Dr. Haydar Dümen Abartıya kulağını tıka
HABERİ PAYLAŞ

Abartıya kulağını tıka

Dilin kemiği yok. Arkadaş çevrelerinde, kahve sohbetlerinde en çok konuşulan konu cinsellik. Abartlı hikayeler, aslı astarı olmayan iddialar farkında olmasalar da erkeklerin ruh sağlığını bozuyor. Abartıdan korunun, duyduğunuz her şeye inanıp kendinizi asla üzmeyin.

Hepsine ilgi duyuyorum

18 yaşındayım. Her gördüğüm kıza ilgi duyuyorum. Bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Doğaldır yavrum. Bu işler böyledir. İlgi duya duya önce kime ilgi duymayacağını öğreneceksin. Yani seçici olacaksın. İlgi duyduğun biriyle de eğer karşılık görürsen ilişki yaşayacaksın. Flörttür, arkadaşlıktır. Sonucu evlilikle bitecekse, evliliktir.

Haberin Devamı

Ama evliliğin içinde de o delicesine ilgi duyduğun önce arkadaşın, sonra karın ve çocuklarının annesi olan o kadına bu defada aynı ilgiyi duyamamaktan yakınacaksın. Oğlum, insanız, olması gerekenleri yaşıyorsun. Ama ilgi duyduğun o renkli uçurtmanı fırtınalı havalarda uçurmaya kalkma.

Tedirgin ediyor

19 yaşındayım, mastürbasyon yapmıyorum. Bu beni tedirgin ediyor. Kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Bu sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, önce şu mastürbasyona başla. Haftada 2-3 kez yap. Sistemler çalışsın. Kanallar tıkanmasın. Senin de kendine güvenin gelsin. Ayrıca işine gücüne bak. Biraz büyü daha da büyü. 25 yaşına kadar büyü. Bu arada flörtlerin, arkadaşların olabilir. Kadınların ve kızların ruhunu öğren.

Hemen akıntı geliyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım da aynı yaşta. Sevgilim ona seni seviyorum dememden veya yanağından öpmemden bile etkileniyor, akıntı olduğunu söylüyor ve rahatsızlık duyuyor. Cinsel ilişkiye girmiyoruz. Bende de hafif bir akıntı oluyor. Akıntının bu kadar kolay gelmesi normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, bunlar aşk akıntısı, bunlar aşk habercisi. Arabanın yollarına asfalt döşer gibi olaya hazırlık yapıyorlar. Kayganlık ve kolaylık olsun diye. Normaldir ve iyidir.

Nasıl düzeltirim?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel hayatım çok güzeldi ama benimle görüşmek istemiyor ve kendisiyle cinsellik için birlikte olduğumu düşünüyor. Nasıl düzeltebilirim?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, bu soruyu kendi kendine sordun mu? Ben bu kızın daha çok nesini düşünüyorum ve neyi amaçlıyorum? Sorunun yanıtı kafanın içinde. O yanıt kızın düşünceleriyle örtüşecek. Ama lütfen kendine karşı içten ol.

Kendinden kaçma. Kızın düşündüğü gibiyse kız haklı, elbette kendini aşağılanmış hisseder, onun bir ruhu var. Eğer kendi kendine yanıtın ‘Cinsellik de var ama asıl önemli olan onun insanlığıdır’ diyorsan o zaman normal biri olursun.

Karım çok isteksiz

Karımda cinsel soğukluk var. Sanki tek taraflı ilişkiye girer gibiyim. Eşim “İstiyorum ama utanıyorum” diyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sık görülen bir olay. Ülkemizde kadınlar her bakımdan kuşatılmış durumda. Zaman lehinize işler diye düşünüyorum. Fantezileri fazla sert olmamak koşuluyla kullanın.

Eşine uzman bir psikolog bir süre yardımcı olabilir. Sen sevecenliğinin yanında yormadan, hırpalamadan eşinin de uygun gördüğü yumuşak dokunma tekniklerini öğrenirsen sanırım en iyi ilacı bu.

O zevki almıyorum

25 yaşındayım. Ergenliğe adım attığımda kendi kendimi tatmin ediyordum ve ilk 8-10 boşalmamdan müthiş zevk almıştım. Ama artık o zevkin yüzde 5’ini bile hissedemiyorum. Sizce bu neden olabilir? O zevki bir daha nasıl yakalayabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, zaman içinde o zevkin daha fazlasını yakalayacaksın. Ama mastürbasyonla değil. Normal ilişkilerin başlayacak. Seveceğin, beğeneceğin bir eşin olacak. Bu konularda dünyanın tadını o sana öğretecek. Hiç merak etme. Artık mastürbasyonu bitirme yaşına gelmişsin.

Sinirlerim bozuluyor

Arkadaşım isteyince boşalıyormuş. Bu da 3 ya da 5 saati buluyormuş. Buna inanamıyorum çünkü ben ne kadar uzatırsam uzatayım 15-20 dakika sürüyor. Acaba bende mi sorun var? Onu dinleyince sinirlerim bozuluyor.

CEVAP

Değerli okurum, bizim Türk gençleri ve erkekleri ellerinde bir kılıç kalkan, doğayla savaşıyorlar. Ve gözleri bağlı. Ama doğanın bütün enerjisi de kendi içlerinde, hücrelerinde gizli.

Okurum, “15-20-25 dakikayı yakaladım” diyorsun, bu o kadar ideal bir süre ki erkekler ve kadınlar böyle bir performansa neler vermezdi. Ama arkadaşın birkaç saat sürdürüyormuş.

Nesi güzel? Önce aklınıza, doğaya ve kendinize güvenin. Sonra arkadaşlarınızın palavralarına gülüp geçin.

Kız arkadaşım çok kıllı

30 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 yıldır çıkıyoruz ve onu çok seviyorum. Ama vücudu aşırı kıllı. Bunu söyleyemiyorum ama rahatsız oluyorum. Nasıl bir yol izleyeyim?

CEVAP

Değerli okurum, tek engel bu olsun. Hiçbir şey değil. Lazer epilasyon yapıyorlar ki, hiçbir şey kalmıyor. Biraz kıl uğruna insan kırılmaz. İyi insansa, ruhu, beyni seni mutlu edecekse ona hiçbir şey söyleme. Zaten tedirgindir, zaten o kompleksinden gece, gündüz kâbuslar yaşıyordur. Evlenmeden önce bunu yaptırması belki de çok kolay değildir. Evlenin, o zaman çaresine bakarsınız.

Evliliğe bir şeyler kalsın

22 yaşındayım. 3 yıldır ilişkim var. Birbirimizi seviyoruz. İleri gitmeden birbirimizi tatmin ediyoruz. Evliliğe bir şeyler kalsın istiyoruz. Bu durum gelecek için sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, kaygılarında haklısın. Olabilir diyorum ama olur demiyorum. Çünkü bu durumlarda ihtimallerin oranları çok önemlidir. Örneğin, yüzde 90’ı olabilir yüzde 10’u olur, bir ölçüdür.

Tabii ki tersi de, yüzde 10 olabilir, yüzde 90 da olur. Bunu bilemiyoruz. Ama siz bu bilgilerin ışığında kendi yaşamınızı bütün boyutlarıyla değerlendirerek bir karara varın. Ve de elden geldiğince doğanın kurallarına ters düşmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Benim uçak kalkmıyor 2 aylık evliyim ama uçak hiç kalkmadı. Hayatım boyunca hiç kaldıramadım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, vallahi bu inanılmaz cesaretini kutluyorum. Diyelim ki evlenince düzeleceğini sandın, gelin hanımın da hakkını yedin. Dolduruşa mı geldin? Doğuştan felçli organ sürpriz yapar mı dedin? Bu mektup eksik yazılmış, hani yaşın? Doktora gittin mi? Hiç mastürbasyon yaptın mı?

Senin organ yerinden çok memnun olmalı ki kıpırdamıyor. İyi ki gönlünü yapıp idrara çıkmaya razı ediyorsun. Sanıyorum, önüne koyacağın lezzetli yemeğe umut bağladın. O da olmadı, geriye operasyon yani mutluluk çubuğu kaldı. Kolay gelsin, yolun açık.

GÜNÜN SORULARI

Nasıl uzatırım?

18 yaşındayım. Penisim 11 santim ve yetersiz. Uzatmak için ne yapayım?

CEVAP

Okurum, uzamış uzayacağı kadar. Şu büyük boy penis özlemi işlerinizi zorlaştırıyor. Kuyu mu kazacaksın? Kadının vajinasının 8 santim olduğunu bilmiyorsun sanıyorum. Kaç santim fazlan var? Yaşın ilerledikçe 1-2 santim daha uzayınca her şey yoluna girecek.

Sana uygun bir arkadaş bulunca penisin boyu değil, huyun, nezaketin, güvenilir olman akla gelecek. İyi eğitirsen, aslanım yolun açık olsun, bundan sonrası krallık olacak derim.

Cinselliği istemiyor

32 yaşında kadınım. Eşim 35 yaşında. Kocam aşırı duygusal. Aklına seks gelmiyor. Ben zorlarsam oluyor. Sarılıp oturalım istiyor. Sert seks seviyorum ama kıyamıyor bana. Fantezi istemiyor. Erken boşalıyor, penisi de küçük. Tatmin olmuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili kızım, eşinde yaş 35, cinsellik dorukta. “Duygusalım, aklıma seks gelmiyor” demek doğaya aykırı. Sert seks sevdiğin için yanında iğdiş edilmiş at gibi uyuması safsatasına inanmadım.

Bu adam ne iş yapar? Nerelerde gezer? Senin kocan cinsel konuda yeterli bilgiye sahip değil. Şimdilik sorununuz askıda. Senin sıkıntın yok. Tut kocanı kolundan, konunun uzmanına götür ki önümüzdeki yıllar mutlu geçsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Açlık kapıyı çalınca evde yokum diyemezsin. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder