Dr. Haydar Dümen Bir ömür sürer mi?
HABERİ PAYLAŞ

Bir ömür sürer mi?

Evlilik; aşk, anlayış, sevgi, hayatın zorluklarına birlikte göğüs germek, sorumlulukları paylaşmak demek. Tabii bu kurum içinde cinselliği de barındırıyor. Ancak karar verirken çok dikkatli olmak, iyi düşünmek, evliliğin bir ömür sürdüğünü hesaba katmak gerekiyor. Çünkü evlilik evcilik oyunu değil...

BÖYLE SORU YOK!

İsteğim artıyor

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Ara ara isteğim artıyor. Mastürbasyon yapıyorum ama kadınlara çok ilgi duyuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Şimdilik her şey yolunda. Hayatının bu alandaki güneşi doğdu, sabah oldu. Bu aydınlığı ve onun yansıttığı şeyleri analiz etmen için daha 2 yılın var. Zamanı gelice partner seçimi de bir deneyim ürünüdür.

Haberin Devamı

Bu durumu göze al, deneyimlerinde sorun olursa karamsarlığa kapılma. Kurulu düzen sağlamdır, sen istesen de bozamazsın. Kendini eğit ama bu yaşta birine takılıp evlenmeyi düşünme.

***

GÜNÜN SORULARI

Günde 10 kez yapıyorum

20 yaşındayım. Günde en az 10 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu beni daha istekli yapıyor, sayıyı artırmak istiyorum. İleride zararı olur mu?

İleriyi bekleme değerli okurum. Tehlike çanları çalmaya başlamış. Günde 10 kere yemek yiyorum der gibisin. Bu durumda miden deforme olur. Günde 18 saat uyuyorum dersen kafan gider, yerine kazan oturur. İşte o zaman neylersin bilmem. Günde 10 litre saf su içsen bile şişersin. Pencerenin kenarına oturup bütün gün gelip geçenleri seyrediyorum dersen vallahi gözlerin şaşı olur, demedi deme. Uzman yorumudur, boş verme.

Küçük mü?

19 yaşında, 1.83 boyunda, 105 kiloyum. Penisim 10 santim. Sizce normal mi? Geneleve gitmeyi düşünüyorum. Acaba kadınlar küçük bulur mu?

Sevgili okurum, zayıflamaya çalış. 80’li kilolara indiğinde penisinin 12-13 santim olduğunu göreceksin. Onu kasık yağlarından kurtaracaksın. Genelev kadınları penis uzmanı mı? Büyüktür, küçüktür diye karar mı veriyorlar? O penisle hayatını devam ettirirsin. Ama ileride daha fazla kilo alırsan işte o zaman sıkıntı başlar.

***

Nasıl canlandırırım?

Günde 7 kadınla birlikte oluyorum. İlk zamanlarda benim kobra yorulmak bilmiyordum. Son günlerde çok suskun. Yeniden canlanması için ne yapabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, aklını başına toplamak gerekir. Ne konuştuğunu, ne yazdığını bilmen gerekir. Saçmalamalarına bir nokta koyman gerekir. Günde ne 7 kadını, ne kobrası?

Kısır olur muyum?

19 yaşındayım. Arkadaşlarla şakalaşırken penisime sert bir darbe aldım. Hem karnım hem de kasıklarım ağrıdı. Kısır olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, hayır. Zamanla ağrıların geçecek.

Diktirsem anlaşılır mı?

22 yaşında kızım. Ben sevdiğim kişiyle birlikte oldum ama ayrıldık. Kızlık zarımı diktirsem sonra evlensem kızlık zarını diktirdiğim belli olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zar dikimleri gerdek gecesinden 1-2 gün öncesinde olabilir. Öyle aylarca, yıllarca önce dikilen zarın kendini koruması gibi bir olay söz konusu değil.

Zevk almıyorum...

21 yaşında kızım. Bir yıldır ilişkim var. Düzenli olmasa da ilişkiye giriyoruz. Zevk alamıyorum. Zevk aldığım zamanlarda da orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum. İlişki bittikten sonra yeniden ilişkiye girmek istiyorum. Neden böyle?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm olamadığın için doyamıyorsun. Yani zevk doruğunu aşamıyorsun. Tıpkı yemek yerken doymadığımız zaman biraz daha yemek istemek gibi. İşte senin durumun buna benziyor. Alışacaksın, öğreneceksin. Partnerinin sana karşı davranışı ve ustalığı, ortamın uygunluğu, vicdani baskılardan arınmış bir ilişkide zaman lehine işleyecek.

Hamile miyim?

22 yaşında kızım. Sevgilimle ilk defa 4 gün önce, 2 kere ilişkiye girdik. Sevgilim korunmadı geri çekme yoluyla boşaldı. Birinde çıktığı gibi boşaldı. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, oluyor. Bunun için prezervatifi keşfetmişler. Oyun kuralına göre oynanmalı. Bundan sonra dikkat edin. Hep söylüyorum çok zayıf ihtimallerle gebelik olabiliyor. Sanırım ve umarım bu defa sizde olmadı.

Kaybetmek istemiyorum

26 yaşındayım. Kız arkadaşım geçmişte birini sevmiş ve yüzeysel bir şeyler yaşamışlar. Bana kız olduğunu söyledi. Onu kaybetmek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar kuşkuyla evlilik olmaz. Kimin ne kadar, kiminle seviştiğini nasıl anlayacaksın? Temel hareket noktan kızı sevmiş olman. Bu güzel duygunu yok etmeye neden ve nasıl razı oluyorsun? Varsayalım ki sevdiğinle evlendin. Onun kızlık zarı da esnek. O zaman seyreyle gümbürtüyü. Sana da yazık ama o kız için felaket. Önce bilim sonra akıl, mantık ve vicdan var. Bir de bunların üzerinde yürek. Karar evlenmeye kalmışsa, bana da yazdıkların gibi güveniyorsan o kızı kaçırma.

Penisim çok küçük

25 yaşındayım ve bekarım. Penisim ereksiyon halindeyken 10 santim. Penis büyütücü ilaç kullansam kısır olur muyum? 1.60 boyundayım. Sorun boyumdan mı kaynaklanıyor? İleri yaşlarda penisim uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, uzama olmayacak. Ama o boy sana yetecek. Tıbba göre normal.

Sözlüm çok bencil

26 yaşında kadınım. Sözlüm de 28 yaşında. Onu çok seviyorum ama beni tatmin etmeden boşalıyor. Bu doğru mu? Ben hep mutsuz mu olacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, evlendikten sonra her şey düzelecek. O öğrenecek. Erken boşalması tedavi edilecek. Zaman lehinize işleyecek. Haydi bakalım, üzülüp tedirgin olma. Kendini karanlık düşüncelere salma.

Küçültebilir miyim?

26 yaşındayım. Penisim büyük. Biraz küçültme şansım var mı?

CEVAP

Değerli okurum, küçülmeyecek. Yeter ki eşini korkutma. Üzerine fazla abanma. En azından alışana kadar teknik yöntem onun elinde olsun. Zamanla daha değişik çareler bulursunuz. Sorun çıkarsa çözümü o zaman ararsınız.

Hastalık kapar mıyım?

23 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşım var. Şimdiye kadar hiçbir konuda beni zorlamadı. Ama son zamanlarda beni öpmek istediğini söylüyor. Bu yaşa kadar kimseyle öpüşmedim. Ciddi bir hastalık kapar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne hastalığı kapacaksın? Sevgiliden öpüşmeyle kapılacak bir hastalık ben bilmiyorum. Bu korkular içinde kök salar, büyürse cinsellikten soğursun. Hiçbir erkek soğuk kadın istemez. Evlendiğinde ya da sonraki zamanlarda erkek başka arayışlara geçerse yuvan bile yıkılabilir. Erkek arkadaşınla ilişkinin nereye varacağını bilmiyorum, karar senin.

Hep ereksiyon halinde

25 yaşındayım. Penisim sürekli ereksiyon halinde. Yatarken, sabah kalktığımda, yemek yerken, banyoda, otururken. Ne yapacağımı şaşırdım. Cinsel deneyimim de oldu. Aşırı cinsel istek duymuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bazı bünyelerde ve hastalıklarda özellikle omuriliklerinde sorun olanlarda bu tür olaylar görülebiliyor. Bir nörolog ya da ürolog arkadaşa başvurursan iyi olur. Çünkü bu alışılmadık bir şey. Olumsuz bir şeyin de habercisi olmasın ki içimiz rahat etsin.

***

GÜNÜN SÖZÜ

Güzele bakmak sevaptır; fazla bakarak sevap kazanmak ise ayıptır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder