Dr. Haydar Dümen Başınızda kavak yelleri esiyor
HABERİ PAYLAŞ

Başınızda kavak yelleri esiyor

Kanınız kaynıyor, damarlarınızda aşk dolaşıyor. Bunların hepsi doğal. Bir an önce cinselliği yaşamak için fırsat yaratıyorsunuz. Bunları yaparken akıllı olun. Kimsenin kalbini kırmayın, canını yakmayın. Sonra ayağınız takılır, başınıza beklenmedik büyük işler açılıverir.

Sevgilim hamile kalır mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Aynı gün içinde ilişkiye girdik ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi çok kuruntu yapıyorum. Uykularım kaçıyor.

CEVAP

Okurum, ihtimal çok zayıf da olsa kuruntuyu yapmakta haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver, olsun bitsin.

Haberin Devamı

Niye kan geliyor?

18 yaşında kızım. Kısa bir süre önce erkek arkadaşımla birlikte olduk ve çok kan geldi. Önce zarımın bozulduğunu düşündük ama daha sonraki ilişkilerde de kan geldi. Acaba kan gelmesinin nedeni ne olabilir?

CEVAP

Okurum, kızlık zarının kanadığını sanıyorum. Bazı kadın ve kızlarda öyledir. Kanama birkaç ayda sürebilir. Vajinanın kasılması ya da penisin büyüklüğüyle ilgili olabilir. Ama bu durum geçicidir.

Bıkmıyorum

18 yaşındayım. Haftada 4-5 defa kızlarla ilişkiye giriyorum. Hiç bıkmıyorum. Sizce bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, senin yerinde kim olsa bıkmaz. Beni ilgilendiren kızlar. Anlaşılan her biri sıraya girmişler. Bulmuşsun bunca nimet. Hepsi birer ganimet. Ben ne diyeyim? Daha insaflı, daha iradeli ol desem dinleyecek misin? Umarım ayağına kötü bir şey takılıp tökezlemezsin. Bu işlerin sonu bazen çok kötü yerlerde biter. Bu kadar uyarı da bence sana yeter.

Orgazm olamıyorum

Altı yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Eşimle ilgili sıkıntım yok, gayet iyi anlaşıyoruz. Bu sorundan kurtulmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazmı sorunu bütün dünya kadınlarının başına bela. Çözümü zor. Pek uzmanlık işi de değil. Biraz da erkekle ilgili. Ama klitoris orgazmı yaşıyorsun en azından. Bunu gözünde sorun yapıp büyütmemeye bak. Fantezilerini biraz uçuk da olsa kullan.

Kadınlar istemiyor

20 yaşındayım. İlişki esnasında ilk boşalma sürem çok kısa. İkinci kez ise uzun sürüyor. Bu yüzden birçok kadın orgazm olamadığı için beni istemiyor. İsteğim çok fazla. Tedavi gerekli mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, genellikle anlattığın her gencin yaşadığı olaylardan biri. İkinci orgazmının bu kadar uzaması rahatsız edici ama tüm bunların çözümü evlilikte kendiliğinden doğru yolu bulacaktır. Kuşkulanacağın bir şey yok.

Sebebi akıntı mı?

Bir aylık evli kadınım. İyi bir evliliğimiz var. Ama ben orgazm olamıyorum ve nedenini bilmiyorum. Bir de akıntım var. Acaba iltihap mı var? Bu yüzden mi orgazmı yaşayamıyorum? Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu işler erken ters tepmiş. Belki de bazı düş kırıklıkları buna neden olmuştur. Akıntının da olumsuz rolü olur. Kendine güven duygunu yitirirsen, vajinadaki kayganlık oradaki sinirlerin algılama kapasitesini azaltabilir. Benim önerim herhangi bir olumsuzlukta geri çekilme yerine olayın üzerine giderek ona çözüm araman. Karamsarlığa kapılacak bir sebep göremiyorum. Ama bir kadın-doğum uzmanına mutlaka git. Birkaç ay sonra bu sorunlar devam ediyorsa yine yaz, konuşalım.

Zarar verir mi?

18 yaşındayım. Her gün bir kere mastürbasyon yapıyorum. Yani haftada 5-6 oluyor. Bu ileride bana zarar verir mi? Haftada 3-4’e mi indirmeliyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, herhangi bir zararını görmeyeceksin. Haftada 3-4 kere yaparsan belki daha iyi. Çünkü iradeni güçlendirmiş olacaksın. Ama fiziksel bir zarar görmeyeceksin.

Arayıp sormuyor

Kız arkadaşımla 2 yıllık bir beraberliğimiz var. Buluşuyoruz, 1 hafta beni arayıp sormuyor. Bazen de her gün arıyor. İlişkiye de girmek istemiyor. “Evlendikten sonra” diyor hep. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, kızın işin gücü var. Beyninde çözemediği sorunlar, kararsızlıklar ve de karmaşa, ona böyle davrandırıyor. Tabii ki evlenme yaşında değilsiniz. İş kurmak, sosyal yapıyı oturtmak gerekir. Bu konuda ekonomi ön planda gelir. Bırak kızı, atı istediği gibi oynatsın. Şu kesin, üzerine düşmezsen seni daha çok arayacaktır. İğnenin deliğine bile saklansan seni orada bulacaktır. Sakin ve ağır ol. Gerisi gelir.

Zevk alsın istiyorum

Eşimle evlenene kadar sadece sevişiyorduk. 10 yıldır beraberiz. Evlendiğimizden beri ilişkilerden zevk alamıyorum. Eşimde sorun olduğunu zannetmiyorum. Zevk alamamamın sebebi 10 yıl boyunca sadece sevişmek mi? Zevk almak istiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, aynen söylediğin gibi. Beyin bilgisayarın cinselliğini öyle programladı, öyle yazdı. Sosyal yapıya saygımız büyük. Ama bir de biyolojik ve psikolojik yanımız var. Bunları da gözardı edemeyiz. Umarım zaman içinde durumunuz düzelebilir. Biraz fanteziler, biraz da geçiş tekniklerini deneyin.

Kız ilişkiden kaçtı

22 yaşındayım. Penisim büyük olduğu için kız arkadaşım benden kaçıyor. Bana karşı çok soğuk davranıyor, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey. Kız korkmuş, kaçmış. Ne yapalım? İlişkilerde doğru zamanı bekle. Organ uyumunu sağladığın bir kızla bana göre evlilik koşullarını oluşturursan ileride mutlu olursun. Kiminle birleşme yaparsan yap, ilk aylar çok sıkıntılı geçecektir. Bu da kızın dünyasını karartabilir.

Böyle soru yok!

Benimkini bozdum mu?

24 yaşındayım. Penisim 14 santim. Sevgilim olmadığı için mastürbasyon yapıyorum. Arada hayat kadınlarıyla ilişkiye giriyorum. Marketlerde satılan bitkisel ereksiyon hapından kullanmıştım. Son ilişkide sertleşme sorunu yaşadım. Acaba ufaklığı bozdum mu? Bundan sonra takviye almalı mıyım?

CEVAP

Çatlak duvarın çatlak tuğlası. Yokluklar dünyasının seks düşkünü ağası. Ne haber ya? Ne oluyor senin ufaklığa? Sizlerin hiç mi derdi yok, akıllarda hep aynı dertler, aynı hedefler. Uygarlık ve bilim alanında atı alan Üsküdar’ı geçşin, bizim gençler hayat kadınlarına gitmek için kıyıda ada vapuru beklesin. Takviyeli, takviyesiz bu işleri bu kadar basite indirgemeyin. Hep aynı haltı işleyip farklı sonuçlar beklemeyin. Okurumuz da ne yoldayım diye biraz durup düşünsün.

Günün soruları

Görmeme izin vermiyor

20 yaşındayım, 5 aylık güzel bir ilişkim var. Her şey güzel gidiyor, sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Ama kız arkadaşım cinsel organını görmeme izin vermiyor. Ne olabilir? Sürekli “Daha zamanı var” diyor.

CEVAP

Okurum, kız arkadaşın evliliğe yeşil ışık yakıyor. Acele edip koşmak yerine tempolu ağır adımlarla gitmeyi seçmenin onu hedefe daha çabuk ulaştırdığını biliyor. Hedef ne? Teklif. Neyi teklif edeceksin? Kafeye gitmeyi mi, sinemada film izlemeyi mi? Neyi, neyi oğlum? Teklifin neyse, yani iyiyse ben de aracı olurum. Başka şeyse, sakın akşamdan yeme hurma, sonra başına başına vurma.

Ağrılarım bitmiyor

Cinsel ilişkide şiddetli bel ve bacak ağrıları yaşıyor, boşalamıyorum. Ne kadar uğraşsam da olmuyor. Bazen çabuk boşalıyorum ama ikincisi için aradan saatler geçse de boşalamıyorum. Ne yapmam gerekir, sebebi nedir?

CEVAP

Okurum, yaş kaç acaba? Ne o bel ve bacak ağrıları? Omurlarında kireçlenme mi var? Hiç üzülme, kadınları görünce ezilip büzülme. Dik dur. Geçer be okurum, seni kaplıcalara da gönderirim. Her şeye çare bulurum da, bir şey var aklımda, onu da sen açıkla. Hiç pozisyon değiştirmeyi denediniz mi? Yumuşak yüzey mi, sert yüzey mi? Cinselliğin kuralları da matematikseldir. Ne var ki tartımlarımız yanlıştır.

Günün sözü

İhanet bir avcılıktır. Uzun süre peşinden koşarsın elin boş dönersin. Bir de bakarsın kuş senin önüne düşüvermiş. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder