Dr. Haydar Dümen Bir gün mutlaka...
HABERİ PAYLAŞ

Bir gün mutlaka...

Haberin Devamı

Kocasını seven, evinde mutlu olan kadın yatak odasında aradığı zevki bulamıyor. Aradan zaman geçince kendini sorguluyor, cinsellikten uzaklaşmaya başlıyor. Hanımlar, bu sizin suçunuz değil, ne kadar çok dert ederseniz orgazmı öğrenmeniz gecikir. Her şeyi zamana bırakın. Cinselliğe önce ruhunuz ardından da bedeniniz uyum sağlayacak...

GÜNÜN SORULARI

Kızı nasıl yola getirebilirim?

18 yaşındayım, kız arkadaşım cinsel birleşmeyi istemiyor. Sizce onu nasıl yola getirebilirim?

CEVAP Değerli okurum, iyi ki kızlar hemen “He” demiyorlar. Sizlere kalsa hiçbir kız bakire evlenemezdi. Sizler de bakire olsun diye dayatınca kızlar ya evde kalırlardı ya da sizler yediğiniz hurmaların hesabını bir yerlerinizi tırmalatarak öderdiniz. Yavrum, ya öyle ya böyle kızlar size gelince şapur şupur, evlendiği adama Yarabbi şükür mü olacak? Bizde bu “Hep bana” bencilliği ben kendimi bildim bileli vardı. Bizim gençliğimizde eczanelerde damla olarak satılan bir ilaçtan kızın içeceğine 5 damla katılırsa kızın neredeyse erkeğe saldıracağına inanılırdı. İlacı bulmak kolaydı da kızı ve yeri bulmak zordu. Ayrıca sonrası da hiç aklımıza gelmezdi. Yurt arkadaşlarımdan biri, bir kızla arkadaş olur. “Hukuk fakültesini bitirmeye bir dersim kaldı” diyerek kızı ailesinden ister. Aile arasında nişanlanırlar, gezip tozarlar. Bir gün kızın ailesi arkadaşımızı aramaya yurda geldi. Oysa arkadaşımız tek dersten sınavını verip memleketine kaçmıştı. Demek ki bu işler kapıya kilit vurmakla bile önlenemiyor. İyi niyet ve karakter önemli. Örneğin; o kaçan arkadaş ya kızı iğfal ettiyse? Bu gibi durumlar için halkımız “Allah namerde fırsat vermesin” derler. Ya namert bizim içimizdeyse? O zaman ne olacak?

Dolmuşa binince ufaklık hareketleniyor



19 yaşındayım. Bu sıkıntım 14 yaşından beri devam ediyor. Ne zaman bir dolmuşa binsem, onun sallanmasından benim ufaklık harekete geçiyor. İnmek istediğim yerde inemiyorum. Ne zaman normale dönerse o zaman iniyorum. Ne yapmalıyım?
RUMUZ: CAN SIKICI

CEVAP Genç okurum, pazartesi sendromunuza 1 çorba kaşığı ukalalık bunalımı katmadan hem öğreteyim hem güldüreyim. Adamın biri “Ben zurna çalıp eşeği oynatırım” diye iddia etmiş. Bunu kanıtlamak için eşeğini demir sacın üzerine çıkarmış, sacı alttan ısıtmış. Bu sırada da zurna çalıyormuş. Sac ısınmış, eşeğin ayakları yanınca dans etmiş. Sınav günü zurnayı çalınca eşek ayakları yanacak diye başlamış oynamaya. Bir başkası “Ben ata okuma yazma öğretirim” diye övünürmüş. Olayı padişah duymuş, “1 ayda benim ata da okumayı öğret, yoksa kelle gider” demiş. Adam her gün elinde bir kitap, sayfalar arasında arpa atla çalışmış. Sayfaları çevirdikçe at arpaları yermiş. Bir ay sonra at, eğiticisini görünce kişnemeye başlamış. Padişah “Bu ne oluyor?” demiş. Adam “Besmele çekiyor” diye yanıt vermiş. Kitabı önüne açınca at arpa arıyor, burnunu kitapta gezdiriyor, bulamayınca yine ağzıyla sayfayı çeviriyormuş. Adam “Padişahım önce okuyor, sonra sayfayı çeviriyor” deyip paçayı kurtarmış. Sana gelince; dolmuşa para yetişiyorsa sorun yok. Fazla azgınlık yapma. Anneannenin romatizmalarını düşün, ona acı çünkü sana çok baktı



Kadınları hayal ediyorum

25 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Çevredeki kadınlara bakarak tatmin oluyorum. Ama kötü niyetim yok. Yine de kendimi suçlu hissediyorum. Ne yapacağım?

CEVAP Sevgili okurum, bir defa çok iyi niyetli değil ama zararsız niyet. Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok. Bu nedenle olayın zararı da yararı da sana. Yararı seni harekete geçirip aşk objeleri olmaları. Zararı da insanlığına ve vicdanına. Komşunun bahçesindeki meyvelerini yer gibi olman. Biraz azalt. Kendinle de çok didişip dövüşme. Zamanı gelmiş, bir sevgili bul.

Yırtılacak gibi oluyor



17 yaşındayım. Karşı cinse dokunur dokunmaz penisim pantolonumu yırtacakmış gibi oluyor. Bu normal mi?

CEVAP
Sevgili okurum, pantolonu yırtmadığı sürece normaldir. Bundan kuşkun varsa sağlam pantolonlar giyiver.

Canım yanıyor

20 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik. Ama ben kan gelmedi. İlişkiye girdiğimizde canım yanıyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP Sevgili okurum, yırtılmadı. Acıma da kasılmadan. Uzun sürerse o ağrılar giderilmeli. Çünkü cinselliğin ana yapısı zevklenme zarar görmemeli.



Sertleşme olmuyor

23 yaşındayım. Bu yaşa kadar ilişkiye girmedim. Son iki aydır sevgilimle birlikteyim ama ereksiyon olamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP Değerli okurum, bir süre daha geçsin bakalım. Bu gibi sorunların altından bu yaşta bir şey çıkmaz. Tabii ki psikolojik. Kafaya takarsan zorlanırsın. Kendi haline bırakırsan en iyi doktoru bulursun.

Bahane uyduruyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye gireceğim ama korkuyorum, sürekli bahane uyduruyorum. Çünkü penisim sola doğru eğri. Ne yapabilirim?



CEVAP Sevgili okurum, birçok erkekte penis eğri olur. Cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğriyse ameliyatla düzeltilir. Seninkinin o gruba gireceğini sanmıyorum. Öyle olsa bile evliliği beklemek gerekir. Çünkü eşinin, senin ve hekimin kararı ile işleme karar verilir

Evliyim ama...

24 yaşında kadınım ve evliyim. Kocamı çok sevmeme rağmen ilişkiye girerken zevk alamıyorum. Mastürbasyon yaparak tatmin oluyorum. Psikolojim bozuldu, çok kilo verdim. Eşim kilo almam için baskı yapıyor. Ne yapayım?

CEVAP
Değerli okurum, biraz kilo alacaksın. Mastürbasyonla orgazm olduğuna göre orgazm potansiyelin var. Ama klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş sürecini profesyonel bir yardımla gerçekleştireceksin. Hadi bakalım kolay gelsin. Biraz sabır.

Ne yaptımsa küçülmedi...

18 yaşındayım. Penisim normalden uzun. İlişkiye girince can yakıyormuş. Bunun için aktarlardan bitkisel ilaçlar aldım, işe yaramadı. Ne yapabilirim?



CEVAP
Sevgilim okurum, o küçülmüyor ama tıbbın getirdiği yeni olanaklarla ileriki yıllarda, 3-5 yıl sonra belki yeni ufuklar açılır. O zaman senin biraz da paran olur umarım ve bir çaresi bulunur.

Neden bu kadar isteksizim?

27 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. 6 aylık bir oğlum var. Cinsel birleşmeye karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Bu sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP
Değerli okurum, önce bir kadın-doğum uzmanının tetkikinden geçeceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Başka nedenlerde de genellikle senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve ilişkideki tutumu rol oynar. Onlar bir bakıma çözülür. Ama isteksizlik konusunda çok zorlanıyoruz. İstek kişinin huyuyla ilgili olduğundan huydaki açılımları da eşinle el ele vererek yapacaksınız. Tabii fantezilerin de eylemin süsü olarak kullanılması koşuluyla.



İlk deneyimi karımla yaşamak istiyorum

18 yaşındayım. İlk deneyimimi eşimle yaşamak istiyorum. Şimdiye kadar bir sevgilim olmadı. Sevgilim olması için elimden geleni yapıyorum ama yok. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, bekleme süreci yaşaman gerekiyor. Fizik yapından daha çok davranışlarınla ilgili bir sebep olabilir. Biraz da seçici olduğunu sanıyorum. Doğal ol. Kızların hoşlanacağı sözcükler kullan, şiir öğren, espri yani güzelliklerle ilgili sözcükleri kullan. Yollar açılacak.

İkinciyi istemiyorum

22 yaşındayım. İlişkiye girmeden önce çok hevesli oluyorum ama ilişki bittikten sonra hevesim kalmıyor. Sorun bende mi yoksa kızda mı?

CEVAP Sevgili okurum, anlattığın şey herkeste aynen öyle olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk sözcüklere sığmayan bir duygudur. Onun için tanımlaması yapılmaz. H.D.

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder