Dr. Haydar Dümen Ayaklarınız yere basmalı
HABERİ PAYLAŞ

Ayaklarınız yere basmalı

Cinsellik sevdiğiniz biriyle yaşandığında ayakları yerden kesebilir, mutluluktan uçabilirsiniz. Ama bu işin şakası yok. Ayaklarınız yere bassın ki sorumluluktan kaçmayın. Zevk alacaksınız diye kimsenin hayatıyla oynamayın.

Karım tedirgin

30 yaşındayım, 1 ay önce evlendim. Karımla birlikte olamıyorum. Çünkü sertleşme sorunum var. Eşim hiç sesini çıkarmıyor, çok tedirgin. Doktora gittim. Bana bir ilaç verdi. İlaç etkisini gösteriyor ama yine de başarısız oluyorum. Çok üzülüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir sorunun yok. Kafaya takıyorsun. Bu işi gözünde büyütüyor, heyecanlanıyorsun. Evliliğe alışman için zamana ihtiyacın var. Sanıyorum eşinin bazı kuşkuları var. Sevgili karına söyle. Bu konu sizin için sorun olmayacak çünkü kısa zamanda çözülecek.

Haberin Devamı

Hap işe yarar mı?

18 yaşındayım, penisim 7 santim. Bu yüzden kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmeye korkuyorum. Boy uzatıcı haplar kullanmam gerekir mi?

CEVAP

Bak okurum, şimdilik kız arkadaşınla ilişkiye girmeyi unut. Hap map çözüm değil. Kilolu olduğunu sanıyorum, ona dikkat et. Eğer ölçümde 10 santimi yakalayabilirsen bir bakıma yırttın demektir. Gerçek tedavisi operasyonla 1-2 santim uzatmaktır. Beklemede kal, 20 yaşına gelince yeniden konuşalım, duruma göre çözüm arayalım.

Neden şans vermiyor?

18 yaşındayım. 24 yaşındaki kız arkadaşım 3 ay önce beni terk etti. Ne yapsam ne etsem de bana ikinci bir şans vermiyor. Ben onu çok seviyorum. Kız arkadaşımın beni affetmesi için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bravo kıza. Kız senin iyiliğine çalışmış. Yaptığı bir, iki denemeden sonra beklediğini bulamadı. Yaptığına pişman oldu. Seni de kırmadan, dostça devam ediyor. Vallahi iyi kızmış.

Kız alay eder mi?

23 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Sizce vakti geldi mi? Bir de penisim 13 santime yakın. Kız arkadaşım küçüklüğü yüzünden benimle alay etmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın niçin alay etsin ki? Penisin normal. Yeter ki, sen ona sevecen, iyi niyetli davran ve güven ver. Vakti zamanı gelmesi konusunda kitaba baktım, “Zamanı” diyor.

Zevk almıyorum

26 yaşındayım, cinsel organımın sağ tarafındaki bir damar şişiyor. Cinsel ilişkiden eskisi gibi zevk alamıyorum. İlişkide eşim çok ilgisiz. Ne yapmalıyım? Ne olur bana yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, eşinin biraz uyarılması yani eğitilmesi gerekir. Ama onun da içi bu konulara karanlık gibi gözüküyor. Anlattığın tablo topal bir ilişkidir. Yani bu topal binekle uzun yol kolay alınmaz. Düşünün, taşının, çareyi arayın.

Akıntım oluyor

18 yaşındayım, cinsel organımda akıntı oluyor. Ne zaman bir kadın görsem akıntı meydana geliyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Yavrum, hiçbir şey. Normal, fizyolojik bir akıntı. Yani kaygan sıvı. Gelmesinin nedeni birleşmede penisin vajinaya girişini kolaylaştırması. Bedene hiçbir zararı yok.

Hamile miyim?

25 yaşındayım, erkek arkadaşımla 15 gün önce ilişkiye girdik. Adetimin son günleriydi. Sevgilim içime boşaldı. Sizce hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, görünürde kalmamış gibisin. Hep söylüyorum burada oranlar söz konusu. Oran da yüzde 99. O yüzde 1’i de takma kafana. Zaten olan olmuşsa yapılacak bir şey yok. Duruma göre çaresine bakılır.

Haberin Devamı

Kız beni terk eder mi?

18 yaşındayım. Sevgilim de aynı yaşta. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman odaklanamıyor, onu tatmin edemiyorum. Kız arkadaşım bu yüzden ilişkiye girmek istemiyor. Beni terk eder mi?

CEVAP

Eder yavrum, ne yapsın senin gibi acemiyi? Sen önce derslerine çalış, hayat okulunda tecrübelere alış, biraz olgunlaş. Kızların ruhlarını tanı, nelerden hoşlanıp hoşlanmadıklarını öğren, yani bilgilen. Benim korkum, kız senden ayrıldıktan sonra ustasının eline düşerse inan onun da hayatı söner.

Tatmin olmuyor mu?

22 yaşındayım. Kız arkadaşım 21 yaşında. İki yıldır birlikteyiz. Ama son 1 aydır ilişkimiz azaldı. Eskisi gibi heyecanlı ve mutlu değil. Bunun sebebi nedir? Kız arkadaşımı tatmin edemiyor muyum?

CEVAP

Değerli okurum, bilemem. Bilsem de senin işine gelmez. Öyle sanıyorum ki kız arkadaşın ilk zamanlardaki heyecanı duymuyor. Senden bıkmaya ve soğumaya başladı sanıyorum, o da olgunlaşıyor. Sorduklarına güzel bir yanıt veriyorum. Dikkatle tekrar tekrar oku. Sen soruyu sordun benim yanıtım: Ne bileyim ben?

Bozuldu mu?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Canının acıdığını söylediği için çok ileri gitmedim. Sadece 2-3 damla kan geldi. Akşam birkaç damla daha gelmiş. Acaba kız arkadaşımın kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Galiba değerli okurum, kızlık zarı bozuldu.

Nasıl yaklaşayım?

18 yaşındayım. Erkek arkadaşım da 19 yaşında. Biz sözlüyüz. Bugüne kadar cinsel anlamda bir şey olmadı. Acaba ona cinsel yönden yakınlaşmalı mıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, bu yaşta sözlü olup evlenilmez. Çok küçüksünüz. Ailenize, kendinize, topluma sorumluluğunuz var. Bu gençlik aşklarının fırtınası yaz yağmuru gibidir. Esmesiyle bitmesi bir olur ama yürekte de kalır. Duygusal aşka devam.

BÖYLE SORU YOK!

Kısır mıyım, şanslı mıyım?

Korunmadan ilişkiye girdim Ama sevgilim hamile kalmadı. Kısır mıyım yoksa çok mu şanslıyım?

CEVAP

Ne kısırsın ne de şanslısın yavrum. Cahil cesaretiyle güçlendirilmiş, gözü kara bir kumarbazsın. Zarları evirip çevirmişsin ancak istikamete yollayamamışsın. Elin gelmiş hep yek şimdi biz bu işe ne diyek? Sorumluluk sahibi, aklı başında olup hayatı ciddiye alan okuyucularım, hep bir ağızdan sana bağırıyorlar; “Biz hep prezervatif kullanıyoruz.” Duyuyor musun seslerini? Çarpık çurpuk mantığınla bile bu sefer paçayı kurtarmışsın. Böyle bir anlayışa ne değer biçersin? Bir şey öneriyorum: Dikkat edin!

GÜNÜN SORULARI

Kız arkadaşım kızıyor

20 yaşındayım, 5 aydır ilişkim var. Kız arkadaşımla günde 5-6 hatta bazen daha fazla ilişkiye giriyoruz. Kız 4-5 kez orgazm oluyor. Hep “daha fazla” diyor. Her gün ilişki istemiyorum, fikrimi söyleyince “Beni sevmiyor musun?” diyor. Yardım edin.

CEVAP

Yakışıklı oğlum, sen ve sevgilin ne kadar mantıksız ve düşüncesiz bireylersiniz öyle. Biraz anlayış, biraz düşünce olur insan dediğinde. Sizin gibi 10 kişi çıksa, ne olur hiç hayal ettiniz mi? Herkes işi gücü bırakacak, dört duvarın arasında ha babam hayat. Dünyanın düzeni karışır, tıkır tıkır işleyen sistemler yolunu şaşırır. Devir dönüşür, insanlar ok ve sopayla savaşır. Senin azgın obura selam söyle, “Haydar Hoca olmaz işler böyle diyor” diye ekle. Azgınlığınızı ve zıpırlığınızı gidermezseniz, nice ayvaları yersiniz.

Bu ara çok istekliyim

20 yaşında kızım. Son 5-6 aydır fazla cinsel istek duyuyorum. İki günde bir günde 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum. Cinsel içerikli videolar izliyorum. Bu normal mi?

CEVAP

Kızım, ayırt edilmesi gereken cinsel dürtülerinin sosyal normları hiçe sayan yoğunlukta olup olmadığı. Cinsel yönü güçlü kadın olmak problem değildir. Bu ara istek duyman hormonal dengesizliğin ya da vajinal hastalığın sonucu olabilir. Örneğin; vulvanın kaşıntılı hastalıklarında bacaklarının hareketi, oturuş biçimi kadını duygulandırır. Bu bölgesel odaklaşmış duyarlılık tedavi edilince, kadın normale döner. En iyisi sen bir kadın doğum uzmanına yollan.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl çok çalışmalı, ama her şeyi sormalı, sorgulamalı. H.D.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder