Dr. Haydar Dümen Aşka gölge düşürmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Aşka gölge düşürmeyin

Gençler cinsellikte yeterli bilgiye sahip değil ve kıskançlığın dozunu ayarlayamıyor, birlikte oldukları kişiyle yaşadıkları dertler bitmek tükenmek bilmiyor. Gençler, sevdiğinizi yerli yersiz kıskanmayın, onunla ilgili tuhaf düşünceleri kafanızda büyütüp aşkınıza gölge düşürmeyin.

Baba olamaz mıyım?

22 yaşındayım. Nişanlım da 21 yaşında. Biz birlikte olduk, kan gelmedi. İkimizin de ilk deneyimi. Zarın esnek olduğunu sanıyoruz. Esneklik genetik mi? Etrafımda zarı esnek olan kız kısır çıktı. Baba olamaz mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, teşhisi koymuşsunuz. Doğru teşhis. Beni okuduğunuza göre buradan defalarca esnek kızlık zarından söz ettik. Bunu biliyorsunuz. İçinizde bir tedirginlik seziyorum. Bu şeffaflığa gölge düşürüyorsun.

Bir bakıma kız arkadaşını aşağılık kompleksine iter gibisin. Asıl gölge, kısırlık söz konusu mu sözünde yoğunlaşıyor. Eşler arasında kısırlık sorunu olunca öncelikle erkeklerin sperm sayısı ve sperm kalitesine bakılır. Kadınlarda fazla bir sorun çıkmaz.

Çapkınlığa başladım

Bir yıldır evliyim. Eşimle severek evlendik. Ama sonra ben çapkınlığa başladım. Eşim hariç neredeyse bütün kadınlarla ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, nasıl yardım edeyim? Keşke evlenmeseydin. Sen şıpsevdisin. Bu gibi durumlarda evlilik hep tehlikeye düşer. Biraz irade zayıflığın var. Eğer böyle devam edeceksen ve düzelmeyeceğine inanıyorsan kızın hayatını karartmamak için evliliğinizi yeniden düşünün.

Kimliğini eşinin önüne ser. Kabul ederse evlilik sürer. Etmezse yeniden bir karara varırsınız. En kestirme yol budur.

Rol yaptım

20 yaşında kızım. Sevgilimle ilk kez ilişkiye girdik. Ama hiç zevk almadım. Erkek arkadaşım çok zevk aldı. Ben de durumu bozmamak için zevk almış gibi rol yaptım. Haz duymamam önemli bir sorun mu?

CEVAP

Güzel kızım, sevgilin zevk almış, ne mutlu ona. Günün birinde aynı zevki sen de alacaksın. Şu anda yapacağın hiçbir şey yok. Her şeye bildiğin gibi devam et. Acele etme. Doğanın yardımcı gücü arkanızdan size yetişip önünüze bir çuval nimeti dökecektir. Ama zamanını bilemiyorum.

Haberin Devamı

Geçmişi unutayım mı?

Şimdiki sevgilim geçmişte biriyle çıkmış, ön sevişme yaşamış. Onu çok seviyorum. Sevgilimin geçmişini unutup devam mı etmeliyim yoksa ilişkimi bitirmeli miyim? “Bakireyim” dedi ama ya kız çıkmazsa?

CEVAP

Değerli oğlum, kuşkuyla evlilik olmaz. Evlilik demek yıllarını bölüşeceğin, hastalıkta, sağlıkta, sıkıntıda, mutlulukta onunla el ele yürüyeceğin, çocuklarının annesi olacak kadınla çıkacağın çok uzun yol. Kimin ne kadar, kiminle seviştiğini nasıl anlayacaksın? Hareket noktan kızı sevmiş olman.

Bu güzel duygunu yok etmeye neden ve nasıl razı oluyorsun? Varsayalım ki sevdiğin kişiyle evlendin. Onun kızlık zarı da esnek. Kanamayan türden ise o zaman seyreyle gümbürtüyü. Karar evlenmeye kalmışsa, bana da yazdıkların gibi güveniyorsan o kızı asla kaçırma.

Biri daha büyük

18 yaşındayım. Yumurtamın biri ufak, biri büyük. Bunu yeni fark ettim. Acaba nedendir?

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak tek şey bir spermiyogram yaptırman. Belki de kanda testosteron düzeyine baktırmandır. Testesteron konusunda bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Ama spermlerin sayısı, sağlığı en güçlü erkeklerde bile bazen değişik ölçülerde çıkabilir. Örneğin; erkeğin çocuğu olmaz. Ama bu da onun erkekliğiyle bağlantılı değildir. Bir labarotuvar söylediklerimin sonuçlarını sana verir.

Erken boşalıyorum

24 yaşındayım. Telefonda ya da yolda gördüğüm kız arkadaşlarla sohbet ederken cinsel organımda sızıntı ve erken boşalma oluyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum? Partnerimi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, o dediğin halkın zevk suyu diye adlandırdığı birkaç damla gelen, dokununca uzayan yumurta akı gibi kaygan bir maddedir. Hiçbir zararı yoktur. Erken boşalma anlamına gelmez. Olması doğaldır, sağlıklıdır. Varoluş nedeni penise kayganlık sağlayarak vajinaya girişi kolaylaştırmaktır. Yani bir sorun yok.

Beni istemedi

Bir yıllık evliyim, 28 yaşındayım. Cinsel organım büyük. Eşimle ilişkiye giremiyoruz çünkü çok canı yanıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Aslında eşimi aldatmak istemezdim ama başka bir kadınla ilişkiye girmek istedim. O da beni istemedi. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konuyu arada bir köşemizde değerlendirip yanıtlıyoruz. Kadınlar da, sen de haklısın. Ama tedavisi yok. Ameliyatla kısaltılmıyor, küçültülmüyor. Bir kere daha yineleyelim; idareli kullan

Zevk almıyorum

27 yaşındayım, evliyim. Eşimle haftada 2-3 defa ilişkiye giriyoruz. Ben artık cinsel ilişkiden zevk almıyorum. 2 yılı aşkındır kimseyle birlikte olmadım. Arkadaşlarım “Değişiklik yap” diyorlar. Sizce böyle yaparsam sorun düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ayıp yahu, siz evlisiniz. Her zevk almayana bir yenisini önersek o kadar kızı, kadını nereden bulacağız? Böyle bir isteğin altındaki gizli amaç aldatmaları çoğaltmak. Bu böyle olmaz. Düşün, taşın, kendi yolunu bulursun.

Sertleşiyormuş

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşım bana dokunamadığı halde cinsel organı hep ereksiyon halinde. Açıklaması ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, sana karşı fazla tahrik oluyor. Yemeklere karşı iştahı çok olan, aç birini düşün. Çok beğendiği bir yemeği görünce ağzı nasıl sulanıyorsa, senin yaşadığın olay da bu. Refleks olarak penisi sertleşiyor. Bunda ne şaşılacak bir şey var ne de övünülecek bir yan.

BÖYLE SORU YOK!

Sorun bende mi?

Ben ve kız arkadaşım 21 yaşındayız. Kız arkadaşımla 2 gün önce üzerimizde kıyafetler varken sürtünme yoluyla 4 kere seviştik. Ama kız arkadaşım hiç zevk almadığını söyledi. Sizce sorun bende mi?

CEVAP

Okurum, iki sevgili varmış, bir gün aynı yatakta yatmak zorunda kalmışlar. Çocuk, kız rahat etsin diye “İstersen araya yastık koyalım” demiş. Kız istemeyerek “İyi olur” diye cevap vermiş. Kız, bütün gece belki yastığı kaldırır da yaklaşır diye beklemiş.

Ama oğlan, horul horul uyumuş. Sabah yola çıkmışlar. Rüzgar çıkmış, kızın şapkası bahçeye uçmuş. Çocuk “Hiç üzülme, şimdi telleri aşar, şapkanı getiririm” deyince kız ”Sen bütün gece yastığı aşamadım, tel örgüyü mü aşacaksın” demiş. Sence sorun yastıktan mı, rüzgardan mı?

GÜNÜN SORULARI

50’likler cezbediyor

18 yaşındayım. Yaşıtlarımdan hoşlanmıyorum. Daha çok 50-60 yaşındaki kadınlar beni cezbediyor. Bu normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, biz hekimler kişinin kiminle ve hangi yaştaki kişiyle beraber olacağına karar veremeyiz. Karar merci daima sizlersiniz. Biz ancak aradaki anlaşmazlıklar, ilişkideki düzensizlikler sorun haline gelmişse, devreye gireriz ve bunun üzerine bilime dayanan yorum yaparız.

Sen bu yaştaki kadınlarla neden ilgilendiğini kendine sor. Zamanla doğru yolu bulacaksın, işte buna hayat diyoruz.

Evliliğim bitecek

42 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır sertleşme problemi yaşıyorum. Ve bir türlü çözüm bulamadım. Evliliğim bitmek üzere. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, dur hemen “Ah vah evliliğim bitecek” diye dramatize etme. Cinsel performansını yitirmek için daha çok gençsin. Gel 60’lar, 70’lere. O korktuğun şeye takılmışsın. Tedavisi var.

Bu konularda uzmanlaşmış bir üroloğa, oradan terapiste. İşte sorun çözüldü. Üzüntüye teslim olma, dik duru. Temennim: Mutlu yuvanda ömür boyu yaşaman.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir savaşta, ön yargılı düşmanlarınız ne kadar çoksa sonunda sizin kazandığınız zafer o kadar büyük olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder