Dr. Haydar Dümen Alışmakta zorlanmazsınız
HABERİ PAYLAŞ

Alışmakta zorlanmazsınız

Mastürbasyon yapan kızlar pişmanlık içinde mail atıyor. Gençler, endişe etmeyin. Bunun nedeni içinizdeki enerji ve duygu birikimi. Aşırıya kaçmadan yaparsanız evlilik için kendinizi hazırlarsınız, cinselliğe alışmakta zorlanmazsınız.

Eğriliği dert olur mu?

19 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yatmadan önce yapmazsam uyuyamıyorum. Penisim eğrildi, hiç ilişkiye girmedim. İlişkiye girsem penisimin eğriliği bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Okurum, penislerde genellikle belirli ölçülerde eğrilikler görülür. Tabii düz olanları da çoktur. Eğriliğe büyük penislerde rastlanır. Cinsel birleşmeyi engellemez. Engelleyecek derecede olursa, bu da operasyonla düzeltilir. Yani şimdilik sorun yok. Ama günde 5 kez mastürbasyon senin delikanlılığın üzerine bir parça tuz biber eker. Sonuçtan ne sen memnun kalırsın ne de gelecekteki eşin. Dikkat et! Düzeni bozma. Orta yoldan ayrılma.

Haberin Devamı

Duramıyorum

18 yaşında kızım. Haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum ve kendime dur diyemiyorum. Bu durum boyunum uzamasına engel mi?

CEVAP

Sevgili okurum, boyuna engel olmaz. Duygularına ‘Dur’ desen de durmaz. Haftada bir mastürbasyon da yormaz ve bu yollarda yalnız koymaz.

Kızlar kaçıyor

25 yaşındayım, penisim 22 santim. Kızlar benimle ilişkiye girmiyor. Ameliyatla veya başka bir yol ile kısalttırabilir miyim?

CEVAP

Okurum, çok haklısın ama penisin boyu kısaltılamıyor. Buna ameliyat dahil. Evlendiğinde idareli kullanırsın olur biter.

Pişman oluyorum

23 yaşındayım, bakireyim. Mastürbasyon yaptıktan sonra pişman oluyor, ağlıyorum. Erkek arkadaşımla sevişiyoruz ama ilişkiye girmiyoruz. Sevgilim evlenince pişmanlığın biteceğini söylüyor. Acaba evlenip ilişkiye girince de pişman olur muyum?

CEVAP

Sevgili okurum, pişman olma kızım. Duygu ve enerji birikiminin zorlaması bu ve doğaldır. Sınırlı ölçüde mastürbasyon senin yararınadır. Evlendiğinde normal bir hayat yaşayacağını ve orgazm olacağını ben sana müjdeliyorum. Ufak bir sorun ama klitoris orgazmdan vajinal orgazma hemen geçemezsen ona da bir çare aranır.

Gebe kaldı mı?

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra pembe renkte kan gelmiş. Acaba bir problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu. Haydi işinin başına geç.

Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım, 8 aydır kız arkadaşım var. Ne zaman kızın elini tutsam ya da öpsem hemen penisim sertleşiyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Cinsel ilişkiyi erken buluyorum. Zamanla geçer diye bekledim ama geçmedi. Bu derdimin çözümü var mı?

CEVAP

Okurum, belki kız arkadaşın rüyalarına bile giriyordur. Bu sırada dersler ne alemde? Dikkatli ol. Buraya kadar seninle anlaştık. Sen de benim gibi düşünüyorsun ve doğru. Kızla daha az buluşur, buluştuğunuzda çok ciddi belki de acılı konular konuşursanız aklın başka yere takılır. Çok belirgin olmayan sertleşmelere aldırma yavrum, erkekliğin şanındandır. Seni beğeniyor, takdir ediyor, alnından öpüyorum.

İlişkiye girmedim

19 yaşına gireceğim. Yakışıklı sayılırım. Karşı cinse ilgi duyuyorum ama utangacım. Kız arkadaşım olmadı, mastürbasyon yapmadım, ilişkiye de girmedim. Sadece haftada 1 kere uykumda boşalıyorum. Erotik videolardan uzak duruyorum. Sizce benim problemim mi var? Evlenince ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, frene basa basa fren balatalarını yakarsın. Bir şey yap da ne yaparsan yap. Arkadaş da olabilirsin, flört de edebilirsin. Uygun bir yer ve ortamda, kimseye zarar vermeden birleşme de yapabilirsin. Tamam da mastürbasyondan niye kaçıyorsun? Önüne bir tabak yemek konulacak, eline de çatal ve bıçak verilecek. “Bu yemeği ye” diyecekler. Sen de çatal bıçağı hiç eline almamışsın, hadi bakalım üzerine dökmeden ye yiyebilirsen.

Boyu yeterli mi?

18 yaşındayım. Penisimin sertleşmiş hali 18-19 santim. Sizce normal mi? İleride bir soruna yol açar mı?

CEVAP

Değerli okurum, ileride sorun yaşar mısın, yaşamaz mısın bilemem. Çünkü bu senin ileride evleneceğin kıza bağlı. Yapılacak bir şey olmadığına göre, sadece teknik olarak nasıl kullanacağını öğrenmelisin. Özellikle evlilikte kızı korkutmadan, onun cinsel duygularını soğutmadan profesyonel yardım da alarak olayı mutlu götürmelisin.

Boşalamıyorum

22 yaşındayım, arada geneleve gidiyorum. Kızlarla bir şey yapamıyorum. Geneleve gidince boşalmadan çıkıyorum. Mastürbasyonda sorun yok ama oradaki kadınlar acele ediyor. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmeni önermiyorum. O koşullar ruhunu etkiler. Mastürbasyona haftada 3 ritmiyle devam et. Kızlara zarar vermeden arkadaşlığını sürdür. Önünde çok uzun yılların var. Zaman cinselliğini oya gibi işleyecek ileride çok güzel bir sofra gibi serecek. Ardınızda çok güçlü bir doğa var. Onun düzenini bozamayız.

Kanamıyor

21 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Az da olsa penisi vajinama giriyor ama kanama olmuyor. Kızlık zarım esnek olabilir mi?

CEVAP

Kızım, zar esnek. Bu erkekle evlenirsen kanamayacak. Başkasıyla da kanamayacak ama ola ki penisi çok büyük biri çıkarsa belki kanayabilir. Saat işliyor. Saati kuran da sizsiniz. Zamanı ayarlayan da.

BÖYLE SORU YOK!

Ayrılıktan sonra libidom artmıyor

23 yaşındayım, 5 yıllık ilişkim vardı. Cinselliği onunla tattım ve bir başkasına dokunmadım. Şimdi ayrıyız ve başka kadınla denediğimde libidom yükselmiyor, sertleşmiyor. Yine aynısını yaşarım endişesiyle her şey kötüye gidiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli beyaz atlı prensim, sorun ne libidoda ne de sertleşme probleminde. Uzun bir ilişkiden sonra doğru zamanda, doğru kişiyi bulmakta. Saydığın olumsuzlukların altında, yaşam mücadelesi, stres, psikolojik yorgunluk, ikili ilişkilerde gerginlik, düzensiz beslenme ve uyku yatıyor. Hayat bu, tabii ki iyi ve kötü günlerimiz olacak. Bu sıkıntılara sen mental bağışıklık kazanacaksın.

Dağ gibi kocaman görünen sıkıntılar, tecrübeyle sabit tepecik olacak. İşte böyle, şimdi sen “libidom yükselmiyor, sertleşmede problem yaşıyorum” kuruntularını kafadan çıkar, at. Kendine zaman tanı. Öyle her tökezlemede korkma sakın, cinsellik ateşi kolay kolay sönmez.

GÜNÜN SORULARI

İlişki anlaşılır mı?

Cinsel ilişkiye girdim, kanama olmadı. Jinekoloğa gittim, zarım esnekmiş. İlişkiye devam ettim ama nişanlım benden ayrıldı. İleride başkası ile evlendiğimde kan gelmezse diye endişeliyim. Doktora gidince geçmiş ilişkim anlaşılır mı?

CEVAP

Anlaşılır ya da anlaşılmaz, ne yapacaksın yavrum? Müstakbel kocana, bir şey mi yutturacaksın? Dürüstlüğünü zarın arkasına mı saklayacaksın? Kızlık zarın esnekmiş, öyleyse yedikleri haltı onun üzerine atacaklar sıraya girsin. Çünkü zar esnek yapılı, buradan kurtardın paçayı öyle mi? Böyle işlere beni bulaştırmayın, ben sizlerden hayatın her alanında dürüstlük bekliyorum ve diretiyorum.

Milli olmak istiyorum

18 yaşındayım, bu aralar çok istekliyim. Günde 5 kez, haftada 35 kere mastürbasyon yapıyorum. Milli olamadım. Artık milli olmak istiyorum, ne yapabilirim?

CEVAP

Açık konuşayım yavrum, bu azgınlığa bu sayı az. ‘Biz neler gördük, neler’ diyeyim, sen anla gerisini. Milli formayı giymek zor iştir. İyi koşman, iyi atlaman ve iyi tutman gerekir. Bunlar da antrenman ister. Antrenman deyince hemen aklına ‘35 kere işte’ falan gelmesin. Ben çift kale antrenmandan söz ediyorum. Şimdilik yedektesin, her şeyi iyi gözlemle. “Top ayağıma kadar geldi” diye de koşma. Ayağından kayıverir, aldatır seni. Kısacası yavrum, ne yaparsan yap, bilinçli ol.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayata küsenler, sakın kendinize küsmeyin. Bu mutsuzluğun panzehiridir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder