Dr. Haydar Dümen Artık hareket vakti
HABERİ PAYLAŞ

Artık hareket vakti

Gençlerin cinselliği yaşamak için acele etmesini hormonlara bağlıyoruz. Başlarında kavak yelleri esiyor. Bir de geç kalıp sınırı aşanlar var. Kendini mastürbasyona alıştıran erkek gittikçe ilişkiden korkuyor. Beyler, kızlarla arkadaş olun, harekete geçin ki hayatın tadını çıkarın, mutlu olun.

Hiç ilişkiye girmedim

40 yaşındayım, bekarım. Bu yaşa gelmeme rağmen cinsel ilişkiye girmedim. Yakışıklıyım ama kadınlar benimle ilgilenmiyor. Bunun cinsel organımın kısalığı yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bu sorunumu kimseyle paylaşamıyorum. Ne olur yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hem deneyimin yok hem de kadınlar cinsel organını mı görüyor? Doğrusu şaştım. Hani bir kişi söyleseydi olabilir. Ama çoğul dil kullanmışsın. O zaman da bana şaşırmak kalıyor. Neyse bu şaşkınlık arasından iki laf çıkaralım. Daha fazla geç kalma. Adını koy: Evlenecek misin, ilişki mi kuracaksın? Neredeyse bu konuda en verimli yıllar geride kalmak üzere. Hadi koş biraz, tren kaçıyor.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlığıma zarar gelsin istemedik. Hamile kalır mıyım? Zarıma bir şey oldu mu? Adet düzensizliği yaşıyorum. Ama ilişkiye girmeden önce de yaşıyordum. Midem bulanıyor. Kilo alıyorum, psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Gebe değilsin. Ama bu kadar zor koşullarda ileri gitmişsin. Yapacağın şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Oyunu kuralına göre oynamak lazım Zaaf eseri yaşadığın bu olayı umarım bir daha tekrar etmezsin. Yoksa sürer gider. Biri bunu hissederse, işte o zaman yanarsınız.

Sevgilim acı çekiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girdiğim zaman çok acı çekiyor. Acaba penisimin büyük olmasında mı kaynaklanıyor? Yoksa başka sebepleri var mı? Penisim 21 santim.

CEVAP

Sevgili okurum, kız kaç yaşında? Acı çekmesi doğal. Penisin doğalın üstünde ve ötesinde. Kıza acı çektirme. Ona yazık olacak gibi..

Eşimden kan geliyor

Bir aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken sanki ilk kez ilişki yaşıyormuşuz gibi kan geliyor. Eşim bu durumdan rahatsızlık veya acı duymuyor, hatta kanın geldiğini bile anlamıyor. Nedenini öğrenebilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ya senin penisinin boyutu biraz büyük ya da eşinin vajinasında kanamaya neden olan bir oluşum var. Her ikisi de kötü anlam taşımıyor ama eşini lütfen bir kadın-doğum uzmanına götür.

Orgazm olamıyorum

20 yaşında, bakire kızım. Erkek arkadaşımla sevişirken bir türlü orgazm olamıyorum. Onu çok seviyorum ama olmuyor. Neden böyle oluyor? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, “Orgazm olamıyorum” diye takarsan orgazm olamazsın. Erkek arkadaşın üzerine düşen rolleri biliyor mu bilemem? Sen kendini ne kadar sorguluyorsun ya da geriyorsun, onu da bilemem. Şimdilik takma, kendini rahat bırak. Öğreneceksin yavrum, öğreneceksin. Önünüzde bitmez tükenmez zaman var. Acele etme, yoksa bir kayaya toslayıverirsiniz.

Menileri dışarı çıkartıyor

İlişkiye girdikten 5 dakika kadar sonra eşim menileri geri çıkartıyor. Biz çocuk istiyoruz ama bir türlü eşim hamile kalamıyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, meni içeride kalmaz. Çünkü içeride kalacak yer yoktur. Çocuğu yapan meninin kendisi değil, içindeki spermlerdir. Spermler yolunu bulur. Bir süre sonra eşin gebe kalacak, her şey yoluna girecek. Sen işine keyfine bak. Çocuk için acele etmeyin. Önünüzde uzun yıllar. Deyim yerinde ise bıkıp usanacaksınız.

Haberin Devamı

Korkusunu nasıl yeneriz?

Kız arkadaşımla 14 aydır birlikteyiz. Arkadaşım dışarıdan duyduğu bilgilere kanıp cinsel ilişkiye girmekten korkuyor. Onun bu korkusunu nasıl yenebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar korkar. Kolay da yenemezsin. Ama çocuğum evlenmeden bu tür maceralara ön ayak olmamız bana da, size de yakışmaz. Bu işlerde niyete bakılır. Niyetin sağlamsa zaman her şeyi halleder. Delikanlı gençliğini yaşa. İş böylece biter.

Penisim inceliyor

18 yaşında, 85 kiloyum. 1.78 boyundayım. Günde en az 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Bunun 5’e de çıktığı oluyor. Mastürbasyona başladığımdan beri penisimde ciddi bir incelme oldu. İlk zamanlarda geç boşalıyordum, şimdi ise erken oluyor. Mastürbasyonla alakası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyden önce çok yiyorsun. Nereden anladığımı söyleyeyim; kilon bu yaşta boyuna göre fazla. Biraz da bu yiyecekler seni azdırmış. Penisinle oynayarak da ona da bazı kusurlar buluyorsun. Geç boşalman erken boşalmaya dönüşmüş. Ya oraya demir atarsa ve evlendiğinde de sevgili eşin yüzüne melul melul bakarsa işte o zaman sorun yaşarsın. Çözümünü bir kez daha tekrarlıyorum. İrade, sabır, hareket. Yalnız kalmamaya dikkat et. Kendini işine, dersine ver. Haftada 3-4 kere rahatla yeter.

Kocam çok üzülüyor

24 yaşında kadınım, düzenli bir seks hayatım var ama orgazm olamıyorum. Kocam bu çok üzülüyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili yavrum, orgazmı öğrenmek zaman alıyor. Profesyonel yardım almanın yararını görürsün. Size teknik ve fizyoloji öğretilir.

Spermleri bitirir mi?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu durumdan çok rahatsızım. Bir de fazla mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi? Yoksa spermler sürekli üretilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, spermler sürekli üretilir ama çoğu azaltmaz ya da çoğaltmaz. Ama kafayı bu konulara takarsan ve de çok mastürbasyon yaparsan sonucu daha net görürüz. Şu anda sana yapılacak önerim bu. 10 santim penisle mutlu evlilik yapılır. Eğer kilon varsa, onları da eritirsen penis biraz daha görüntüye girer.

BÖYLE SORU YOK: 4 kez kalp krizi geçirdim

Uşak’tan yazıyorum. 46 yaşında, evli erkeğim. 4 kez kalp krizi geçirdim. Tam ilişkiye gireceğim zaman sertleşme sona eriyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yaptın yahu? Geçmiş olsun. Sağlık durumunu ve kullandığın ilaçları bilemediğim için soruna net bir yanıt vermem mümkün değil. Yakınlarındaki bir psikiyatri uzmanından randevu almanı öneririm. Hayatından bir stres faktörünü böylece çıkartabilirsin. Böylece sağlıklı cinsel hayatın mutluluğuna varırsın. Baktın olmuyor, bir üroloji uzmanının kapısını çalmayı unutma.

GÜNÜN SORULARI

Sinirlerim bozuk

23 yaşında kadınım, 10 aylık evliyim. Eşim 27 yaşında. Onu tatmin etmek için elimden geleni yapıyorum. “Beni yönlendir” diyorum ama 2’nciye başlarken penisi sertleşmiyor. Haftada 2 kere ilişkiye giriyoruz. Sinirim çok bozuk.

CEVAP

Sevgili okurum, geyşalık dönemi Japonya’daydı ve çoktan bitti. İkinci ilişkiye girme isteğin orgazm olmamandan kaynaklanıyor. Oysa erkek çoktan işini bitirdi. Sen eşini yönlendirmelisin. Bir kadın olarak ipleri eline alıp hoşuna giden şeyleri eşine söylemelisin.

Utanacak ne var?

Sonunda orgazm olmak var, bahsettiğin sinir bozukluğu hissi yerine mutluluk var. İsteksizlik yerine tatmin olmuşluk var. Dalga geçiyorlar 23 yaşındayım, bekarım. Varikoselden ameliyat oldum penisim 13 santim, büyümüyor. Bilenler hep dalga geçiyor. Doktor “Dert etme” dedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ömrümü bu erkek milletinin boy takıntısına cevap vererek harcamışım gibi geliyor bazen. 23 yaşında birinin boyu uzamayacağı gibi penisi de uzamaz. Penisin gayet normal. Kadınların bir erkekte aradığı şeylerin listesine bile girmeyen sorununa kafa yoracağına, kadınların kalbine hitap etmenin yöntemleri üzerinde dur. Dur ki sevdiğini kaybetme.

GÜNÜN SÖZÜ

Üretim aklın ürünüdür. Tembellik o üretimi çürütür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder