Dr. Haydar Dümen Acele etmeye hiç gerek yok
HABERİ PAYLAŞ

Acele etmeye hiç gerek yok

Zaman ve tecrübe her şeye ilaç. Bu yüzden sabırlı olmak, doğru zamanı ve doğru kişiye beklemek çok önemli. Gençlikte insanın kanı kaynar, ayakları yere basmaz. Ancak iradeli olur, duygusallığın ağır bastığı flörtler yaşarsanız hem ruhunuz beslenir hem de sevdiğiniz kişi bu işten zararlı çıkmaz.

Acı çekiyorum

19 yaşında kızım. Üç aylık bir ilişkim var ve onu çok seviyorum. Bir hafta önce ilişkiye girdik ve canım yandı. Sebebi de sevgilimin cinsel organının çok büyük olmasıydı. İlişkimiz evliliğe giderse sorun hep devam eder mi? Çok endişeliyim, yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili yavrum, evliliğe gitmenizi dilerim. Zamanla alışacaksın, ağrıların azalacak. Dahası o ağrıyı yok etmenin çaresini bizler bulacağız.

Kız arkadaşım olmadı

19 yaşındayım, hiç kız arkadaşım olmadı. Sevgilim olmasını çok istiyorum ama karşımdakine duygularımı söyleyemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, zamanı gelmiş. Duygularında ufak kıpırdanmalar normaldir. Koşma be yavrum. Kız arkadaşının yanında durabiliyorsan o bile yeterli. Ondan sana manyetik etkiler akar, ruhun beslenir. Ve böylece geleceğe hazırlanırsın. Flört et, mutlu ol, dost ol, arkadaş ol.

Eskisi kadar değil

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığımda eskisi kadar tatmin olmuyorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Okurum, aynı yemekten bıktın. Yediğin yemek tek yönlü. Yani şöyle düşün, bir lokantaya gidiyorsun. Günlerce, aylarca, her gün aynı masada, aynı yemeği yiyorsun. Oysa o masada bir kız arkadaşın olsa, konuşsanız, gülümseseniz yemeğin tadı da değişir, manzaranın güzelliği de. Doğru olan da budur. Ağır ağır, önce duygusal hareket et, sonra flört, daha sonra ortam oluşunca cinselliği yaşamana bak.

Neden büyümüyor?

Cinsel organım 10 santim. Hiç ilişkiye girmedim. Büyümemesinin sebebi bu mu?

CEVAP

Okurum, penisin boyutu pek çok şeyle ilgili. Seninki sana yeter. Eşini de mutlu edersin.

Korkuyorum

18 yaşındayım. Birlikte olmak isteyen bir kız var ama ben korkuyorum. Aslında ben de istiyorum ama bu aralar normalden daha çok mastürbasyon yapmaya başladım. Bu yüzden arada kaldım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Ama kızın yaşını not düşseydin benim yolum biraz daha aydınlanmış olurdu. Bu tür ilişkiler hem aceleye gelmemeli hem de bu yaşlarda başlanmamalı. Sevdiğin kızın da senin gibi bir ailesi var. Onun da geleceği, planları, sorumlulukları bulunuyor. Bunların tümünü bir yana bırak, içinde olduğun durum gençlik kamçılamaların sonucu hızlı koşmaktan kaynaklanıyor. Hızlı koşan her atın, her insanın da ayağı takılabilir. İşin püf noktası da burada.

Haberin Devamı

Ayrılmak istiyorum

29 yaşında kadınım. Geçen yaz evlendim ama çok mutsuzum. Eşim 6 aydır bana dokunmuyor. Boşanmak istedim, karşı çıktı. İlişkiye girmemek ayrılık sebebi değil mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, “Boşanmayı düşünüyorum” demene katılıyorum. Bu ilişkinin sonu gelmez. Sebep eşinin ruhunun karmaşık labirentlerinde gizli. Seni istediği kadar sevsin. Ama yine inancım onu bir profesyonel bir yardım alacağı doğrultusunda değil. Sen bilirsin.

Halsiz kalıyor

20 yaşındayım, kız arkadaşım 18 yaşında. Bir yıldır süren ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz. Kız arkadaşım seviştikten sonra başının döndüğünü, çok halsiz olduğunu, midesinin bulandığını söylüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ya benden soğursa?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, sevgilinin şikayetlerinin seninle ilgisi yok. Ruhun bedene yansımasıyla ilgili sorunlar yaşıyor. Çok üzerine gitme. Alışma dönemi geçiriyor. Onun soğukluğunu ve yaralarını yüreğinin sıcaklığıyla ısıtmaya çalış ve ona yardımcı ol.

Yorgunum

18 yaşındayım. Düzenli mastürbasyon yapmayınca bir kıza dokununca boşalıyorum. Ama mastürbasyon yaparsam da çok yorgun oluyor, derslerimi dinleyemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu çok kafana takıyorsun. Haftada 2-3 gün mastürbasyon yapmanın hem zararı yok hem de mastürbasyon yorgunluk yaratmaz. Erken boşalma potansiyelin var. Bunun için de mastürbasyon yaparken süreyi 5-10 dakikaya yay. Durakla, bekle.

İstemiyorum

22 yaşındayım. Askere gitmeden önce pek çok kadınla birlikte oldum. Askerden geldikten sonra ise cinsellikten artık eskisi kadar zevk almıyorum. Hatta ilişkiye bile girmek istemiyorum. Bana yanıt verin.

CEVAP

Değerli okurum, bana göre askerden önce ilişki kurduğun kadınlar olumsuz koşullardaydı. O zaman gençtin. Askerlik seni olgunlaştırdı. Çevrendeki kızlar senin gibi yiğit delikanlıları bekliyorlar. Kendini zorlamadan, karşı cinsin beğenebileceğin güzel yanlarına bak. Sonra bütüne bak. Yani önce göz zevklensin, beyin uykudan uyansın. Daha sonra beyinden bedenin gereken yerlerine bazı telefonlar gelir. Sen de uygun olan numarayı açar, cevap verirsin. İşte beğeni ardından flört başladı.

Hamile mi?

24 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlımla ilk ilişkide kan geldi. İkincisinde de geldi. Bir ay sonra ilişkiye girdik ve dışarı boşaldım. Ama yine de nişanlımın vajinasına sperm kalmış olmasından korkuyorum. Adeti de bir hafta gecikti. Nişanlım hamile mi?

CEVAP

Okurum, zar kanamış. Ancak gebelik ihtimali bitmemiş. Yüzde 90 dolayında gebelik olmuştur diye düşünüyorum. Ama takdir edersin ki bu bir tahminden ibaret. Dileğim yüzde 10’da umarım olmasın. 5-10 gün sonra bir gebelik testi yaptırırsanız olay karşına kesin olarak çıkar.

Böyle soru yok!

Hiç sevgilim olmadı

18 yaşındayım, hiçbir kızla ilişkiye giremedim. Hiç sevgilim de olmadı. Çok olmasını istedim. Bu yüzden psikolojim bozuldu. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Okurum, 18 yaşında “Hiçbir kızla ilişkiye giremedim” diye yakınmanı anlamak zor. Daha hayata yeni gözlerini açtın. Kızlarla arkadaşlığa gelince; onlar senin gözbebeklerindeki isteği okuyor, senden kaçıyorlar. Ne olmalıydı? Her elini uzattığın kız “Buyrun” mu demeliydi? Arkadaşın olsun. Beynini terbiye et.

Kızların da bir ruhu olduğunu ve onlara yaklaşabileceğin tek limanın burası olduğunu unutma. Denizden limana yaklaşırken bodoslama çarpıp ne o limanı ne kendi motorunu zedeleme. Yani senin için beyninin motoru. Beyin motoru iyi çalışmazsa onu içinde taşıyan sandal transatlantik bile olsa bomboş kalır. Şimdilik hoşça kal.

Günün soruları

Baba olur muyum?

19 yaşındayım. Her akşam mastürbasyon yapıyorum. “Bu gece yapmayacağım” diyorum, dayanamıyorum. Çok yapmam çocuğumun olmasını engeller mi?

CEVAP

Oğlum, çocuğun olur. Cinsel açıdan büyük zarar görmezsin. Ama mastürbasyon erken boşalmayı koşullandırır. Psikolojinin buna alışmasıyla ilişkiden zevk alamama olabilir. Yatağa girince tabii ilk akla gelen bu olacak. İrade yetersiz. Çünkü kan kimyasındaki hormonal ve öteki salgılar yüksek. Mümkünse, yalnız odada yatma. Yatmadan önce egzersiz yap, yorul. “Yapmayayım” dediğin halde yapıyorsan, suçluluğa kapılma. Keşfedeceğin bir başka bir motivasyon bulursan o tarafa kay.

Kocamın ağrısı var

38 yaşında, evli kadınım. Kocam 52 yaşında ve 5 yıldır şeker hastası. İlişkide penisinde ağrı oluyor ve boşalamıyor. Sebebin diyabet olduğu söylendi. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, penise gelen damarların açık olması ya da sertleşme için gelen kanın penisin süngersi dokusunda kalabilmesi için dönüşte sifonu kapatan kasların görevi yapabilecek kapasitede olması gerekir. Eşinde venöz kaçak olabilir. Genellikle şeker hastalarında görülüyor. İkiniz de gençsiniz. İnsan ömrü uzadı. Eğer venöz kaçak varsa ya da damarlar tıkalı ise bu operasyonlarla giderilir. Bu konuyu iyi bilen doktor size yardım eder.

Günün sözü

Aşk ve para şımarıklıkları birbirlerine çok benzer. Aşkın da rezervi vardır, umutla fışkırır umutsuzlukla kuruyuverir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder