Dr. Haydar Dümen Aşk dediğin bir gün biter
HABERİ PAYLAŞ

Aşk dediğin bir gün biter

Aşk her insanın bir gün yaşamayı hayal ettiği ya da yaşadığı duygu. Çok güzel, ayakları yerden kesiyor, soluksuz bırakıyor ama bir gün sonu geliyor. Bu yüzden ilişkilerin temelini sağlam atmak şart. Sadece aşk, cinsellik üzerine kurulan ilişkiler kısa sürede biter ama sevgi ve saygı kalır.

Hemen sertleşiyor

Yerli yersiz ereksiyon oluyorum. Olur olmadık zamanlarda bu başıma geliyor. Çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, onun çaresi kendinde, beyninde. Yani düşüncelerinde. Bir insanın aklından yemek çıkmazsa karnı acıkır. Ama hep acıkır. Aynen öyledir. Aç gözlülük sakıncalıdır. Değerli okurum, gençlikte olur böyle şeyler. Bilmem ki Haydar Hoca bu işe ne der? Her şeyi benden beklemeyin. Biraz da kendi iradenize çözümler ekleyin.

Haberin Devamı

Mıknatıs gibi mi?

3 aydır kız arkadaşım var. Hep bir kızın vajinasının üstüne boşalmayla hamile kalabileceğinden bahsediyorsunuz. Rahime meni gitmeden nasıl hamile kalıyorlar?

Üstüne boşaldığımızda vajina meniyi mıknatıs gibi çekiyor mu? Ne kadar uğraşsam menimi kızın vajinasına sokamam. Bildiğim kadarıyla 10 santim kadar bir yol var. Bu yol nasıl aşılıyor da kadınlar hamile kalıyor?

CEVAP

Değerli okurum, kadının şanslı. Çünkü orgazm yeteneği var. Sen de şanslı bir erkeksin. Her soluk alıp vermede karında negatif boşluk oluşur. Böylece vakum gibi dışarıdan spermi emebilir. Zaten spermler canlı.

Hızlı hareketlerle 10 santimlik vajinadan sonra 4-5 santimlik rahim yolunu, 5-6 santimlik döllenme borusunun tünelini geçerek yumurtaya ulaşır. Senin dediğin gibi 8-10 santimlik bir yolculuk değildir bu.

Başaramazsam

20 yaşındayım, cinsel hayatım olmadı. Ama kızlar beni cinselliğe zorluyor. ‘Başaramayacağım’ korkusu yüzünden vazgeçiyorum. İlişkiye girsem mi, evlenene kadar böyle gitsin mi? İstemediğim zaman kızlar arkadaşlığı bırakıyorlar. Ne yapayım?

CEVAP

Oğlum, hangi ülkede yaşıyorsun? Nerede bu kızların bolluğu? Ya da sen yeryüzüne gelmiş en dayanılmaz erkekmişsin gibi bir tablo çiziyorsun. Her gören kız işini, gücünü, aklını unutup şu adamın koynuna nasıl girsem diye düşünüyor sanıyorsan, bu paranoyadır. Bu kadar çokluk arasında, biriyle dene bakalım. Sonuç ne olacak? Unutma ki, herkes ilk birleşmelerde bazı beklenmedik sorunlar yaşayabilir. Bunlar önemli değildir.

Haberin Devamı

Çok kasılıyorum

21 yaşında kızım. 2 yıllık erkek arkadaşım birlikte olmak istedi. Ben korkuyordum, beni rahatlatmaya çalıştı. Ona güvenmediğimi söyledi. Biz ilişkiye giremedik çünkü kendimi çok kastım, kan geldi. Açıklaması ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım vajinismustan bahsediyorsun. Kendini kastığından birleşme olmadı. Sevgiline güvenip güvenmeme konusunda ortadayım. Nasıl zaman ve mevsimler değişiyorsa insanlar da değişir.

Bugün sana yüzde 100 bağımlı olan sevgilin, başka denizlere yelken açmayı ister. Salt cinsellik üzerine oturtulan ilişki ve evliliklerin ömrü uzun sürmez. Şu anda kaptan sensin. İkinci kaptan da sevgilin. İyi yolculuklar.

Kız yarıda kalıyor

26 yaşındayım. Çok sevdiğim sevgilim var. Biz haftada bir birlikte oluyoruz. Ben tatmin oluyorum ama o olmuyor ya da yarım kalıyor. Haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Bunun ne gibi bir etkisi olur?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, önce mastürbasyonu yaparken süreyi uzat. Boşalma şartlanmasını saati ayarlar gibi geçe ayarla. Haftada bir, birleşme heyecanı içinde olduğundan erken boşalma olabilir. Sevgilin de deneyimli değildir. Evlendiğinde her şey düzelecek.

Her şeyi yasakladı

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşüyor, bazı hayaller kuruyorduk. Ama sevgilim bana öpüşmeyi yasakladı. Daha önce de ilişkiye girmemizi yasaklamıştı. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadınların, kızların nazlanması sizi canınızdan bezdiriyor. Ama onlar ufacık bir açık kapı bırakıverseler, laf aramızda biz erkekler arı kovanına dalan sinekler gibi bal peteklerine yumuluruz. Kız arkadaşın işi başından sağlam tutmuş.

Senin niyetini başından anlayıp önünü kesmiş. Yani sevgilin kimliğini, karakterini ortaya koymuş. İyi de yapmış. Şaşırdığım “Ne yapabilirim?” diyorsun. Bunu uygun zamanda, uygun bir lisanla kıza sor, çünkü o geminin kaptanı o.

Başım ağrıyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken çok şiddetli başım ağrıyor. Kendimi kastığım için mi yoksa başka sorundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, bedenin isyan ediyor. Kendini kassan aşağıdaki organlarda da kasılma olur. Ancak boyun kaslarını da kasıyorsan başın ağrıyabilir. Bu baş ağrılarına önem ver.

Neden olduğunu, kaynağını bulmaya çalış. Konu mastürbasyonda düğümleniyorsa sen de ona göre ayarını yaparsın. Baş ağrısının sıkıntısı mı, mastürbasyonun zevki mi? İşte bu soru bu.

Bozuldu mu?

23 yaşındayım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bir gün sevişirken penisinin vajinama gireceğini hissettim ve onu ittim. Aradan 1-2 saat geçtikten sonra idrarımı yaparken bir yanma oldu. Biraz kan geldi. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, pek belli olmuyor bu işler. Belki zedelendi, belki de hiçbir şey olmadı. Bu arkadaşınla evleneceksen ve kesinse yıllar sonra sürtünme biçimindeki birleşmelerin iki yanlı zararı oluyor. Kadın vajinal orgazma alışamıyor, geçemiyor.

Erkekte de başarısızlık ve performans düşüklüğü oluyor. Tabii evliliğin temel kuralı böyle kurulduğundan sonuçlar yüz güldürücü de olmuyor. Her şeye dikkat edip hesaba katmak gerekir.

Yarım kalıyor

28 yaşındayım. Bu zamana kadar girdiğim ilişkilerimin çoğu yarım kaldı çünkü penisim büyük. Evlenmekten çekiniyorum. Giydiğim elbiselerden bile belli oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, yarım yarım ilişkiye devam. Şimdilik başka sözüm ve çözüm yok. Tabii ki evlen ve çocukların olsun.

BÖYLE SORU YOK!

Kuşum havalansın

Haftanın 3 günü diyalize gidiyorum. Çok erken boşalıyorum. Sertleşme sorunum var. Benimki utanmasa hiç kıpırdamayacak. Doktor sorunun diyalize bağlı olduğunu söyledi. Kuşum havalansın, uzun süre ayakta kalsın. Yardım edin.

CEVAP

Ah ah, gönül neler istiyor neler? Senin şu kuş pike yapamıyor. Çünkü kuşun kanadından düşen tüy onun uçmasını engelliyor. Hele sen diyaliz tedavini iyi bir şekilde tamamla, sonra düşünelim. O arada kuşunu kafeste tut, fazla hareket etmesini önle.

Kendisini toparlaması için ona süre tanı. Bir de bakacaksın ki kuşun tüyü tekrar çıkmaya başlamış. Ama sen vitaminini eksik etme. Kuş yavaştan başını kaldıracak, ürkütme onu, devamı gelecektir.

GÜNÜN SORULARI

Rol yapıyorum

2 yıllık evliyim. Eşim her ilişkide 2-3 kez boşalmak istiyor. İlk başta ben de zevk alıyorum ama sonra isteğim geçiyor. O memnun olsun diye rol yapıyorum. Ne yapmayalım?

CEVAP

Sevgili okurum, kapıyı 3 kez art arda çalmak seni yoruyor. Eşinin erken boşalma sorunu olabilir. Çünkü yeterli doyumu alsa o da rahat edecek. Ama doymuyor, tekrar tekrar, tak tak tak diye kapı çalıyor. Ne yazık ki gönülsüz kapı açılıyor. Nereye kadar sürer bu durum? Siz en iyisi bir uzmana gidin, akılcı yöntemlerle orta bulunur.

Artık lazım değil ama

60 yaşındayım. 8 yıl önce penisim önce sağa doğru eğrildi, ardından sola eğildi. Şu an cansız ve küçüldü. Benimki kolay kolay sertleşmiyor. Sertleşse bile çok çabuk bitiyor. Gerçi bu yaştan sonra lazım değil ama nedenini öğrenmek istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ne demek bu yaştan sonra lazım değil. Daha yaş 60, erkekler bu yaşta evlenebilir, çocuğu olur. Anlayamadığım bunca yıl niye bekledin? 52 yaşından beri bu sorununa çare bulmayıp neden bekledin?

Kendi kendine “Tedavisi zor ve uğraşmaya değmez. Bak keyfine, dünya her günüyle güzel ve yaşamaya değer. Senin şansın bu kadarmış, bunu sineye çek aldırma” mı dedin? Hata yaptın, üroloji uzmanına görünmende fayda var.

GÜNÜN SÖZÜ

Tren normal rayından sapmışsa bu makasçının uyumasındandır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder