Dr. Haydar Dümen Ateşi söndürmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Ateşi söndürmeyin

Gençlik güzel şey. Hepsi enerjik, heyecanlı, aceleci ve istekli. Damarlarında gençlik ateşinin ısıttığı kan dolaşıyor. Yetinmeyi bilmiyorlar. Gençler, enerjinizi fazla harcayıp kendinizi tüketmeyin. Her şeyi kararında bırakın ve orta yolu bulun ki gençlik ateşiniz sönmesin.

Adeti yeni bitmişti

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla beraber olduk. Çok kan geldi. Temizlenip yine devam ettik. Ben içine boşaldım. Onun adeti yeni bitmişti. Sizce hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum belli olmaz ama gebe değil gibi. Biraz daha bekleyin. Adetini görmezse gebelik testi yaptırıp işi garantiye alın.

Haberin Devamı

Kilo alamıyorum

23 yaşındayım. Günde 3 defa mastürbasyon yapamazsam rahatlayamıyorum. Cinsel hayatım düzenli ama mastürbasyondan vazgeçemiyorum. Çok zayıfım, bu durum kilo alamamamla alakalı mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bu işin kiloyla ilgisi yok. Günde 3 mastürbasyon, arada bir de cinsel ilişki sana şöyle bir fatura getirecek. Evlendiğinde karını uyuttuktan sonra bir köşeye çekilip mastürbasyon yapacaksın. Alışkanlıklar kolay terk edilmiyor. Bizim için korkulan şey mastürbasyona koşullanmaktır.

Ayrıca yapmamaya karar verip yapmak, iradeye yeni düşmektir, bu da başka kompleks yaratıyor. Kendinize güveninizi yitiriyorsunuz. Üç kuruşluk mastürbasyon zevki için bu kadar bedel ödemeye değer mi?

Ağrısı oluyor

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. İlişkide sorun yaşamıyoruz ama kız orgazm olduktan sonra vajinasında yanma ve ağrı olduğunu söylüyor. Sizce neden?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım tahrişten. Ona özen gösterin. Bir süre perhize girin. Kız arkadaşın antibiyotikli pomatlar sürebilir. Ayrıca kayganlaştırıcı maddeler de var. Bunlardan birini ya da tümünü ayrı ayrı denerseniz olay düzelir diye düşünüyorum.

Başım ağrıyor

19 yaşındayım. Penisim 19 santim. Sizce yaşıma göre normal mi? Bir de mastürbasyon yaptığım zaman inanılmaz derecede çok başım ağrıyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Mastürbasyon sonrası baş ağrın kas kasılmalarıyla ilgili. Mastürbasyondan yarım saat önce baş ağrısı haplarından birini al. Bunları denersin. Hâlâ ağrılar devam ediyorsa mutlaka doktora gitmelisin.

Haberin Devamı

Bıkkınlık başladı

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Ancak boşaldıktan sonra bıkkınlık duymaya başladım. Neden kaynaklanabilir?

CEVAP

Neden olsun 18 yaştan okurum. Bu yaşta korkular var, heyecanlar var, beklentiler var. Yaşının gereği sorumlulukların var. Aradığını bulamamak var, hamlık var. Tarlan henüz nadaslanmamış ve çorak.

Şöyle bir tarlaya girdin ve baktın. Nerede o gül bahçesi, nerede bu tarla? Beklenti ve sonuç çelişkisidir bu. Cinselliğini katletmemek için bence birleşmelere ara ver. Zamanı gelsin.

Kadın mutlu olur mu?

27 yaşındayım. Penisim 11 santim. Çok küçük olduğunu ve evlendiğim zaman kadınımı mutlu edemeyeceğimi düşünüyorum. 3 ay sonra evleneceğim. Bunalımdayım.

CEVAP

Değerli okurum, evlen. Bunalımda olacak bir durum yok. Doğanın yarattığı her şey kendi içinde ölçülü ve dengelidir. Tıp kitaplarına göre penis normal diye yorumlanır. Çünkü kadının vajinası 8 santim dolaylarında ve girişteki ilk 2-3 santimi duyarlıdır. Boyu değil, işlevi deyimi geçerlidir. İşlevi yerinde olan penisle mutlu da olursun, mutlu da edersin.

Haberin Devamı

Sprey işe yarar mı?

Geciktirici sprey 15 veya 45 dakika kadar boşalmayı geciktirir mi?

CEVAP

Değerli okurum, 0 dakika ile 3-5-10 dakikaya çıkabilir. Ama bu spreyin kalitesine, onun içindeki maddenin dozuna, sahte mi, gerçek mi olduğuna bağlı. Ayrıca penisin derisinin duyarlığına, kişinin sünnetli olup olmamasına da bağlıdır.

Sevgilim hamile mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımın cinsel organının üzerine boşaldım, hamilelik tehlikesi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tek yönlü bir bilmece. Gözümü kapattım, parmağımla ihtimallerden birine bastım. Gözümü açtım, hayır çıktı. Kadere inanalım, parmağım oraya boşuna gitmedi. Ama orada bir aldatmaca varsa, yüzde 1’lik bir oranla da sorunun yanıtı evet olabilir. Bekleyelim görelim.

Zayıflıyorum

Günde en az 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu durum zayıflamamın nedeni olabilir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, günde 4 kez mastürbasyon yapmak zayıflamana sebep olmaz diye düşünüyorum. Yemeğini artır ama zayıflığından da asla şikayet etme. İleride nasıl olsa kilo alacaksın. Komplekse girme. Hele gel 25’li yaşlara en yakışıklı sen değilsen bana kızabilirsin, ben onu duyarım.

Bir kez orgazm olmadım

36 yaşında kadınım, 17 yıllık evliyim ve vajinal orgazm olmadım. Eşimle de klitoral orgazm yaşıyorum. Bu problemi nasıl aşabilirim? Bir ilaç ya da tedavi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kendini yargılama. Birleşme sırasında ‘Olacak mıyım, olmayacak mıyım’ diye düşünme. Olayı akışına bırak. Bunun için teknik bilmek, sabırlı olmak gerekiyor. İlk aşamalardaki başarısızlıklarda “Yine olmuyor” diye strese girmemek gerekir.

Soğumaya başladım

Kız arkadaşımla ilişkimiz var. İlişkiye girmek istediğimde “Hayır” demiyor ama sonradan “Tiksiniyorum” diyor. Git gide cinsellikten soğuyor. Yakında evleneceğiz. Akıl verin.

CEVAP

Değerli okurum, evlenmenden yanayım. Şimdiden onun kaygılarını çekmektense, ilerlemiş bir ilişkiyi tatlıya bağlayıp tedavi yapılsın, o zaman bakalım.

BÖYLE SORU YOK!

Her gün yapıyorum

28 yaşındayım, evliyim. Erken yaşlardan beri mastürbasyon yaparım, şimdi de her gün yapıyorum. Acaba benim çocuğum olur mu?

CEVAP

Okurum, sen eşine ihanet ediyorsun. Kızın hakkını yiyorsun. Sana mastürbasyon kolay ve cazip geliyor. Bu tercihin sana gizli yer aratıyor. Sonra seni kimse zorla evlendirmemiştir. Seçim hakkını kullanıp bir kızımızı almışsın. Dua et ki kız seni görmesin. Evlilik çatırdamaya başlar.

Sen olay bilindi diye arsızlaşırsın. Kısır döngü, Allah korusun ama sonu ayrılık olmasın. Kızımızla seks yapmazsan nasıl hamile kalır? Ben bu yaşta bilmiyorum. Eğer yatak ilişkini sıcak tutar, kadının duygularını okşar, gün aşırı birlikte olursan çocuk kucağında. Bunları yapmazsan avucunu yala, çocuk yok.

GÜNÜN SORULARI

Geç boşalıyorum

19 yaşındayım. İlişkide 1-2 saate ancak boşalıyorum, neden böyle oluyor?

CEVAP

Saatlerini gözden geçir okurum. Gördüklerin karşısında görmediklerin de vardır. Bu süreç böyle sürmez. Kadın ve kız birer varlık. Onun da bir bedeni, canı, psikolojisi ve ruhu var. Kız kaç yaşında? 1-2 saatte ancak boşalma ne demek? Seni bilmem ama zavallı kız perişan, orgazm oldu, oldu, bir daha oldu ama nafile.

Canını acıttın, incittin, tahriş ettin, en az 1 hafta organ kendini tamir eder. İncitme gülünü, susturma bülbülünü. 1-2 saati 15-20 dakikaya indir, üzme kızı.

Sertliği bitmiyor ama...

Benim haşmetli uzun çarpışmalarda bile tam randıman alıyor. Ama ilişkide kutsal su gelmiyor. Bilgeliğinizle bana kılavuz olur musunuz? RUMUZ: HAŞMETLİ

CEVAP

Anlayamadım değerli okurum, niye adama haşmetli diyorsun? Biraz megalomani koktu burnuma. Bre çocuğum senin sıvı niye kutsal? Savaşta mısın ki çarpışma oluyor? Yoksa kılıç kalkan mı oynuyorsunuz? Nasıl bir ruh durumuyla ilişki yaşanıyor?

Estetik, aşk yok mu? Sendeki bu gidişata hanım kızımız ne diyor? Üstün nitelikle, büyüklük hezeyanları içindeki seksten ancak böylesi olur. Uzman hekim seni görsün. Bu sendromu hele bir atlat sonra tekrar yaz bana emi.

GÜNÜN SÖZÜ

Sonsuz aşk bir hayaldir ancak ömrünü uzatabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder