Dr. Haydar Dümen Bedeli ağır oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Bedeli ağır oluyor

Yaş geçiyor, evlilik bir türlü gerçekleşmiyor. Mastürbasyona ilk gençliğinde başlayan erkek bu durumdan şikayet etmiyor. Sonra yuva kurma zamanı geliyor. Alışkanlıktan kopamayan erkeğin karısı üzülüyor, yatakta öylece kalıyor. Beyler, bu işin bedeli ağır, evliliğinizi sarsmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Her gece ilişkiden bıktım

25 yaşındayım, kız arkadaşımla her gece ilişkiye giriyoruz. Ben artık zevk alamıyorum. Ne yapmalıyım? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Usandı, usandın. Bıktı, bıktın. Her gün makarna yedin, miden isyan etti. “Bir de hünkar beğendi olsa” dedi. Ara vermedin, acıkmadın. Acıkıp da yemeğin hayalini beyninde geliştirmeden, ona alt yapı hazırlamadan, estetik sofra da kurmadın. Çal kaşığı, yut lokmaları yani ruhundan bahsediyorum. Ruhuna ihanet ettin, cinselliğine sadece seks mekaniğinin anahtar ve kilidini monte ettin. Olacağı buydu. Yaşına göre aklın başında, yeni olanaklar aramaya ve bulmaya da uygun. Kısaca ne bekledin ama beklemediğini buldun. Bu bir deneyimdi, sana iyi bir ders verdi. Demek ki seks için evlenilmez. Eğer evlenilirse bu da hayat boyu sürmez.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

4 santim büyür mü?

3 ay sonra evlenceğim. Penisim 12 santim. İnternette 4 santim büyüten bir masaj olduğunu gördüm. Kadınların da büyük cinsel organ istediklerini öğrenince büyütmenin peşine düştüm. Acaba bu duruma çare bulabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, yalana dolana dolanmışsın. İplikleri karışmış yün yumağına dönmüşsün. Şunu bilmelisiniz, kadınların, kızların ruhları vardır. Erkeklerden daha duyarlı, daha narin, sevecendirler. Hiçbir kadın penis boyuyla evlenmez, erkeklerle evlenir. Kızlar da o kaba kimlikle kolay elde edilmez. İnternetteki masaj 4 santim büyütüyormuş. Bu masajı onlar mı öğretecek, böylece kazanç sağlayacak ya da iyilik olsun diye kafadan mı atacak ve sizleri kandıracak? İnternete sor, eğer 4 santim uzarsa gel bana istedikleri parayı ben vereyim onlara. Penisin normaldir, nişanlın bir korkunun, sen de güvensizliğin esirisiniz. Uzatmayalım, biz olayınızı çözeriz.

Eşimde sertleşme olmuyor

Haberin Devamı

Yeni evli çiftiz, ikimiz de 25 yaşındayım. İkimizin de tecrübesi yok. 20 gündür deniyoruz ama olmuyor. Eşimde sertleşme olmuyor. Bu kez üzülüp bir daha denemek istemiyor. Biz ne yapacağım?

CEVAP

Önce hiç üzülme sevgili okurum. Aslında önemli bir sorununuz yok. Biraz acemilik, biraz heyecan, biraz da “Ya sertleşmezse?” kuşkusu... Otur sofraya, kaşık salla... Bu tür gecikmeler birçok ailede olabilir. Erkekteki “Ya sertleşmezse?”, “Ya yine sönerse?” ya da “Bu işi tam yapamazsam” korkuları organın başına yağan taşlar gibidir. Olayınızın önü açık. Yani ben bir problem görmüyorum. Ama bir şeyi de çözemiyorum. Baş, diş ağrılarında hekime koş, bu tür önemli durumlarda hekime gitmekten kork. Burada erkek “Ya doktor olumsuz bir şey söylerse” diye adeta ölümden korkar gibi korkuyor, doktordan kaçıyor.

[[HAFTAYA]]

***

Bütün zamanımı alıyor

28 yaşındayım. Bugüne kadar hiç ilişkim olmadı. Zamanımın büyük bir kısmını mastürbasyon alıyor. İlişkiye girmeyi istememe rağmen yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum. tabii ki var. Beyin ona programlanıyor. Beyin tıpkı bir bilgisayar gibidir. Programa ne girmişse onu gösterir. İleride evlendiğinde eşin içeride yatarken sen mastürbasyon için banyoya koşabilirsin. Hem sana hem eşine bundan daha büyük zarar olur mu? İradenin iflas ettiği her yerde bir fatura ödenir. Önemli olan dengelerdir.

Her gün mastürbasyon yapıyorum

25 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmemiş olmama. Ama her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba üreme sorunu yaşar mıyım? Yani mastürbasyonun bir zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, mastürbasyonun zararı olmaz. Haftalık sayınız 2-3’ü aşmasın. Aslında mastürbasyon yapmak, hiç yapmamak ya da cinsel birleşmede hiç bulunmamaktan daha iyidir. Takma kafana.

Vajinadan sesler geliyor

33 yaşında, evli kadınım. Eşimse 38 yaşında. Eşimle birbirimizi severek evlendik. İlişki sırasında orgazma ulaştığımız anda vajinamdan sanki içinde hava varmış gibi sesler geliyor. Bu yüzden kendimi kasıyorum. Sizce bu büyük bir sorun mu, doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, doktorluk bir problemin yok. Birçok kadında görülen bir olay. Cinsel birleşmenin git-gel ritimleri arasında vajina içinde hava birikir. Bu hava bir biçimde dışarı çıkar ve çıkarken de ses çıkarır. Kadınlar bundan genellikle çok utanırlar. Oysa erkeğin umurunda bile değildir. Her şey yolunda, keyfine bak.

Erkek arkadaşımla birlikte olmaktan zevk almıyorum

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyorum ama hiç zevk almıyorum. Mastürbasyon yaptığımda sonuç yine aynı, zevk alamıyorum. Erkek arkadaşıma bunu anlatmadım. Benim sorunum nedir? Bu duruma çok üzülüyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşınla ya da bir başkasıyla evlenirsen günün birinde, zamanla, profesyonel yardım da alırsan zevk almayı, orgazm olmayı öğrenirsin. Bu da evlilikle birlikte olur. Şimdilik kafana takma. Erkek arkadaşına orgazm olmadığını söylemene de gerek yok.

Hem acı çekiyorum hem de kan gelmiyor

25 yaşında, 9 aydır nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olduk ama canım çok acıdığından devam etmedik, kan gelmedi. Daha sonra benden şüphelenmeye başladı. Devamlı kavga edip tartıştık. Sonra yine birlikte olduk ama canım yanıyor. Zevk de almıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki acının giderilmesi gerekir. Bu bir biçimde çözümlenir. Bir kadın-doğum uzmanının yardımcı olabileceği gibi, bir psikiyatrist de bu acıyı yok edebilir.

Evleneceğim ama...

26 yaşında kadınım. Daha önce bir ilişkim oldu, ayrıldık. Şimdi başka biriyle birlikteyim. Evleneceğiz ama o bekarete çok önem veriyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Acaba kızlık zarımı diktirsem mi?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarını diktirmek istiyorsan önce bu işi yapan uzmanı bulacaksın. İlk geceden 1-2 gün önce diktirirsen kanama olur. Bunun da kararını kadın-doğum uzmanı verir.

Kızlık zarım bozulmuş mudur?

18 yaşında kızım. Bazen isteklerime yenik düşüp mastürbasyon yapıyorum. Bugün de aynı şey oldu, tuvalete gidip idrarımı yaparken çok az miktarda pıhtı şeklinde kan geldiğini gördüm. Bunun kızlık zarıyla bir alakası var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir alakası yok.

Evlenmekten çok korkuyorum

22 yaşında kızım. Bugüne kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. Evlilikten çok korkuyorum. O erkek benim özgürlüğümü kısıtlayacak diye endişeliyim. Ben ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, elbette özgürlüğün bir ölçüde kısıtlanacak. Unutma ki, evlendiğin erkeğin de özgürlüğü bir ölçüde kısıtlanacak. Bu toplumsal kural genetik içerikli olduğundan çocukların olacak ve ilerleyen yıllarda yalnız kalmayacaksın. Doğal olan bir şeyden neden bu kadar korkuyorsun?

Nasıl azaltacağım?

16 yaşındayım. Günde 3-4 defa yapmadan olmuyor. Bazen bu sayının üstüne de çıktığım oluyor. Bunu nasıl azaltmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, irade, irade, irade. Yalnız kalmamaya çalış, ailenle daha sık vakit geçir.

Öpüşünce midem bulandı

22 yaşında, güzel, çekici kızım. 5 aydır nişanlıyım. Geçen hafta öpüşmek istedik ama çok fena midem bulandı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlınla tabii ki evleneceksin, ona alışınca midenin bulantısı da geçecek. Ancak şu şartlarda önemli: Nişanlın dişlerini günde 2 defa fırçalasın. Sigara içiyorsa bıraksın. Bakımına, kokulara dikkat etsin. Öpüşürken yumuşak olsun ve seni hırpalamasın.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklı ete muhtaç kılma. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder