Dr. Haydar Dümen Acaba doğru kişi mi?
HABERİ PAYLAŞ

Acaba doğru kişi mi?

Cinsellik zamanı gelince özel biriyle yaşanmalı. Bu konuda kendinizi baskı altında hissetmeyin, hazır olmayı bekleyin. Başkalarının isteklerine cevap vermek için fedakarlık yapmak hem ruh hem de bedeninizi incitir, yaralar. Hayat boyu izini silemezsiniz.

BÖYLE SORU YOK!

Kıza dokununca boşalıyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşıma temas ettiğim zaman boşalıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Kıza temas etmeyeceksin. Buluştuğunuzda 1 metre aralık bırakacaksın. İçinden bir dalga ona ‘yaklaş yaklaş’ diye kabaracak. Sen ister istemez aradaki mesafeyi 50 santime indireceksin. Konuşurken göz göze geleceksiniz. Kızın o sıcak nefesini ciğerlerinde hissedeceksin, aklın başından gidecek. Senin gözler, kızın gözlerine takılacak. Kızınkiler de mübarek göz değil, havuz. Derin ve renkli. Bedenindeki elektrik gerilimi de çıkmış 1500’e. Heyecanlısın, gençsin, tutkulusun. Alışacaksın. Evlendin. Hâlâ erken boşalman varsa tabii ki tedavi edilecek.

Haberin Devamı

Boğa gibi oluyorum

18 yaşındayım, kendimden yaşça çok büyük bir sevgilim var. İlişkide penisimin sertliğini kaybediyor. Ama yaşıtım bir kızla olduğumda adeta boğa gibi oluyorum. Sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun dallı budaklı ve çatallı. Organ ise senden daha akıllı. Acemi bir avcı gibisin. Yanlış hedef alınca göz ve arpacık karışıyor. Parmak da tetiğe vaktinde basmayınca yandın. Çünkü av gitti, sen yine umuda kaldın, üstelik de ucu bulunmayan umuda. Salt boğalık yetmiyor taze düve. Dana var, danacık var. Senin için sabır ve dikkat gerekiyor. Şimdilik buzağılar dana olunca, senin de cebin para dolunca çık yola. Avını önce gözünle avla, gönlünle tavla. Diplomayı alınca bu konuyu yatağında düşün, boşa kurşun sıkma, akıl yolundan çıkma.

Kilo versem uzar mı?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 12-13 santim. Ben küçük olduğunu düşünüyorum. 1.90 boyundayım. Kilom 84--85. Kilo versem büyüme olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, boy pos yerinde. Ufaklığın boyu için anatomi kitapları şöyle yazar: 10-15 santim normaldir. Birkaç santim aşağı ve yukarısı fark etmez. Çünkü sonucu etkilemez. Gelelim boyun ile kilonun dengesine: 75-80 olsaydı, bu yaşlarda boyu boyuna, huyu huyuna denk diye evlilikler okeylenirdi. Eğer kilon bu yaşlarda 90’ın geçerse bu yazıyı cebinde taşı. “Ah Hocam sen bana demiştin” diye bak bak ağla. Gelelim yakın tarihe; kilon, boyun 10 fazlasıysa organ inecek 8 santime. Ne kadar zorlasan da senin isteğinle çıkmayacak düzlüğe.

Haberin Devamı

Vajinismus muyum?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 4 kez denememize rağmen ilişkiye giremedik. Sevgilim yaklaştığında itiyorum, bacaklarım kilitleniyor. Acaba vajinismus muyum yoksa korkudan mı bunlar oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, korkudan kaynaklanan vajinismus diyelim. Sanırım böyle gidecek. Tedavi için ilk koşul evlilik. Bu nedenle doğru zamanı bekleyeceksin ya da bu tempoyu sürdüreceksin.

Sevgilim gebe kalır mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım da 22 yaşında. Birkaç gün önce ilişkiye girdik, kız arkadaşımdan kan gelmişti. Acaba ilk seferde çocuk olma ihtimali var mı? Eğer hamile ise ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, gebe kalma ihtimali şöyle:

1) Yüzde 100.

2) Binde bir.

3) Onbinde bir... Bunların herhangi birini kura çeker gibi çek. Kız gebe kalmışsa, adet dönemi de 20 gün geçmişse gebelik testi yapılır. Testte gebelik çıkarsa o zaman ne yapacağınızı düşünürsünüz.

Eşimi tatmin edemiyorum

2 yıllık evli, 28 yaşındayım. Penisim 11 santim. Kilom 90, 1.70 boyundayım. Eşimi penis boyu yüzünden tatmin edemiyorum. Bana öneriniz olabilir mi?

CEVAP

Tabii değerli okurum. 70’li kilolara indiğinde penisin 2 santim yağ dokusundan kurtulacağı için olacak 12.5 santim. Bu da yeter de artar bile.

Yatakta her şey berbat

4 yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Bir çocuğumuz var. Karım cinselliğe çok soğuk. Evliliğimiz iyi ama yatakta her şey berbat. Eşim “Bana dokunmanı istemiyorum” diyor. 2 yıldır psikolojik yardım alıyor ama etkisi olmadı. Onu seviyorum ama kendimi çaresiz hissediyorum. Ne olur bir yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, büyük olasılıkla eşin düzelmeyecek diye düşünüyorum. 2 yıllık tedavi maddi ve manevi yorucudur. 1-2 yıl daha tedavi olsa sonuç yine zor. Bu durumda evliliğin sürmesi de kolay değil. İleriki yıllarda bazı sürtüşmeler, kırgınlıklar artabilir. Sonunda çocuk var. Aslında çok yönlü bir bilmece sizinkisi. Keşke evlenmeden önce cinsel huylarınızı öğrenseydiniz. Çünkü evlilik ciddi bir iştir.

Kocam ilişkiden zevk almıyor

29 yaşında kadınım. 1 yıllık evliyim. Kocam ilişkiye giriyoruz ama o artık eskisi gibi zevk almıyor. Zevk alması için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, keşke eşin mail yazsaydı ve ayrıntıya girseydi. Önünüzde yarım yüzyıldan fazla zaman var. Bunu çok basite indirgememek gerekir. Sorunların köküne inilmeli. Çözüm orada aranmalı.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım, birkaç kez ilişkiye girdim. Ama çok erken boşalıyorum. Bu sorunuma çare bulabilir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, buluruz ama nasıl bulacağız? Birebir karşılaşmak gerekir. Ve de o arkadaşınla ilişkilerin sürmesi tedavinin ana prensibi. Bunları göze alırsan sorun çözülür.

Sinirimi bozuyor

22 yaşındayım. Tam boşalacağım sırada sevgilim sinir bozucu bir şey yapıyor ve ben istediğim zevke ulaşamıyorum. Bu erken boşalma sorununa canım sıkılıyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı evlendikten sonra tedavi ederiz. Kız arkadaşının, sinir bozucu yaptığı şey ne? Bir not düşüverseydin, iyiydi. Ama sen de biraz hoşgörüyü öğren. Onunla konuş. Çünkü çözüm anahtarı onun elinde.

Onu kaybetmek istemiyorum

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birkaç kez ilişkiye girdik. Ama bunu istediğim için yapmıyorum. Bana “İhtiyaçlarım var, seni aldatmak istemiyorum” diyor. Her kız gibi beni her gün aramasını istiyorum. Ben onu çok seviyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, sevgine saygı duyuyorum. Ama güzel kızım, sen sevginin ötesinde adanmışlığa soyunmuşsun. Yani bütün varlığını ona teslim eder noktaya gelmişsin. O bunu hissediyor ve bunu avantajı kullanıyor. Her geçen gün zararına olacak. Evlensen bile sırf senin bu tutumun yüzünden ihanet edecek. Oyunu o kazanacak. Yani arkadaş ‘Böyle böyle olursa bu iş biter’ diyemiyorsun ya da başka bir alternatif koyamıyorsun. Bu denklem bozulmuş. Terazinin ayarını onarıver.

Bozulmuş mudur?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Sürekli ilişkiye giriyoruz, kızdan kan gelmedi. Bazen kızlık zarı bozuldu mu diye korkuyor. Acaba bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, zar orada duruyor. Esnedi, esnedi sonunda uykuya daldı. Zarlıktan istifa etti. Zara bakarsan bakire. Ama ruha, bedene ve işlevine bakarsan bal gibi kadın.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutsuzluk huya dönüşmüşse sarayda bile odalar karanlık gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder