Dr. Haydar Dümen Birbirinize kulak verin
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinize kulak verin

Cinsellikte mutluluğu yakalamak için çiftin zamana ihtiyacı var. Önce tenleri sonra bedenleri birbirine uyacak, karşılıklı beklentilere kulak verecekler. Bunların olması zaman alır. Bu sürede hem kadın hem de erkek sabırlı olmalı ki bu yolda el ele, hiç ayrılmadan yürüyebilin.

Enerjim bitmek bilmiyor

20 yaşındayım. Enerjim bitmek bilmiyor. Kız arkadaşım bana yetmiyor. Onu aldatmak zorunda kalıyorum ama yine tatmin olmuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Okurum, bu yaşlarda her genç cinselliğin milyonerlik dönemini yaşar. Bitmeyecekmiş gibi bir serveti gözü kapalı harcar. 30’lu yaşlarda bizim kapı yavaştan çalmaya başlar. 50’li ve 60’lı yaşlarda ise kapının önünde kuyruklar oluşur, alarm zilleri susmaz olur. Ya gençler, şu serveti uygun yatırımlarla besleseniz. Gelecekte bu yatırımın faizi bile yeter deseniz. Ama nerede? Bizim gençler iş başında. Su doldurur kovasına kuru derede.

Haberin Devamı

Fantezileri istemiyor

32 yaşında, 3 yıllık evli. Karımla sorunsuz bir cinsel hayatım var. Fantezilerim çok fazla. Karım bir türlü kabul etmiyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kadın haklı! Her fantezide eşin “Ben kocamı yeterince tahrik etmiyorum. O da iştah açıcı şurupları almadan bu sofraya oturmuyor. Oysa ben onun ne bilgisayarı ne de son model arabasıyım. Ben kadınım. Ruhumun da sultanıyım. Saltanat yatağında her şeyi ortak yaşamamız gerektiğine programlıyım.

O ise fantezi düğmesine dokunarak beni yok sayıyor, oyunla doymak istiyor” diyor. Bu sözleri ve feryadı ben duyuyorum, sen duymuyorsun. Orta çizgide buluşun. Doyumu ve mutluluğu paylaşın. Uykuya rahat dalın ki yuva, çocuk, dişi kuş. Haydi yavrum, pış pış da pış pış.

O sıvı neden geliyor?

18 yaşındayım. Penisim sertleşmeden bir sıvı geliyor. Akşam mastürbasyon yaptıktan sonra sıvı geliyor. Bir de kız arkadaşımla konuşurken böyle oluyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, doğru ve iyi için ne yardım istiyorsun ki? O senin ne kadar sağlıklı olduğunun işareti sayılır. Garanti belgen gibi. Gelen meni değil Kayganlaştırıcı yani halk arasında zevk suyu denilen şey. Önlenmesi gereksiz ve doğru değil.

Orgazmla tanışmadım

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. İlişki sırasında ön sevişme ve zaman olmasına rağmen ben orgazm olamıyorum. Niye olmuyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kadınların orgazm gerçekten büyük sorun. Pek çok neden bunu engelliyor. En azından vajinanın organik dokusu çoğu kişide duyarlı değil. Ama klitoris var. Yani sen biraz rahatla, ön yargıdan kurtul. Partnerin de bu işte usta ve seni heyecanlandıran biriyse yollar açıldı demektir. Bu konularda bilgilenin, okuyun ve öğrenin.

İsteğim artıyor

18 yaşındayım. Daha önce ilişkiye girmedim. Bir kız gördüğüm zaman cinsel isteğim artıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, akıllı çocuğum, sebebi gençliğindir, erkekliğindir. Sağlıklı olman demektir. Tek sorun bunları dert etmen.

Boyu değişiyor

23 yaşındayım. Penisim 13 santim. İleride evlendiğim zaman sorun yaratır mı? Bir de mastürbasyon yaparken penisimin boyu ve kalınlığı değişiyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve işler yolunda. Ama gereksiz şüpheleri aklında. Kov onları, çık yola, bak sağa, sola. Bir kız arkadaşın olsun, ruhun mutlulukla dolsun. Evlenip bir çocuğunuz olduğunda da göbek adı Haydar olsun. Anlaştık mı yavrum? Merak etme, sorun olursa ben seni korurum.

Haberin Devamı

Ya tepki gösterirse?

18 yaşındayım. Sevgilimle 7 aydır birlikteyiz. İlişkiye girmek istiyorum ama kız arkadaşım korkuyor. Ben de ona bir şeyler söylemeye çekiniyorum, tepki vermesinden korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Gencecik çocuksun. Erken azıyorsunuz. Bu ülkeyi başka bir ülke mi sanıyorsunuz? Her taş yerinde ağırdır. Her olay da yaşandığı ülkenin sosyal değerleriyle ölçülür. Bekle, beklemede kal. Duygusal ilişkiler insan ruhunu daha çok besler. Önce buna alış.

Pişman oluyorum

Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra da çok pişman oluyorum. Bu duruma bir çare yazar mısınız?

CEVAP

Değerli okurum, ‘Pişman olacağın şeyi yapma’ derler ama o söz burada geçerli değildir. ‘Hem ağlarım hem giderim’i andırır. Hem yapılır hem de pişman olunur. Oyunun genel kuralı budur. Yaşını bilmiyorum. Mastürbasyon sayın normaldir. Düşüncelerinde pişmanlığı az yer ver. Bu sende suçluluk ve iradesizlik yaratır.

Esnek mi?

Erkek arkadaşımla birlikte oldum. Birleşme sonrasında kan gelmedi. Kızlık zarımın esnek olduğunu düşündüm. Acaba daha sonraki ilişkilerde yırtılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın esnek, kanama olmadı.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla seviştik. Çok az ve saniye süren bir acı duydum. Yarım saat sonra kan geldi. O günün sabahı sancım vardı. Eve gidince adet gördüğümü anladım. Gelen kan adetten kaynaklanabilir mi? Kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım kızlık zarı bir zarar görmedi. Ama kesin incindi. Gelen kanın adet kanı olma olasılığı yüksek.

Deniyorum, olmuyor

19 yaşında kızım. Ben mastürbasyon yapmayı deniyorum ama boşalamıyorum. Bir sorun var diye korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili kızım, sorun falan yok ufaklık. Biraz bekle, tekniğini öğren, boşalmaya da sıra gelecek. Ama belki 1-2 yıl daha geçecek. Dert etme, çünkü yok.

BÖYLE SORU YOK: Hastalık falan dinlemiyor

Benim kuş sağa sola duvara çarpıyor. Kafeste durmak istemiyor. Korona morona dinlemiyor. Tavsiye verin, yalvarıyorum. RUMUZ: KORANAKOR

CEVAP

Okurum, amma da istek artmış. Bu istekle dikkat, korona morona ‘biri beni çağırıyor’ diye tak içeri girmesin. Aman evladım, ağzından yel alsın, kimse duymasın. Yavrum, 1-2 zor tarafı var. Ya bu kuş kafesi kırarsa ki kıracak, kuş ne tarafa akacak? Kimin canını yakacak? Senin kuş rezervini de ölçmek gerekir.

Biraz da mahalleye doğru yayılırsa diye korkuyorum. Avlayayım derken av olursun. Tavsiyem, kuşa biraz avucundan yiyecek ver ve “Sakın ha” diyerek başına bir fiske vur ve kulağının üstüne yat. Gel istersen 1 yıla kadar bekle. Korona bitsin, senin volkan patlasın.

GÜNÜN SORULARI

Neden kan gelmedi?

Dört yıldır beraber olduğum, evliliği düşündüğüm kız arkadaşım var. Parmak denemesi yaptım ama kızlık zarını hissetmedim, bozulmadı. Kan gelmedi, neden acaba?

CEVAP

Okurum, önce kulağını çekelim. “Parmak denemesi yaptım” lafının açıklamasını yap bize. Sen hangi cüretle, hangi güçle? Anlıyorsun işte. Derdinden mektup var sana: “Bizler kapı bekçileriyiz. Yerimiz de öyle fazla iç açıcı değil. Havalandırması az, karanlık bir kuyuda gibiyiz. Tek tip de değiliz. Ne kanadım ne acıdım, girdiğini bile anlamadım. Kan diye hep sayıkladım, meğer esnemişim.” Hemen kıza telefon et, senden duyabileceği en güzel aşk sözlerini söyle. Ananı gönder, kızı istesin.

Beğenmiyorum

22 yaşında kızım. Vajinam koyu renkli ve sarkık. Mastürbasyona bağımlı oldum. Sorun yaşamamak için ne yapayım? Estetik olur mu?

CEVAP

Kızım, doğanın güçlü kurallarına bağlı olan bu sistem, çok ileri yaşlara kadar senin “Hadi” diye gözünün içine bakacak. Böyle olmasaydı yandık. Sana nasıl yardım edeyim diye düşünüyorum. Ben bir estetik uzmanı bulayım. Ona durumu sorayım. Neyine, neresine, nasıl estetik? Nesi fazla, nesi eksik? Boyalarla mı renk verelim, operasyonla simetrik hale mi getirelim? Sonucu sana iletirim.

GÜNÜN SÖZÜ

Tedirgin aşklar kabuslu bir uyku gibidir. Bitmesini isterken uyumaya da devam ederiz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder