Dr. Haydar Dümen Biraz romantik olun...
HABERİ PAYLAŞ

Biraz romantik olun...

Haberin Devamı

Kadınların bazen istekleri uçup gidiyor. Böyle durumlarda kadının ateşini yakmak eşine düşüyor. Fantezileri devreye sokun, onunla duygularınızı paylaşın, biraz da romantik olun ki eski günleriniz hayal olmasın...

BÖYLE SORU YOK!

Hep fazlasını istiyorum

22 yaşında 9 aylık evli kadınım. Eşimle ilişkiden sonra fazlasını istiyorum. Çünkü rahatlayamıyorum. Bir de çocuk istiyorum. Korunmuyoruz ama olmuyor. Sizce sorun mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilikte 9 ay acemilik, deneme, öğrenme dönemidir. Her çiftin buna uyması gerekir. Örneğin; 5 dakikaya “Yeter” diyen kadın olduğu gibi 20 dakikada orgazm olamayan da vardır. Bunun sonuçları da çoğu zaman partnerine bağlıdır. Partner, ruhsal ve tensel becerilerini kullanmalı yani kadınını keşfetmelidir. Saydıklarım ve ertesi zamana bağlı. Önünüzde 50 yıl var, açılacaktır merak etme. Çocuk için daha çok erken. Hele gel 25’ine. O zaman da olmazsa biz düşelim peşine.

Acaba bittik mi?

70 yaşındayım, sekste yakın zamana kadar faal, istekliydim. Son zamanda sertleşmedi. Acaba bittik mi?

CEVAP

Değerli okurum, libidinal enerji diye bir enerjimiz vardır. Yaşam değerlerimize can veren hormonal yapımızdır. Enerjinin bir bölümü cinsel işlerde rol alır. Bu rol sekteye uğramışsa libidinal enerjiyi korumak gerekir. Bu enerji canlılık, mutluluk, hayata bağlılık, renkli bakış, bedensel ölçüyü koruyan yaşama sevincidir. Cinsel işlev onun ırgatıdır. Irgat emekli olduysa, damarlarda da bozukluk varsa ameliyat gerekir. Libidinal enerji bazı yaşlar için ‘Gözün çöplükte kalır’ sözünün aynasıdır. Haplardan fayda yoksa bu enerjini iyi koru.

Sanki bıkmış gibiyim

19 yaşındayım ve yakışıklıyım. Birkaç kez ilişkiye girdim. Ama sanki bıkmış gibiyim. Kızlar gelip ısrarcı olsa da pek umurumda olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Vallahi ne diyeyim değerli okurum. Görülüyor ki çocuk yapmaya programlı cinsel tutkular bahar çiçekleri gibi senin dallarında bayram yapıyor. Tozlaşmak için arıları bekliyorlar. Bu güç yaratılıştan içimizde vardır, önlenemez. Saldırıya, ölüme ve pek çok sosyal rezaletlere yer vermeden sahibi terazinin başında olmalı, dengeyi korumalıdır. Hüner budur. İnanıyorum, mastürbasyona kilitlenmişsin. Kızların da ısrarından ruhlarının sıcaklığına bakamadan yoluna devam etmişsin, keyfine bak, derslerine çalış.

Hep böyle mi olacak?

22 yaşında kızım. İlişkiye girmek istiyorum, birkaç kez denedik, ben hep geri ittim. Hep böyle mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenene kadar geri iteceksin. Evlendikten sonra kendine geleceksin. Ortak bir yol bulacaksınız.

Ya evlilik sürmezse?

21 yaşındayım. 3 yıldır nişanlımla düzenli ilişkiye giriyoruz. Son 1 aydır zevk almıyor, gide ondan uzaklaşıyorum. 1 ay sonra düğünüm var. Evliliğin sürmemesinden korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, düğün olacak. Evlilik en az 1 yıl sürecek. Ondan sonra düşüneceksin. Bu saatten sonra geri dönülmez. Zamanı gelince çare bulunur diye düşünüyorum.

Karım cinsellikten hoşlanmıyor

5 yıldır evliyim. Karımın cinsel sorunları var. Cinsel ilişkiye soğuk bakıyor, asla istekli olmuyor. Ben istiyorum diye ilişkiye giriyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, zor konu. Kadınlarda soğukluk kolay giderilmiyor. Senin onunla açıkça konuşman, romantik ortam yaratman şart! Fantezilerini devreye sokabilirsin. Bir uzmandan yardım alırsanız çok iyi olur.

Çok terledim

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişkiden sonra bende ağrılar, kızda da yanmalar başladı. Bir de ilişki sırasında çok terledim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çok heyecanlısın. Ter bundan. Alışacaksın. Bu ilişki daha başlarda. Kızdaki yanma bir süre sonra geçebilir. Sendeki ağrının da sorun olmadığına inanıyorum. Ortada dert görülmüyor.

Orgazm olamıyorum

31 yaşında, 2 çocuk annesiyim. Eşimle 7 yıl önce severek evlendik. Maddi sorunlar cinsel hayatımıza yansıyor. Hiç orgazm olmadım. Zevk alıyor, eşimle birlikte olmak istiyorum ama orgazm olamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal orgazmı henüz yakalayamadın. Birçok kadın senin gibi. Bunun aşkla, sevgiyle ilgisi yok. O başka, bu başka. Bazı kadınlar klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemiyorlar. Vajinal orgazmın sorumluluğunun bir bölümü de eşinde. Birleşme süresi, ustalığı vs. Biraz bekleyelim, fantezilere devam edin.

Eşim beni istemiyor

Piyasada satılan penis büyütücü ürünler kalıcı çözüm olur mu? 15 santim uzunluk en fazla kaç olur? Eşim artık benimle olmak istemiyor. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, ağzından 15 sözcüğü çıktı. Bu anatomi kitaplarının dünya çapındaki normal ölçüsüdür. Ameliyatla taş çatlasa 2 santim büyür. Kalınlaşma olmaz. Kadınların cinsel zevklenmeleri penisin boyu ile ilgili değil.

Bozulmuş mudur?

18 yaşındayım. Birkaç yıl mastürbasyon yaparken kan geldi. Acaba kızlığım bozulmuş mudur? Kime diktirebilirim?

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık bozulmadı ki diktiresin. Bir parça zorlandı, incindi sana haber gönderdi. Evlendiğinde kanayacaktır.

Geç boşalıyorum

24 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girerken sertleşme sorunu yaşıyorum ve geç boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, doktorluk bir sorunun yok. Mastürbasyonu azaltmazsan haftada 3-4’e indirmezsen ileride sorunlar çıkacak. Doktorun işi de zorlaşacak. Senin cinselliğin de kendi yolundan çıkacak. Yavrum biraz irade, biraz da karşı cinse yönel.

Beni mutlu etmiyor

Penisim 13 santim. Normal olduğu yazıyor ama beni mutlu etmiyor. Düzenli seks hayatım yok. Ne olur bana yardım et.

CEVAP

Değerli okurum, kararı bizler vereceksek iyidir. Bazı şeyler keyfe kalmıyor.

Kırıcı davranıyorum

Kız arkadaşımla yaşıyorum ama şu sıralar ondan kaçıyorum. Cinsel isteğim kalmadı. Agresif ve kavgacı oldum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kaçmaya devam yavrum. Formülü bulmuşsun. Ben ne yapayım? Aklına uy. Uyduğun aklına bir tutam vicdan koy ve yola koyul.

Eskisi gibi olur muyum?

24 yaşındayım. 1.5 yıl önce 4-5 ay anti depresan kullandım. Bu benim cinsel isteğim çok azalttı. Ereksiyon sorunu yaşıyorum. Eski isteğime kavuşur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, eski cinselliğini bulacaksın. O dönem zarfında duyguların ve organ fizyolojisi şartlandı. Bu şartlanmayı da sen kafana taktın. Üzerine gidince de o da nazlanıyor. Bu işin kuralı böyledir.

GÜNÜN SÖZÜ

Cennet uğruna cehennemi yaratan insanoğlunun iç dünyasının resmidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder