Dr. Haydar Dümen Acele eden mutsuz olur
HABERİ PAYLAŞ

Acele eden mutsuz olur

Kafasında kavak yelleri esen, geleceğin hesabını yapamayan gençlerin cinsellik için acele etmeleri sonradan sıkıntıya düşmelerine neden oluyor. Duygusal davranın, her şeyi zamana bırakın. Aşk güzeldir ama seks karıştırıp boyunuzdan büyük işlere kalkışıp herkesi üzmeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşmiyor

20 yaşındayım. Çok güzel bir kız arkadaşım var. Ama cinsel organım sertleşmiyor. Bu yüzden ilişkiye giremiyoruz. Kız arkadaşım da sertleşmeyi sağlamak için uğraşıyor. Sevgilim kızlığının bozulmasını istemiyor. Ya beni terk ederse?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, iktidarsız değilsin, bu kesin. İkincisi, kız arkadaşın çok güzel olduğu için ‘Acaba başaramaz mıyım?’ diye ön yargılısın. Buna psikolojik inhibisyon denir. Üçüncüsü kız arkadaşının kızlık zarı korkusu sana da ters yönden işlemiş. Tüm bunlar birleşince bugünkü tablo ortaya çıkmış. Gece ya da sabaha karşı uyandığında sertleşme olmuyorsa ki arada bir olsa da yeterlidir, organik olarak bir bozukluğunun olmadığının kanıtıdır. Bu sözümüz mastürbasyon için de geçerlidir. Şimdilik böyle idare edin, kızın kaçacağını sanmıyorum. Kısa süre sonra düzelecek.

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye girmedim

20 yaşındayım, şimdiye kadar hiçbir kızla ilişkiye girmedim. Sizce bu normal mi?

Değerli okurum, “20 yaşındayım, 20 kere ilişkiye girdim” deseydin seni yine aynı anormallikle karşılardım. Bu tamamen dürtülerle ilgili bir durum. Biyolojik olarak ergenlikte hazır olsan da yasalarda 18 yaş. Bu nedenle çok geç kalmış sayılmazsın. Zaten bana da yazdığına göre artık zamanın gelmiş. Bırak kendini doğanın akışına, gerisi zaten gelecektir.

Kızlar beni istiyor

19 yaşındayım, kız arkadaşlarımın hepsi benimle ilişkiye girmek istiyor. Bunalıma girmek üzereyim. Yardım edin.

Değerli yavrum, insanların ruhu, psikolojisi bozulmaya başladığında arkası çorap söküğü gibi gelir. Başlangıçta sinsi gelişen bu tablo anlaşılır duruma geldiğinde, çoğu zaman iş işten geçmiş olur. Demem o ki paranoya denen bir şüphecilik var. Yavrum yatın mı var, hanın mı var, hamamın mı? Yoksa dünya çapında yakışıklılığın mı? Yoksa herkes gibi bir vatandaş mısın ki bütün kızları hayal ediyorsun. Ama farkında olmadan onların onuruyla oynuyorsun. Bu sana yakışmaz. Bunalıma girmeden önce bir psikiyatri kliniğine uğrayıver. Ne kaybedersin ki? Burnuma hoş koku gelmedi.

Haberin Devamı

***

Beni istemiyor mu?

21 yaşındayım, kız arkadaşım da 19. Ciddi düşünüyoruz. Ne zaman kız arkadaşıma yaklaşsam kendini geri çekiyor. Konuşunca istediğini söylüyor, yaklaşınca olmuyor. Beni istemiyor mu? Ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kız korkuyor. Senin vahşi halinden, bakışlarının keskinliğinden, ağzının suyundan, dişlerinin kirinden korkuyor işte. Bir de o sırada aklına gelir ki “Sonra ne olacak?” Senin dediğin oldu diyelim, ne yapacaksın? Zevkin bitene kadar onu metres gibi mi kullanacaksın? Kız iyi yapıyor, haksız olan sensin.

Bu uzunluk yeter mi?

18 yaşındayım. Penisim 12 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ama ben kızı tatmin edememekten korkuyorum. Acaba bu uzunluk yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, uzunluğu bırakalım da, sen 2 yıl daha korksan ne iyi edersin. Zaten bu iyilik kendine, vicdanına, geleceğine ve ailene faydalı olur. Herkes gözünü dikmiş sana bakıyor, hadi 2 yıl çocuğum.

Haberin Devamı

Acı çekiyorum

23 yaşındayım, askerlik yapıyorum. Yumurtalıklarım kaz yumurtası kadar, ilişkide acı çekiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım sorun yok ama hemen bir üroloji uzmanına havaleni yaptır. Bire bir sonuç al ki benim de içim rahat etsin. Görmeden bir şey diyemem.

İlk gece sorun çıkar mı?

23 yaşındayım, bekarım. Penisim 6 santim. Bu durum ileride evlenmeme engel olur mu? Gerdek gecesinde sıkıntı yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, yanlış bir hesap verdin. Bunu düzelt de bana gönder. Anlaşılan cinsel organının sönük halini ölçmüşsün. Bir de sertleşince ölç. Gerçek rakamı bir görelim, sonra biz hesabı ödeyelim.

Zevk suyu geliyor

18 yaşındayım. Boşalmadan önce gelen zevk suyu hamile bırakır mı?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbirine elleşme, karışma. O gelen sıvıdan gebe kalınmaz. Bırak doğa bildiği gibi yapsın.

Kan geldi, korktum

Sevgilimle ilişkiye girdik. Kan gelmeye başladı. Ben de korktum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kızlık kanaması ya da adet kanamasıdır. Ama sürekli kanama varsa bu kadın doğum uzmanı tarafından görülmeli ve müdahale edilmelidir.

Leke vardı

24 yaşındayım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girerken farkında olmadan biraz vajinama girdi. Sonra da iç çamaşırımda açık kahve renginde bir leke gördüm. Kızlık zarım bozulmuş mudur? Bozulduğunda gelen kan ne renk oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, o kızlık zarı değildi. Ama bir santim giriş de çok masum sayılmaz. Yani zarda zedelenme olabilir de. Ama seninkinde olmamış. Kızlık zarı açık pembe ya da tamamen kırmızı olur, yani elin kesilince akan kanın renginde.

Azalttım mı?

22 yaşındayım. 3 ay önce günde 4 kere mastürbasyon yapıyordum. Ama bu sıralar 2 günde 1 yapmaya başladım. Kedimden şüphe ediyorum. Sizce bu kötü bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, doğruyu bulmuşsun. İyiden şüphe ediyorsun, ne gerek var.

Kızlık zarı yırtıldı mı?

18 yaşındayım. Sevgilimle üzerimizde kıyafetlerimiz varken sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Boşalma olmadı. Ama sevgilim az kan geldiğini söyledi. Çok korkuyoruz. Sevgilimin kızlığı bozulmuş mudur? Yoksa zedelenmiş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bak dersini vereceğim ama tekrar denemeyeceksin. Sevgilin şu anda kız. Ne incindi, ne zedelendi. Aklı başında değil. Senin başında da kavak yelleri esiyor, ruhunuzda da cinsellik etkileri yoğun. Bu yol sizi bitirir. Daha duygusal olun, aşkın kurallarına uyun. 3-5 yıl böyle geçsin, ondan sonra da evlenecekseniz bunu ailenize bildirin.

Büyük mü?

19 yaşındayım. Penisim 18 santim. Çok mu büyük? İleride zorluk çeker miyim?

CEVAP

Değerli okurum, idare et. Şimdi büyük de gözükse onu tercih edenler olabilir.

Zar bozulur mu?

20 yaşında kızım. Mastürbasyon yapıyorum. Kızlık zarıma bir zarar verir miyim? Evlendiğim zaman eşim bunu anlar mı?

CEVAP

Sevgili yavrum, mastürbasyon olabilir, yap. Vajinaya bir şey girmediği sürece kızlık zarı kanamaz. Mastürbasyon sayısı eğer çoksa haftada 1-2’ye indir. Evlendiğinde de eşin mastürbasyon yaptığını anlamaz. Kendinle barışık ol. Şimdilik kafandaki bu yanlış düşünceleri kov.

Utanıyorum

20 yaşında, 1.80 boyunda, 80 kiloyum. Penisimin ereksiyon hali sadece 10-11 santim. Bu canımı çok sıkıyor. Utandığım için ilişkiye girmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, utanılacak bir şey yok. Penisin normal görevini yapar. Bu benden rapor. Biraz kasık yağın var, onları erit. 8-10 kilo verebilirsen iyi edersin. Önce bu işin ortamını hazırla, yavaştan denemeler yapabilirsin ama yasaya da uygun olmak şartıyla başlasın. Yoksa ileride acemilik çekersin, aile mutluluğunuza gölge düşer.

GÜNÜN SÖZÜ

Yürekli kafa, akıllı yol eşittir insanlık. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder