Dr. Haydar Dümen Başına gelmeyen bilmez
HABERİ PAYLAŞ

Başına gelmeyen bilmez

Her şeyin fazlası zarar ama başına gelmeyen anlamıyor. Cinsel ilişkinin, mastürbasyonun, penis boyunun fazlası zarar. En iyisi orta çizgide kalmak. Yaptığınız işi kararında bırakmak. O zaman mutluluk sizi bulur. Fazlasında gözü olan ise acı çeker, zarar görür ve üzülür.

BÖYLE SORU YOK!

Ailem evlenmemi istiyor

25 yaşındayım. Ailem evlenmemi istiyor ama ben korkuyorum 1.75 boyunda, 80 kiloyum. Penisim 12 santim ve ince. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın? Ortada engel yokken yaşamını baba olmadan, aile kurmadan mı geçireceksin? Boy, kilo, yaş iyidir ve karar zamanıdır. Bu işe bugün karar versen nereden baksan oluşması 2 yıl alır. Eğer organının çevresini ölçersen sana 1 santim daha ince gelebilir. Böyle de olsa aşk, evlilik ya da gelecek 1-2 santime kurban edilmez. Tıp bilimi her zamanda ardında bunu unutma. Bu psikolojik kuraldır: Bir eksiğin varsa ya da var sanıyorsan başka yeteneklerini geliştirerek zaferi yine elde edersin.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

İsteksizim

Yeni evliyim. Cinsel isteksizlikle karşılaştım. Yorgunum ve sertleşme sıkıntım var. Ve nörolojik ilaç kullanıyorum. Acaba ilaçların etkisi olur mu?

Değerli okurum, bu konu özellikle tedavi olduğun hekimle bağ kurmanı gerektiriyor. Bir hastalık aynı anda birbirinden farklı iki ayrı hekim tarafından tedavi edilirse karmaşa olur. Biz bu köşede sizlere hizmet vermeye, yol göstermeye çalışıyoruz. Ama haddimizi de biliyoruz. Vakit geçirme, hekimine başvur. Eğer bize ihtiyacın olursa biliyorsun ki kapımız hep açık.

İlişkiyi erteliyorum

24 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Kız arkadaşım ilişki istiyor. Ben “Evlenmeden olmaz” diyorum. Çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, ortada bir sorun görünmüyor. Bu konularda her bakımdan hesap ve kitap iyi yapılmalıdır. Çünkü 50 yıllık bir geleceğe maydonoz doğranmaz. İlk ilişkiye genç bir kızla yapman sorun yaratabilir. Bu da senin psikolojik yapınla ilgilidir. Ancak doğru yoldan gidersen ortadaki sosyal yapıyı daima ön planda tutmak gerekir. Bu senin psikolojik yapın ve kararınla ilgilidir. Yavrum, hangisine karar verirsen ver, eyleme başlama zamanıdır.

Haberin Devamı

Ağrı yüzünden olmuyor

27 yaşında kızım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz ama çektiğim ağrı yüzünden olmuyor. Sevgilimin isteği gidiyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik, çare olmadı. Bu bir hastalık mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım vajinismus olayı yaşıyorsun. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde devam ederse sorunu çözeriz. Hele evlenin bakalım. Gözyaşlarını kesin, ruhunuz ve bedeninizi incitmeden ilişkinize devam edin.

Penisim 15 santimi geçer mi?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapmanın yarar ve zararı neler? Penisi büyütür mü? Penisim 10 santim. İlerleyen yıllarda büyür mü? Büyüme kaç yaşına kadar devam eder? Bu yaşta penisimin boyu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, penisin belki büyür. Dua et ki 15 santimi geçmesin. Mastürbasyon penisi büyütmez. Arada bir yapmanın zararı değil, yararı var. Ama her gün yaparsan zarar verir. İkisinin arasında bir yerde kal. Gıdana dikkat et. Kilo alma mutlaka spor yap. Derslerine çok iyi çalış. Gerisini doğaya bırak.

Haberin Devamı

Gebe kalınır mı?

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve vajinasının üstüne boşaldım. Sevgilim adet görüyordu. Ertesi hafta ilişkiye girdik, dışarı boşaldım. Sevgilim ertesi gün hapı aldı. Adet görürken hamile kalınır mı? Haplar ne kadar işe yarar?

CEVAP

Değerli okurum, adet görürken hamile kalınmaz. Adetten 1 haftaki sonraki birleşmede gebe kalma şansı yüksek. Geri çekme yöntemleri de yüzde 100 etkili değil. Gebelikten korunma hapları ise her gün bir tane almak koşuluyla son derece düzenli içilirse yarar sağlayabilir. Kimi zaman o bile yüzde 100 değil. Bekleyelim görelim. Sabırlı olun, birbirinizi kırmayın ve üzmeyin.

Hep istekliyim

18 yaşındayım. Sabahları uyandığımda penisimin ucunda ıslaklık oluyor. Bunun nedeni nedir? Bir de cinsel ilişkiye girmek istiyorum, normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, normal, fizyolojik bir olay. Öyle olması gerekiyor. Karşı cinsle ilişkiler öyle bir tabak yemek yer gibi basit değildir. Sosyal onay ve okeyler gerekir. Birçok bakımdan da riskli olabilir. İşte o noktada dikkatli olursan bu dönemleri çok rahat atlatırsın. Durumun normaldir.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak seviştik, o sırada kan geldi. Adet dönemime 2-3 gün vardı. Kanama 2-3 gün sürdü sonra kahverengi bir sıvı geldi. Bu nedir? Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, galiba kızlık zarın yırtıldı. Emin olmak için bir kadın doğum uzmanına gitmende yarar var. Bakalım ne diyecek? Bize de ona göre tekrar yazarsın. Sana doğru yolu gösteririz.

Acaba düzelir mi?

19 yaşında kızım. 2 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, biraz kan geldi. Ardından da kahverengi sıvı gördüm. Acaba kızlığım bozulmuş mudur? İleride evlendiğimde hamile kalabilir miyim? Kızlık zarım tekrar düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının yaralandığını sanıyorum. Tam yırtılma olmamış olabilir. Kahverengi akıntı, kızlık zarıyla ilgili değil. Yine de ortada bazı kuşkular var. Zar kendini onarmaz. Bana öyle geliyor ki evlendiğinde yeniden kanayacak.

Büyük diye istemiyorlar

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama cinsel organım çok büyük olduğu için sevgilim bir daha birlikte olmak istemiyor. Daha önceki sevgilimden de bu nedenle ayrılmıştım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hep yazdığım gibi, her şeyin normali iyidir. Orta çizgi rahat ettirir. Fazlalıklar daima problem yaratır. Örneğin; paranın bile fazlası çoğu zaman mutluluk değil, mutsuzluk getirir. Ölçülü ve idareli olman yeter.

Sperm bulaştıysa

23 yaşında kızım. Hamile kalmak için penisin vajinaya girip boşalması mı lazım? Yoksa vajina üzerine boşalırsa ya da sperm ele bulaşırsa da hamile kalınabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, birincisinde hamile kalma şansı her zaman var. Sorunun ikinci bölümünde hamile kalma şansı var. Ama oranı zayıf. Üçüncüsünde ise bu oran sıfır. Ama elinizi, belinizi oraya buraya sürmenin ne gibi bir anlamı var onu da anlayamadım. O ki işiniz bitti. Gidin elinizi, yüzünüzü yıkayın, oldu mu çocuğum?

Hamilelikten korkuyorum

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 5 aydır prezervatif kullanarak ilişkiye giriyoruz ama adet günümün üzerinden 3 gün geçti. Şu anda ne adet ne de hamilelik belirtisi var. Kafam çok karışık. Çok düzenli adet görüyordum. İlk defa böyle bir şey oluyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, edeyim yavrum. İlk yardım için 5-10 gün daha bekle. 15-20 gün sonra olumsuzluk varsa mailini bekliyorum. Ya da bana mail atmazsan bir hastaneye gider, gebelik testi yaptırırsın. Doğruyu o test söyler.

Bir sıvı geliyor

24 yaşında, 3 aylık evli kadınım. Vajinamdan döl gibi bir sıvı geliyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, eğer bu cinsel birleşme sırasında gelen sıvı ise doğal. Tahrik olduğun zaman gelebilir. Akıntılı ve kokulu bir sıvı olduğunu sanmıyorum. Eğer öyleyse her zaman gelir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk aklın alkolüdür. Etkisi ve süresi kişiye göre değişir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder