Dr. Haydar Dümen Biraz heyecan katın...
HABERİ PAYLAŞ

Biraz heyecan katın...

Haberin Devamı

Evliliklerde cinsellik yorgun düşüyor. Kadın ve erkek yatağın birer ucuna kıvrılıyor, ilişki yok sayılıyor. Bu durumda çiftler yatak odalarına heyecan katmalı. Fantezilerinizi devreye sokun, romantik olun, bazı fırsatlar yaratın ki tadınız kaçmasın...

BÖYLE SORU YOK!

Kuş vakitsiz ötüyor

26 yaşındayım, her gün ilişkiye giriyor, doymuyorum. Yani kuşum vakitsiz ötüyor. Bunun zararı olur mu?

CEVAP Değerli okurum, kuşla baykuş el ele vermişler, ortalıkta cinsel terör estiriyorlar. Baykuş, sensin. Gözler baykuş gözü gibi 2 kilometreden kızların neredeyse içlerini okuyor. Ama yaklaşıp yakalama, sessiz ve ustaca olduğundan, kurban ne olduğunu anlayıncaya kadar senin yavru kuş lokmaları yutuyor. Ya bir de baykuşlar çok olsaydı, sizin mahallede yuvalansalardı? Kızınız, kardeşiniz ve de aile dengeniz tehdit altında olurdu. Geleceğini hoş görmüyorum. Yaşına göre, ileriye dönük bir donanımla yola devam, kızlara sadece uzaktan selam.


GÜNÜN SORULARI


Kaynanam çarşaf verecek

21 yaşında kızım, nişanlıyım. Yakında düğünüm olacak. Ben nişanlımla ilişkiye girdim. İlk gece kan gelmeyecek. Ama kaynanam beyaz çarşaf verdiğinde ne yapacağım?

CEVAP Sevgili okurum, seninle el ele verip 75 yıl öncesine, bizim köye gidelim. Yakın akrabalarımızdan biri komşu kızıyla işi bitirmiş, evlendiler. Bizimkiler “Kan olayını ne yapacaksın?” diye sorduğunda, ben de tanığım, erkek “Burnuma bir yumruk atarım, o kanı kullanırım” demişti. Şimdi hayatta iyi yerlere gelmiş torunları var. Bu olayı “Yapın” anlamında sana yol göstermek için değil, çaresizliği anlatmak için yazdım. Bir başkası düğün çorbası daha lezzetli olsun diye tavuk kesmiş, kana bulaştırdığı bezi kızlık zarından gelen kan diye sunmuştu. Sevgili okurum, sana soruyorum, bütün bunlara değer mi? Kanından, canından, hayatından ve geleceğinden sorumlu tek bir kişi var. O da kocan. Kanı da görmüş, bu iş de bitmiş. Ya bir de zar esnek olsaydı? Çöp sepetine mi atılacaktın?;

Kocam benden uzak duruyor

22 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Ben istekliyim ama kocam çok isteksiz. Sürekli benden uzak duruyor. Acaba benim ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Sevgili okurum, ilk yanlışın erken evlenmek. Daha dünyayı, kendini tanımadan, geleceğini güvence altına almadan evlilik vesayetine girmişsin. Öyle geliyor ki şimdilik ayvayı yemişsin. Çünkü önünde cinsel içerikli 50 yılın daha var. Seninkisi şimdiden havlu atıyor ve gaz kaçırıyor. Yine de umuda sarılalım, soruna çare arayalım. Onunla çok içten konuş. Eminim ortaya belirli bir sebep koyamayacaktır. Ne var ki bu senin hayatın. Bir psikiyatri uzmanına gidin, çözüm umudu varsa 3 yıl daha yola devam edin. Bu arada çocuk yapmayın. “Ölüsü de dirisi benim, kocamdan vazgeçmem” dersen hayat senin, nasıl istersen.

* * *

Acaba hamile kalır mıyım?


23 yaşındayım, erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve boşaldı. Üzerimde bir şey yoktu. Acaba hamile kalır mıyım?

CEVAP Değerli okurum, bilemem. Kalırsın da diyemem, kalmazsın da diyemem. Sürprizlere ihanet edemem. İhtimaller üzerinde konuşursak paçayı kurtardığına inanıyorum. Bu da sana ders olsun.

Nasıl hareketlendiririz?

15 yıldır evli çiftiz. Cinsellik aklımıza gelmiyor. Biz cinsel yaşamımızı hareketlendirmek için ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, fanteziler devreye girmeli. Fanteziler çok çeşitlidir. Siz cinsel hayatınızı renklendirmek için fantezilere yönlenebilirsiniz. Karınızla veya kocanızla birlikte ev ortamının dışında farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler romantik bir restorana gitmek veya sahilde yürüyüş yapmak olabilir. Ayrıca rutin işlerden de kaçının.

Sperm gelmiyor

14 yaşındayım. Penisim kısa ve sperm gelmiyor. Kıllanma çok az. Kilodan olabilir mi?

CEVAP Sevgili yavrum, tabii ki kilodan olabilir. Meninin gelmemesinin nedenini bir üroloji uzmanıyla görüşmen gerekir.

Zarı esnek olan kız hamile kalır mı?


Bir kızla ilişkiye girdim. Kızın kızlık zarı da esnek. Ben içine boşalsam kız hamile kalır mı?

CEVAP Değerli okurum, hamile kalır. Niye kalmasın ki? Doğa düzeni bu. Sana mı soracaktı?

Cinselliğe ilgim çok

16 yaşındayım. Cinselliğe ilgim çok. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Penisim 16 santim. İyi mi yoksa mu küçük?

CEVAP Değerli okurum, her şey iyinin iyisi. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir. Oradan da iyi not al. Biraz okuluna yoğunlaş. Ailenden uzaklaşma. Hadi bakalım kolay gelsin.

Kızı öpmeye utanıyorum


16 yaşındayım. Bir sevgilim var. Elini tutuyorum ama iş öpüşmeye gelince çekiniyorum. Terslerse diye korkuyorum. Bir yandan da utanıyorum. Buna bir çare bulabilir miyiz?

CEVAP Oğlum parkta oynayan çocuk gibisin. Hadi büyü. Gel 18 yaşında nasıl öpeceğini o zaman sana öğreteceğim. Anlaşıldı mı bebeğim!

Yoksa bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Yarım saat kadar sonra kan geldi. O sabah sancım vardı. Eve gidince adet gördüm. Gelen kan adetten mi? Sizce kızlığım bozuldu mu?

CEVAP Sanırım zar zarar görmedi. Ama kesin incindi. Gelen kanın adet kanı olma olasılığı yüksek.

Eşim ses çıkartmıyor

28 yaşındayım, cinsel organım çok küçük. Eşim bana “Ben memnunum, niye sorun ediyorsun?” diyor. Ama ben yine de bunu kafama takıyorum. Nasıl büyütebilirim?

CEVAP Değerli okurum, buna karar verecek ne sensin, ne ben ne de başka biri. Karar yüksek makamdan çıkmış. O da senin sevgili eşin.

Nasıl büyütebilirim?


13 yaşındayım. Penisim biraz küçük. Nasıl büyütebilirim?

CEVAP Çocuğum ne kadar küçük? İğne kadar mı, yoksa zeytin kadar mı? Büyük bir olasılıkla büyüyecek, dert etme. Yine de senin bir üroloji uzmanına gidip yumurtalarına baktırmanı istiyorum. Fazla kilolarını ver, spor yap.

İlişkiye girince zevk almıyorum


26 yaşındayım ve 3 senelik evliyim. 1 çocuğum var. Eşimle ilişkiye girdiğimde zevk almıyorum. Çünkü biz çok kavga ediyoruz. Doktora gitmek istemiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP Sevgili okurum, zor bir konu. Birçok kadın senin gibi. Ama evlilik, çocuk, kurulu düzen, hayatın temel birimi aile. Bütün bunlara karşın doktora gitmek istemiyorsun, ne yapacağız? Fantezileri devreye sokun, biraz romantik ortamlar yaratın. Biraz böyle deneyin, sonra yeniden konuşalım. Ama yine de profesyonel bir yardım almayı düşünmelisin.

Erken boşaldım

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim, erken boşaldım. Bu süreyi nasıl uzatabilirim?

CEVAP Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. Evlendiğinde düzelecek.

Zarar verir mi?


17 yaşındayım. Her gün bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bu ileride bana zarar verir mi? Haftada 3-4’e mi indirmeliyim?

CEVAP Değerli okurum, bir zararını görmeyeceksin. Haftada 3-4 yaparsan belki daha iyi. Çünkü idaredini güçlendirmiş olacaksın. Ama fiziksel bir zarar görmeyeceksin.

GÜNÜN SÖZÜ


Tatlı sözün temelinde tatlı düşünceler
yatmıyorsa, o sözler birer tuzaktır. H.D.

16

Sıradaki haber yükleniyor...
holder