Dr. Haydar Dümen Beden isyan ediyor
HABERİ PAYLAŞ

Beden isyan ediyor

Cinsellik için gençlerin heyecanlı olması normal. Ama aşırıya kaçmak hem sizi hem de sevdiğinizi yıpratır. Hiçbir şeyin fazlasını istemeyin. Bedeninize yazık etmeyin, sonra ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Arada bir dinlenmeyi unutmayın ki vücudunuz isyan bayrağını çekmesin.

BÖYLE SORU YOK!

Bir türlü uyanmadı

57 yaşındayım, gün boyu çalışıyorum. Geçen gece hanım ilişkiye girmek istedi ama benim uyuyan kuş bir türlü uyanmadı. Acaba yorgun olduğum için mi böyle oldu? RUMUZ: UYUYAN LEYLEK

CEVAP

Değerli okurum senin leylek demek göçe yeltendi. Bir de baktı ki kanadında güç yok. Şöyle bir yokladı, kanat felç gibi. Eyleme damardan yol bulamadı. Bir de buna yorgunluk ekle. Yengemiz bekle Allahım bekle. Oysa benim bildiğim hareket iyidir. Hareket, insanlara ‘Gençlere taş çıkartıyor’ dedirtir. Yengeden 1 hafta izin iste. Önce kan sayımı yaptır. Şekerine, tansiyonuna baktır. Sonuçları mutlaka göreyim. Benim peşimi bırakma, yengeye de ters ters bakma.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

3 saat sürüyor

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla yolda gezerken, elini tutarken penisim sertleşiyor, 3 saat normale dönmüyor. Önüne geçemiyorum. Acaba priapizm hastalığı mı var?

Var yavrum var. Priapizm değil ama toplum olarak cinsel açlık var. 3 saat değil, 3 asır geçecek gibi de durmuyor. Sabah sertleşmelerin de ağrılı ve uzun sürüyorsa bir üroloğa görünmende fayda var. Yoksa azgınlığından kaynaklanan sorunlar yaşıyorsun diye düşünüyorum. Biraz sakin kal, kafanı bilgiyle, dünya işleriyle doldur. Bir kız arkadaşın varmış, onunla flört et ama cinselliğe yönelme.

Doymak bilmiyorum

21 yaşındayım ve doyumsuzum. Olgun kadınları tercih ediyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Okurum, önce doymayı ve doyurmayı öğren. Doyarken acaba doyuruyor muyum diye kendi kendine sor. Her alanda aç gözlüler vardır. Bu durumun sonu herkese zarardır. Araba senin, direksiyon senin. Yola çıktın ama ben dikkatli ol derim. Şimdi şu olgunluk sorununa ve yoruma gelelim. Bir tür çocukluk güdüsü. Anne özlemi de örtüsü. Bilinç altından böyle fırlıyor. Nedenini öğrendin diyelim, peki ne olacak? Aslında bu işin iyi yanı, kazaya uğratmıyorsun genç kızları.

Haberin Devamı

Zevk almıyorum

21 yaşında kadınım, evliyim. Eşimle hamileyken 2 kez beraber olduk, zevk alamadım. Hamilelikten diye düşündüm. Doğumun üzerinden 2 ay geçti, zevk almıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, biraz sabırlı ol ve beklemede kal. Çocuk da büyüsün. 1 yaşından sonra mailini bekliyorum. Acele etmişsiniz. Umarım, şansınız döner, her şey sizden yana olur.

Sevgilim hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Üç gün önce ilişkiye girdik. Kızlık zarı yırtıldı. Boşalmadım ama yine de hamile kalır diye korkuyorum. Onu seviyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum 1) Sevmeye devam. 2) Cinselliğe ara ver. 3) İlgini duygusallığa ve arkadaşlığa yoğunlaştır. 4) Asla derslerini aksatma. 5) İyi haber, gebe kalmadı.

Küçültemez miyiz?

19 yaşındayım. Sevgilim var ama ben onunla gezerken utanıyorum. Çünkü penisim çok büyük. İlişkiye girmeye korkuyorum. Kız buna dayanamaz diye endişeliyim. Penisi küçültmenin bir yolu yok mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, aynı yola devam. İki bakımdan dayanamaz. Hem yaşı küçük hem aile sorumluluğu var. İkincisi organla tanışması onu korkutur ve hayallerini yıkar. Bu kötülüğü yapma ona.

Eskisi gibi değilim

Haftada 3-4 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Ama 4-5 aydır eskisi kadar dinç değilim, tam sertleşmiyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yoruyorsun kendini. Çalışan her canlının dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yani insanları köle gibi çalıştıran ya da esir kamplarında çile çektiren zorbalar gibi kendinize zorbalık yaratıyorsunuz. Böyle devam etmez. Bedenin günün birinde isyan da edecek. Bunlar sana işaret. Azalt.

Sabahları sertleşiyor

18 yaşındayım. Sabahları kalktığımda penisim demir gibi oluyor. Bir de yüzüm sivilce doldu. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, alt tarafa karışma. Üst taraftakileri de (sivilceleri de) sıkma.

Rüyamda oluyor

Dolmuşa bindiğim zaman yanımda oturan kadınla o gece rüyamda ilişkiye giriyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bir de penisimin 2 aydır sertleşmiyor. Neden?

CEVAP

Değerli okurum, seninkisi rüya zenginliği. Bu konuda hiç rüya görmeyenler seni kıskanacak. Sen bol keseden işi idare ediyorsun. Penisinin de seninle bir alıp veremediği yok. Ona fazla karışma. O kendi işini yapacağını bilir. Zamanı gelince de görevin başına dikilir.

İsteksizlik başladı

18 yaşındayım. Ben ilk ilişkiye girdiğimde sorun yaşamamıştım. Daha sonra isteksizlik başladı. Sizce benim sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, insan midesi de böyledir. Hazmedemeceğin yemeği yersen miden de düğümlenir kalır. Sen bu işlere erken başlamışsın. Hem ruhunu hem cinselliğini adeta haşlamışsın. Serinletiver yavrum. Yani bir parça bu işlere ara ver.

Ultrasonda anlaşılır mı?

25 yaşındayım. Adet döneminde çok ağrım oluyor. Annem beni doktora götürmek istiyor. Yakında evleneceğim, nişanlımla birlikte oluyoruz. Ultrasonla nasıl muayene ediliyor? Kız olmadığım anlaşılır mı?

CEVAP

Sevgili kızım, hemen cevap veriyorum. Ultrasonla karından muayene olur. Ultrason kızlık zarını belirlemez. Doktor bunu anlamaz ama anlasa bile asla annene ya da sana bir şey demez. Sakin ve rahat ol. Sağlığını koru. Sen hiç üzülme.

Boşalamıyorum

20 yaşındayım ve nişanlıyım. Eski sevgilim orgazm oluyordu ama ben boşalamıyordum. Şimdi nişanlımla birlikte oluyoruz ama kendimi kasmadan boşalamıyorum. Kasılarak mastürbasyon yaptığım için olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda kendini öyle koşulladı. Hele evlen bakalım. Düzeltilebilir bir sorun. O zaman çaresine bakarız, üzülme.

İşe yarar mı?

21 yaşındayım. Penis boyum 11 santim ve ince. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde zevk almıyorum. Sevgilim de şikayetçi. Penis büyütücü varmış, kullansam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, kulaktan dolma her türlü hayale kapılıp yanlış bilgilerle umutlarını söndürme. Penisinin boyu mutluluk için de, evlilik için de yeterlidir. Hüner, onu kullanmayı bilmektir. Kesinlikle penis büyütücü türü piyasa olaylarına kapılma. Penis sadece 1-2 santim ameliyatla büyür. Senin için buna gerek yok.

Kocamı istemiyorum

28 yaşında, evli kadınım. Bir çocuğum var. Eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Neden kızım? Bana birkaç tane sebep göster. 1) Eşinin erken boşalması mı var? 2) Kaba ve hoyrat mı? 3) Ailesine çok düşkün, seni ihmal mi ediyor? 4) Sevmiyor musun? Benim aklıma gelmeyen başka bir nedenden mi? Bunları öğrensek iyi olur. Çünkü her yerde olduğu gibi sebebe göre çözüm bulmak doğrudur. Hadi bir mail daha at ki sorunu tespit edip çözüm üretelim. Adet düzeni değişir mi? 19 yaşında kızım. Her ay adet görüyorum. Kızlığım bozulursa adetim değişir mi? CEVAP Sevgili okurum, olmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Eleştiri bitkilerin güneşi gibidir. Çoğu yakar, kararı canlı tutar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder