Dr. Haydar Dümen Acı kadını zorluyor
HABERİ PAYLAŞ

Acı kadını zorluyor

Kadınlar cinsel ilişkiye başladıkları ilk yıllarda zevk almak yerine acı çekiyor. Çünkü kendilerini kasıyor, sıkıyor, tedirgin oluyorlar. Bu yüzden acıları hiç bitmiyor. Kadının cinselliğe alışmak, kendini tanımak ve korkularını yenmek için zamana ihtiyacı var

BÖYLE SORU YOK!

Eşim benimle dalga geçer mi?


21 yaşındayım, şimdiye kadar kız arkadaşım olmadı. Her şeyi karımla yaşamak istiyorum. Acaba tecrübesiz olduğum için eşim ilk gece benimle dalga geçer mi? CEVAP Aman aslanım, kendini iyi koru. Vallahi seni ham ediverirler de görürsün gününü. 2 aya varmaz yaparsın düğününü. Üç zaman içinde 3 ay mı, 3 yıl desem bulacaksın gönlünün gülünü. İki yol görünüyor falında. Biri evlere şenlik, alamadım, veremedim. Acemi de olsanız aşk melekleriniz durmadan oklarını fırlatıyor, sizi mutluluktan oynatıyor. İkincisi aman Tanrım, kadın ağlıyor ve korkuyor. Senden yardım umuyor. Senin ise heyecandan elin, ayağın titriyor. Kısaca demem o ki bu iş biraz deneyim istiyor. Değerli okurum, bu durum bazen de birbirine karışır. Biri usta, biri acemi nasıl yol alır bu gemi? İkisi de usta ye doyasıya pasta. İkisi de acemi, akşama ne yemeli, ne içmeli? Durum budur yani.

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI


Karım kapının önüne koyar mı?


23 yaşındayım, ilişki sırasında geç boşalıyorum. Acaba evlendiğim zaman eşim beni kapının önüne koyar mı? CEVAP Hayır değerli okurum, o kadar acele olmaz bu işler. Kadınlar çilekeştirler. Çünkü evlenirken gözü kapalı bir kadere “Ya Allah” diye girerler. Evleneceği adamın huyunu, suyunu, yaşam oyununu nasıl bilsin ki? Kaderi yazan güce de boyun eğecek, böylece “Neylersen Mevlam iyi eyler” diyecek ve asıl amaca anneliğe doğru adımını atacak. Bu iş çoğu zaman dalında meyve gibidir. Kimi zaman iyice olmadan düşeni, ağaçta sallanıp sallanıp düşmeyeni, içi ezilmiş ya da çürüyeni, bilinmez bilmece olur. Bunun için de kadınlar olumsuzluklarda hemen pes etmezler. Nedense pek de ses etmezler. Bu ortam çoğu zaman erkeğin işine yarar. Hekime gitmez, bir sorunu üstlenmez. Değerli okurum, hele bir evlen. O zaman olayı falınızdan değil, bilimin fermanından okuyalım.

Ya çok istekli olursa?

32 yaşındayım, nişanlıyım. Haftada 2 kere ilişkiye girince ancak 15 gün sonra canım istiyor. Karım istekli olursa ne yaparım? CEVAP Değerli okurum, sorunların: Olsa, varsa, çıkarsa, uçarsa gibi sonu hep sa ile bittiğine göre, uğurlu bir gelecek seni bekliyor. Zengin olacaksın, anladın değil mi? Ama sen girişimci değilsin. 32 yaşına kadar beklemişsin. Cinsellik sürprizlerle doludur. ‘Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu’, ‘Bekle gör’ ya da ‘Denemeyanılma’ yöntemine göre kendine bir yaşam çorabı örer. Çünkü evlilik sayılarla değil, duygusal ve de yaşamsal değerlerle ölçülür. Evlenmişsin de ikinci 15 günü düşünüyorsun. Ya tersi olursa? Demir işledikçe ışıldarsa? Kadının da her gün her gün diye tutturursa? Boşver bunları, evlendiğinde çözeriz sorunları.

* * *

Sivilceler artar mı?

17 yaşındayım. İlişkiye girmedim. Arada bir mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı var mı? Sivilceleri artırır, boyumun uzamasına engel olur mu? CEVAP Değerli okurum, haftada 1-2 kez mastürbasyon yapmaya devam et. Ondan önce derslerine ara verme. Aile içindeki sorumluluklarını ihmal etme. Annene, babana sevgin ve saygın olsun. Normal gelişmen için spora, yemeye bilimsel ölçüler içinde yer vermeye devam et. Çünkü bir yandan da hayat devam ediyor.

Tam olarak ilişkiye girmedik ama...

20 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Şimdi sevgilimden ayrıldım. Kızlık zarım bozulmuş mudur? CEVAP Sevgili okurum, zar bozulmadı. Bu bir ders gibi kafanda kalsın. Onu unut, ruhunu incitme. Bu yaşlarda ruhsal yaralanmana ben razı değilim. Yaşamın içinde bunlar vardır. Daha büyük zararlardan kaçınman yeterlidir.

Neden canım yanıyor?

21 yaşında kızım. Sevgilim var ve birbirimizi seviyoruz. İlişkiye girdiğimizde genellikle çok canım yanıyor. Bu yüzden huzurumuz bozuluyor. Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP Sevgili okurum, haklısın. Acı veren her şey zevk yerine iticiliğe dönüşür. Güneş, yeri geldiğinde çok iyidir ama tenimizi yakarsa altında duramayız, bunun gibi. Acıdan kurtulman gerekiyor. Acıdan kurtulduktan sonra bir süre belki bir geçiş dönemi yaşayacaksın. Ama ardından cinsel zevkler yeşerecek. Vereceğim bilgiler şimdilik bu kadar.

Haberin Devamı


Acaba kızlık zarım yırtıldı mı?

23 yaşında kızım. 2 yıl önce erkek arkadaşım vardı. Onunla ileri gitmeden bir şeyler yaşadım. Şimdi nişanlıyım. Onunla birlikte oldum, hiç kan gelmedi. Ben kendimden eminim. Ne olur bana bir yol gösterin. CEVAP Yavrum, esnek kızlık diye defalarca söyledik. Bozuk plak gibi olacak. Yani ben bu dünyaya kızlık zarı esnek mi değil miyim demek için mi geldim? Sanki kendimi böyle görüyorum. Ama artık siz bunu içinize sindirin. Bilimin bu sözünü dinleyin. ESNEK.

Neden benden az meni geliyor?

17 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Benim korkum ileride çocuk sahibi olamamak. Sizce böyle bir şey olabilir mi? CEVAP Değerli çocuğum, hiçbiri dert değil. Biraz sabırlı ol. Yumurtalar küçük ise yani hâlâ bir badem büyüklüğüne erişmemişse endokrinoloji ya da üroloji uzmanlarına başvurabilirsin.

Hemen etkileniyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla öpüşmeye bile kalksam hemen cinsel etkileniyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama bir türlü boşalamıyorum. Ne olur bana akıl verin. CEVAP Değerli okurum, ne olmasını isterdin? Bu böyledir, mekanizma böyle çalışır. Tabii ki zaman zaman boşalmak gerekir. Daha doğrusu zorunludur. Ama bu boşalmanın saati ve yeri tartışılabilir. O saatte penis sertleşmişse hemen boşalacağım diye bir şey olmaz. Sence de olmaz, değil mi? Parktasın diyelim ya da bir odada, yanında annen-baban olur, bunun gibi. Boşalmaman yüzünden bazı ağrılar olur. Bunların da zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı. Çoklardan biraz uzak durduğun zaman her şey yoluna girer.

Cinsellik için ısrar ettim ama kabul etmiyor


3 yıldır beraber olduğum kız arkadaşımla sorunum var. Her seferinde sevişiyorum ama cinsel birleşmeye yanaşmıyor. Defalarca ısrar ettim, ikna edemedim. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum kız korkuyor. O işi yaparsa başına gelecek sorunları düşünüyor. Sana güveniyor olabilir ama geleceğinizi, iş durumuna ve aillerinizin yapısına göre ikilemde kalmış. Bütün bunlar aşılmışsa geriye bir tek korkusu kalır. Bu konunun altından büyük ihtimalle vajinusmus çıkar. Bence üzerine gitme. Eğer evlenirseniz sorunu çözeriz.

Büyüklüğünden utanıyorum

16 yaşındayım, penisim 16 santim. Herkes küçük diye utanırken ben büyük diye utanıyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, öyle kalırsa iyi. Umarım fazla büyümez. Yarın da ne olunacağı bilinmez. Sen keyfine bak. Biraz daha büyü.

Ya başarısız olursam?


24 yaşındayım, erken boşalıyorum. Yakında evleneceğim. Gerdek gecesi bu sorunun fazlasıyla boy göstereceğini biliyorum. O geceyi sorunsuz geçirmem için bana ne tavsiye edersiniz? CEVAP Değerli okurum, sözle, uzaktan kumandayla olmayacağını biliyorsun. Kendi bildiğin yöntemleri dene. Ereksiyon sorunu yaşarım korkun varsa, bu konuda bilinen ilaçlar eczanelerde reçetesiz satıldığından alabilirsin. Ama işin çözümü hem senin hem eşinin ruhuna uygun olsun, bilimsel ve duygusal yoldan çözülsün diyorsan tabii ki bir uzmana yani hekime gidip birebir konuşmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar bir bakıma ikiye ayrılır. Psikolojik reflekslerine hakim olanlar ya da olamayanlar,siz hangi gruptasınız? H.D.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder