Dr. Haydar Dümen Bekleyin, ısrar etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Bekleyin, ısrar etmeyin

İlk geceden sadece kadınlar değil, erkekler de korkar. Hele ki tecrübesi yok, her şeyi o gece saklamışsa işler daha karışabilir. Çünkü heyecandan sertleşme bozukluğu yaşanabilir. Mahçup olana erkek kadın gibi kendini hazır hissetmeyebilir. Bekleyin ve sakın ısrarcı olmayın.

Zararı olur mu?

24 yaşındayım. Bir hafta önce nişanlım adet görmüştü. Biz ilişkiye girdik. Adet zamanı ilişkiye girmenin zararı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, o dönemde ilişkiye girilmez. Psikolojik ve sağlık açısından sakıncaları var. Ama siz girdiniz diye felaket bulutları üzerinizde dolaşmıyor.

Haberin Devamı

Cinsellikten soğudum

28 yaşındayım, 3 haftalık evliyim. Karımla henüz ilişkiye giremedim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu ve rahat duramaması da tuz biber eker, işte başarısız olan erkek. Bir süre daha birbirinizi kırmadan deneyin. Kesin çözümü var, bilin.

Tatmin olmuyor

27 yaşındayım. Çok sevdiğim bir sevgilim var. Biz haftada bir birlikte oluyoruz. Ben tatmin oluyorum ama o olmuyor ya da yarım kalıyor. Haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Bunun ne gibi bir etkisi olur?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon yaparken süreyi uzat. Boşalma şartlanmasını saati ayarlar gibi geçe ayarla. Haftada bir, birleşme heyecan içinde olduğundan erken boşalma olabilir. Sevgilin de deneyimli değildir. Evlendiğinde her şey düzelecek.

Yuvam yıkılmak üzere

38 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Daha önce aktif bir cinsel hayatım vardı. Şimdi ise penisim sertliğini yitiriyor. Aile mutluluğum tehlikede. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şeker hastalığın var mı? Olay psikolojik de olabilir. Damar sistemi ile ilgili olabilir. Damar sistemiyle ilgili olup olmadığının anlaşılması için renkli dopler gerekir. Bunu hastanede yaptırabilirsin. Sonuç sağlam çıkarsa, geriye psikolojik olan kalır. O da bazen zamanla, kendiliğinden, daha çok dert edinmemen koşuluyla düzelir. Gerekirse tedaviye de başvurabilirsin.

Haberin Devamı

Giderek inceliyor

27 yaşındayım. Bir kez ilişkiye girdim. Bu zamana kadar kız arkadaşım olmadı. Beni beğenenler var ama onları istemiyorum. İçimde isteksizlik var. Penisim giderek incelip küçülüyor. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, penis ne büyür, ne küçülür. Sen penisine kuşkuyla bakıyorsan “Küçülüyor mu, küçüldü mü?” diye olacağı budur. Organ da senin bakışların altında büzülüyor. Söylediklerin tıbba uymuyor. Her şey normaldir. Yeter ki sen önyargılarını at.

Ayrı yatıyoruz

Eşimle 5-6 yıldır ayrı yatıyoruz. Ben arada kaçamak yapıyorum. Ama her seferinde erken boşalıyorum. Çok doktora gittim ama beter oldu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, Türkiye genelinde yüzdesi çok olan bu sorun aile mutluluklarını kökünden sarsıyor. Erkekleri kompleks ve kuşkulara itiyor. Bu gençlik yıllarında yapılan mastürbasyonlardan kalan bir şartlanma. Bir doktora gittin ya da diş hekimine. Baktın ki beklediğin sonucu alamadın. Bu o sorunun tedavi edilemeyeceği anlamına gelmez. Önünüzde uzun yıllar var. Çare bulunacak.

Haberin Devamı

Psikolojim bozuluyor

18 yaşında kızım. Ne zaman adet görsem psikolojim bozuluyor. Kendimi odama kapatıyor, eski sevgililerimi düşünüyorum. Hiç gülmüyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, edeyim yavrum. Yoksa şizofren olmaya bir adım kalmış. Edeyim de nasıl edeyim? Ne olmuş ki edeyim? Tabii ki sevgililer kazanılacak, kaybedilecek. Bir gün biriniz “Banko” diyecek. O kendini nikah dairesinde bulacak, oyun bu. Kaybetmesen koleksiyon mu yapacaktın? Vallahi odanda oturacak yer kalmazdı. Şaka bir yana bu odaya kapanma olayını sevmedim.

Canım istemiyor

43 yaşındayım ve 2 yıldır ereksiyon sorunum var. Şimdiye kadar çok hızlı yaşadım ve bu yüzden canım seks yapmak istemiyor. Eşim bundan şikayetçi. Doktora mı gitmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, erkekliğin doruğundasın. Erkekliğin, cinselliğin yani ve ona bağlı mutluluğun meyvelerini bol bol toplayacağın yaş. Olgunluk, deneyim yanında kadın ruhuna nasıl hitap edeceğini öğrenmişsin. Mutluluğu eşinle birlikte daha da artırmak yerine sen işe paydos demişsin. Eşinle konuş, onu duyguyla besle. Hekimlerden yardım al.

Orgazm olamadı

28 yaşındayım. Sevgilimle saatlerce değişik pozisyonları denedik, orgazma ulaşmadı. Çok üzüldüm. Ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, kadınlar orgazmı yakalamakta zorluk yaşar. Bu konuda tek ilaç fanteziler. Hangi fantezilerden hoşlandığını keşfet..

Çok ağrım var

19 yaşındayım. Sevgilimle her gün sevişiyoruz. Eve dönünce yumurtalıklarım çok ağrıyor. Dokununca daha kötü oluyor, yürüyemiyorum. Acaba nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım boşalmıyorsun. Bunlar istek ağrılarıdır. Spermler torbalarda ve yollarda gerilime neden oluyor. Ayrıca orası kanla dolup gevşeme sağlanmayınca acı hissediyorsun. Başka da bir nedeni yoktur.

Hamile kaldıysa?

Uzun süreli bir ilişkim var, sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Sevgilim adet görmedi, 1 ay oldu. Daha önce de 20 günün üzerinde gecikmeleri oluyordu. Hamile kalmış olabilir mi? Ne yapmamız gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, bu gibi durumlarda kesin bir şey söylemek zor. Her an sürprizler olabiliyor. Eğer gebe kalmışsa elden gelen bir şey yok.

BÖYLE SORU YOK!

Çocuğum olur mu?

20 yaşındayım. Penisim 12 santim. Haftada 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Dört günlük perhizden sonra ortalama 2.5-3.5 ml boşalma oluyor. Çocuğum olur mu? Her şey yolunda mı?

CEVAP

Her şey yolunda değerli okurum. Çocuğunun da çocuğu olur geleceğin dedesi. Hesap biraz karışık ama ölçüler çok sağlam. Hesaba bakarsak sanki tıp fakültesi derslerinden çıkmışçasına ölçülmüş. Bu titizlikle gidersen askerden tezkereyi zor alırsın.

Zil çaldı, sen yatak toplayıp yatağın altında ütülediğin fanilanı giyerken kimi talime koştu, kimi nöbete. Hadi aslanım, bu kadar mükemmeliyetçi olmanın fazla zararını görmeden normal yaşama dön. Dön ki yüzün gülsün.

GÜNÜN SORULARI

Sırt üstü düştüm

Adetim yeni bitmişti, yataktan sırt üstü düştüm ve 1-2 damla kan geldi. Kızlık zarıma bir şey oldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zara atlamayla, zıplamayla, düşmeyle, koltuk kaldırmakla bir şey olmaz. Öyle düşmelerle bir şey olsaydı evlenecek kızların çoğu “Karyolayı ittim”, “Sehpanın yerini değiştirdim. Acaba zara bir şey oldu mu?” kuşkusu yaşar, evlilikten vazgeçerdi.

Sorun aklıma şunu getirdi. Kızlık zarını diktirin de bazı aktivitelerden uzak mı kalmak istiyorsun? O zaman sırt üstü düşersen kanar. Başka türlü zar düşmekle bozulmaz. Bu bilmeceyi sen sordun, doğrusunu sen bilirsin.

İkinciye istek yok

23 yaşındayım. 3 yıldır evliyim. İlk boşalmam 45-50 dakika sürüyor. Bazen de 15 dakika. İkinciye isteğim olmuyor. Rahatsızlık mı? Çocuk yapmadık. Eşimin adeti gecikiyor.

CEVAP

Değerli okurum, “Gücüm yerinde, boşalma sürem de çok çok iyi” der gibisin. Neyine yardım edeyim? Her şey yolunda. O kadar doyduktan sonra mide kapısını kapatacak, 1 öğün yeterli diyecek. Çünkü tıkabasa yedin, yedin, mideni iyice doldurdun. Yakınma, cinsellik oburu da olma. Çocuk yapmayı da programa alın. Eşine jinekolog yolu göründü. Durumu bildir, konuşalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Çoğu zaman akıl başlangıçta doğru yolda olduğunu sanır, ancak yolun sonunda aptallığına inanır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder