Dr. Haydar Dümen Aşkın arkasına saklanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Aşkın arkasına saklanmayın

Aşk, insana mutluluk, huzur, güzellik, dinginlik verir ve yakalamak kolay değildir. Bir kere bulunca kimse bırakmak istemez elindeki cevheri. Evliliklerde aşk cinsellikle iç içe geçer. Emek ve istek gerektirir. Aşkın arkasına sığınıp ilişkiden kaçarsanız yuvanız yıkılabilir.

İsteğim çok fazla

24 yaşında, güzel, alımlı kızım. İsteğim çok fazla. Erkeklerle ilişkiye girmek beni yormuyor. Ama tek erkekle olmaktan sıkılıyorum. İsteğimi nasıl azaltabilirim?

CEVAP

Kızım, yemek oburusun diyeceğim ama değilsin. Çeşitleme oburusun. Yedikçe iştahın artıyor, iştahın arttıkça önüne yenecek çeşit çeşit malzemeler yığılıyor. Bu saatten sonra ne yapabilirim, biraz düşüneyim. Lütfen bana izin ver. En uç dala oturmuşsun ama ayakların yere basmadığından kendini uçan kuşlara adamışsın. Oradan geçen her kuş da seni gagalayıp geçiyor. Aman yavrum, dikkat et parçalarlar adamı. Güzel yavrum, bu hızla yola devam edersen, araban bir dönemeçte yuvarlanır gider. Frene bas, frene.

Haberin Devamı

Küçülür mü?

25 yaşında, nişanlı kızım. Sorun, nişanlımın penisinin çok büyük olması. Birlikte olduğumuzda canım yanıyor, acı çekiyorum. Acaba nişanlımın cinsel organının küçültülmesi mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okurum, çok zor bir sorun. Penisin herhangi bir yöntemle küçültülmesi söz konusu değil. Tek yöntem, onu idareli kullanmak.

Çok ağrı olur mu?

Evlilikte ilk gece kadında çok ağrı olur mu? İlk gece kızlık zarı kanamazsa vajinaya dışarıdan bakıldığında zar görülür mü?

CEVAP

Okurum, kadında çok ağrı olmaz. Ama refleks olarak karın kasları ve bacaklarınızı sıkarsanız ağrının dozu artar. Ancak bir parça ağrı ve acı ilk geceyi anımsamak bakımından da bellekte kalacak kadarına ben olumlu bakıyorum. Kızlık zarına dışarıdan bakmakla anlamazsınız.

Bahane uyduruyorum

Üç yıldır eşimle evliyim. Eşim sürekli cinsel ilişki istiyor ama beni tatmin etmiyor. Bu yüzden eşimle ilişkiye girmemek için bahane uyduruyorum. Sürekli işim uzadı, iş toplantısındayım diyorum. Artık bahane uydurmaktan da bıktım. Eşimden ayrılmak istemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, eşinden ayrılmak istemiyorsun, seviyorsun anladım. Sen de şunu anla ki, bu evlilik böyle sürmez. Oyun kuralına göre oynanmadığında elindeki oyun kartları bile karmakarışık olur. Önünde daha ortalama 50 yıl var. Bu durumda kendinle beraber eşini de düşünmek zorundasın.

Haberin Devamı

Yani bir bakıma onun önünü kesiyorsun. “Seviyorum” deyip gerçekten sevgini ve sevginin altındaki egonu tatmin ediyorsun. Ama tek başına sevgi yetmez. Biraz cinselliği öğrenmek, yaşamak, onun gizemini keşfederek ustalaşman gerekiyor. İşiniz biraz zor ama aşılmayacak gibi değil.

Yırtıldı mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım vajinama baskı uyguladı, 1 saat sonra kan gelmeye başladı. Kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, gözlerimi bağladın masaya 3 tane pirinç tanesi koydun. “Hadi bunları bul” diyorsun. Bulamam ama tahmin ederim. Kenarına mı koydun, ortasına mı koydun? Bu tahminlerime göre kızsın. Çünkü kanama 1 saat sonra gelmez. Elimiz kesilince kan, nasıl 1 saat sonra akmazsa orası da öyledir. Bu bilgileri yeterli say.

Acı duyuyorum

23 yaşında, 1 yıldır nişanlı kızım. Yaza evleneceğiz. Ön sevişmeyi uzun tutmamıza ve istekli olmamıza rağmen birleşme esnasında dayanılmaz bir acı duyuyorum. İlk başlarda bu acıyı hissetmezken son 1 yıldır bunu yaşıyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal vajinada hassasiyet ya da bir iltihaplanma söz konusu. Bunun olup olmadığına kadın-doğum uzmanları karar verir. İkinci ihtimal ise sen kasıyor olabilirsin. Her birleşmede ‘Acaba yine acıyacak mı?’ diye kendini kasarsan yine acı olur. Her ikisi de sorun değil. Eğer doktora gitmekten çekinmiyorsanız bana göre bir kere gidin. Olayın adı konulsun. Hangi durum çıkarsa çıksın bu evliliğine engel değildir. Evlilikte cinsel mutluluğu yaşayacaksınız.

İhtiyaç mı?

20 yaşındayım. Bazı erkekler başka kadınlarla birlikte olup sonra da “İhtiyaç” diyorlarmış. Sizce bu gerçekten ihtiyaç mıdır? Yoksa bahane midir?

CEVAP

Değerli okurum, başkasının sorununa ne sen tercümansın ne de ben doktorum. Dışarıdan laf etmek sana da, bana da yakışmaz. Ülkenin hırsızı da var, soylusu da var, erdemlisi de var. Doğru olan doğruyu seçer, eğri olan eğriyi. Bize göre eğri olan onun doğrusu ise, alan memnun satan memnunsa bu tür ilişkileri üstünlük gibi yaymıyorlarsa sorun yok.

AIDS olur muyum?

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Yine de çılgınlığım geçmiyor. Arkadaşlar geneleve gidiyor. Fakat benim AIDS olma korkum var. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, AIDS olma korkundan daha çok benim de korkularım var. Körpe ruhunu, genelev olumsuzlukları içine atarak hayal ettiğin, umduğun sonuçları alamayabilirsin. Umudunun yıkılması senin gelecekteki cinselliği ve kimliğini değiştirebilir. Mastürbasyonu haftada 1-2 defa yapmaya devam.

Kız şikayetçi

18 yaşındayım. Arkadaşlarım günde 7 kere boşalıyormuş. Ben ise 3 kez yapabiliyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Kız arkadaşım benim 17’lik ufaklığın büyüklüğünden şikayetçi. Geçen gün ilaç aldım, o günden beri sevgilimle bir şey yapmıyoruz. Sanırım onu fazla zorladım. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, her şeyiyle normalsin. Yorumların da normal. Penisin büyüklük sınırını zorlamış. Arkadaşlarının sayısı 7’ymiş, 17’ymiş. Bunlar uçuk şeyler. Çoğunun erken boşalması vardır. Kendini neden yadırgadın? Kulaklarını safsata laflara tıka. Kız arkadaşını da fazla yorma.

Böyle soru yok!

İki gündür sertleşmiyor 18 yaşındayım. Penisim 2 gündür sertleşmiyor. Acaba neden? Fazla heyecan ve stres bu konuda etkili mi?

CEVAP

Değerli yavrum, 2 gün demek. Tüm avcılar yollara düştü. Bu avcılar biraz farklı, hepsi kız. Keklik peşindeler. “Ben avlayacağım” diye birbirleriyle yarışıyorlar. Köşe bucak durmadan seni arıyorlar. Aman oğlum, kekliği düz ovada avlatma, kanadını kanadına bağlatma. Avcılar bunu iyi bilirler, sakın sen onların ağına düşme. Mermilerinin menziline girme. Ürkersin sonra, uçuverirsin. Şaşırıp bir deliğe giriverirsin. Hemen arkasından senden gelecek mektup yine yola çıkar. Ardı arkası kesilmez sorularının.

Günün soruları

Yine canım acır mı?

İki aylık evliyim. Eşimle güç bela ilişkiye girebildik. Zarım yırtıldı, jinekologtan öğrendim. Eşimle ilişkiye girdiğimizde canım tekrar acıyacak mı? Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, geçmiş olsun. Vajinusmus teğet geçmiş, ucuz atlatmışsınız. Anlayamadığım neden jinekolojik muayene oldun? Kızlık zarın, ilişki sırasında tamamen yırtılmamış olduğu için muayenede yeniden kanadı. Korku ile kendini kasma, hissedilen batma ve acı tamamen psikolojik. Bunda etken olan faktörler ise psikiyatrist ve psikologların uzmanlık alanında. Bu dramların temeli, sizin taa çocukluk yaşlarınızda atılıyor.

Kadın hiç susmadı

18 yaşındayım. Bir kez hayat kadını ile ilişkiye girmiştim. Tekrar denedim, zevk alamadım ve boşalamadım. Kadın hiç susmadı. Artık boşalamayacağım korkusuyla ilişkiye girmekten korkuyorum. Sorunum nedir?

CEVAP

Çılgınım, benim aklı havada okurum. Hayat kadınlarıyla ilişkiye girmeden önce bana sordun mu? O sırada keyfin yerinde, ruhun derindeydi değil mi? Sonra gün geldi, devran değişti bizim aceminin özgüveni tükendi. Merak etti, bence sorunu neydi? Yavrum ne desem boş, aç karnına ne yesen hoş. Sakin ol, uygun zaman ve uygun kişiyle her şey yoluna girer, dizginler eline geçer.

Günün sözü

Kalıcı aşklar sabır biraz da çile ister. Akılla beslenirse derinlere kök salar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder