlerden. Yeni nesil temizlik ürünlerinde kullanılan doğal ürünlerden bazıları;

■ Hindistan cevizi

■ Hurma

■ Buğday

■ Patates

■ Şeker pancarı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder