Dr. Haydar Dümen Birbirinize tutunmalısınız
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinize tutunmalısınız

Cinsellik kimileri için çok büyük mutluluk kaynağıyken bazıları için kabusa dönüşüyor. Önemli olan çiftlerin sorunlarını karşılıklı konuşarak çözmeye çalışması. Birbirinizin isteklerine kulak verin, destek olun. Karşılıklı çaba göstermek mutluluğun kapılarını açar.

Eşim çok erken boşalıyor

İki yıllık evliliğim iyi gidiyor. Ama kocam çok çabuk boşalıyor. Ben orgazmı yaşayacakken o boşalmış oluyor. Ben bazen sinirlenip onu kıracak şeyler söylüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, sakın kızma ve onu kırma. Çünkü onun elinde değil. O zaten bu konuda sıkıntı yaşıyordur. O istemez mi karısını mutlu etsin, olay iki tarafın orgazmıyla sonuçlansın. Ama erkeğin boşalması iradeyle ilgili değil. Beyinde irade dışı bir merkez tarafından idare ediliyor. Fırsatını bulduğunda bu konuyla ilgili bir uzmana gitsin.

Haberin Devamı

Başaramadık

26 yaşındayım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girmek istedik. Ama bir türlü başarılı olamadık. Bütün uğraşlarımıza rağmen penis vajinaya girmedi. Acaba bu bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, vajinismus. Hiç üzülme. Bu sorunun kesin tedavisi var.

Korkuyor

23 yaşındayım ve 3-4 aya evleniyorum. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Canının yanacağından korkuyor. Yüzeysel olarak beraber olduğumuzda çok utangaç davranıyor. Ona nasıl yardım ederim?

CEVAP

Değerli okurum, yapabildiğiniz kadarıyla bedensel temasta da yine büyük aşama kaydetmişsiniz. Geriye iki şey kalmış. Nişanlının korkuları, acemilikleri ve değer yargıları ile cinsel birleşmeden korkma, acı duygusu, kasılma, asıl önemlisi zamanı gelmeden bu işi yapmama düşünceleri o tabloyu yaratmış. Usta sensin. Evlendiğinde bu korkuları yavaş yavaş yeneceksin. Bugünkü acelen konusunda nişanlın haklı. Bu işler kolay değil. Evlendikten sonra bir süre daha yavaş yaklaşman gerekir. Kızı zorlama.

Eskiyi düşünüyorum

54 yaşındayım, geçirdiğim ameliyatlar sonrası kuşum ötmüyor. Kuşumun tekrar şakıması için ne yapayım? Eski günlerle avunuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, önünde uzun yıllar var. Böyle kadere razı olma. Bu konunun çözümü var; protez konuluyor. O zaman sonsuz bir mekanik enerjiye kavuşuyorsun. Tıpkı ağzımızda dişimiz yoksa protez taktırmamız gibi. Eşinin de hakkını yememek için bilimsel çözüme yönel.

Haberin Devamı

Nasıl büyütebilirim?

Penisim ereksiyon halinde en fazla 6 santim oluyor. Sorunumu halletmenin bir yol var mı? Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji (hormon bilinci) uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için aileni arkanı alman gerekir.

Mutlu edemiyorum

Sorunum penisimin küçük olması. Bundan çok rahatsızım. Kız arkadaşım hiç mutlu olmuyor. Bana yardımcı olur musunuz ?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla cinsel birleşme mi yapıyorsun? Kız bakarak mı mutlu olmuyor, dokunarak mı? Diyelim ki cinsel birleşme yapıyorsunuz. İyi ama kızların çoğu vajinal orgazmı bilmez. Kız kolayını bulmuş, kendinde bir sorun aramıyor. “Seninki küçük” deyip işin içinden çıkıyor.

Kız pişman oluyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım bana karşı çok çekingen. Buluştuğumuz zama ona cinsel olarak yaklaşmaya çalışıyorum ama benden kaçıyor, utanıyor. Yüzeysel olarak sevişiyoruz, yaşadıklarımızdan sonra pişman oluyor. Ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, kız aldığı eğitim, aile terbiyesi, biraz da inançları ve korkularından dolayı yaptıklarından pişman oluyor. Aslında yaptıkları hem yasal hem toplumsal onaylı değil. Kız sorumluluklarını bilen biri. Sen de onu biraz zorluyorsun. Bence çok zorlama, orta çizgiyi bulun. Fazla pişmanlık suçluluk duygusu yaratır. Suçluluk duygusu ise cinselliği köreltir. Çok aceleye gerek yok.

Benden ayrıldı

18 yaşındayım. Bir kız arkadaşım oldu, cinsellik konusunda çok rahat davranıyordu. Ama sonra beni terk etti. Cinselliği yaşamadık diye mi gitti?

CEVAP

Okurum, sen doğruyu yapmışsın. Delikanlılık yaşları adı üstünde deli kan. Kız arkadaşının cinsel istekleri beynini fena halde sıkıştırmış olmalı ki yarınları düşünmeden seni zorlamış. Aradığını bulamayınca da seni bırakmış. Geçmiş olsun, kurtulmuşsun. İyi ki bırakmış.

İsteğim kalmıyor

20 yaşında, 1.82 boyunda, 70 kiloyum. Sorunum haftada bir kez mastürbasyon yapmak. Yaşıtlarım çok yapıyor. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Sadece sigara içiyorum. Bu normal mi yoksa sigaradan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Okurum, her şey normal, her şey ideal. Ama sigaraya gelince hayır. Orta ve uzun vadede o sigara senin canına okuyacak.

Beklesem mi?

İki ay önce ilişki yaşadım. Tam anlamıyla ilişki değildi ama kan geldi. Doktor, kızlık zarımın bozulduğunu söyledi. Bir hafta sonra kendi doktoruma gittim. O, zarın az bir kısmının tuttuğunu söyledi. 6 ay ya da 1 yıl ilişkiye girmeden beklesem tekrar kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, orada bir zedelenme olmuş. Evlendiğinde kanayabilir de, kanamayabilir de. Bence kanama olasılığı fazla. Bu biraz da erkeğin penis boyuyla ilgili. Esnek kızlık zarı olan bazı kızlarda, eğer kanama olmamışsa erkekler kendi penislerinin çapına baksınlar.

Kızlık zarı zedelenebilir, bozulabilir amma ruhunuz bozulursa üretim, tüketim, çocuk büyütme, annelik gibi tüm ilişkiler bozulur ki bu da uçuruma yuvarlanmak gibidir. Orada bir dal bulursan kurtulabilirsin. Aksi taktirde karanlıklar seni yutar. Uygun bir eş bul, birbirinize tutunun, çocuğunuzu kucaklayın.

BÖYLE SORU YOK!

Sürekli yapıyorum

18 yaşındayım, sürekli mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum. Yapmadığım zaman çok ağrım oluyor, yürüyemez hale geliyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, sebep ortada, sonuç da belli. Fazla yüz verme yaramaza. O fırsat yakalamış, seni esir almış. Mastürbasyon yapmak zorunda kalmak nasıl bir şey? Kim seni zorluyor? Sürekli mastürbasyon yapmaktan yürüyemez hale gelmişsin.

Allah aşkına seni zorlayanı bana söyle ki onun kulaklarını çekeyim. Sana bir daha böyle işkence yapmasın. Seni zorlayan ne ise, sen ona bakma. Bırak onu, başka işlerle meşgul et kendini. Bak zor zamanlardan geçiyor insanoğlu. Seni zorlayana, “Seni Haydar Dümen’e şikayet ettim. O haddini bildirecek” de.

GÜNÜN SORULARI

Kan geldi

Peçeteyle vajinamı silerken yanlışlıkla biraz sert bastırdım. Peçeteye birkaç damla kan geldi, biraz da yanma oldu. Kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

İlahi sevgili okurum, kızlık zarının bu şekilde yani anlattığın biçimde bozulması imkansız. Adet döngünü kontrol et lütfen. “Yok içime sinmedi Haydar Hocam, parmağım da kaçmış olabilir” diyorsan bu kez de yolun bir kadın doğum uzmanına düşecek gibi.

Pekmezle uzar mı?

18 yaşıma girmeme sadece 3 ay kaldı. Cinsel organımın ereksiyon hali 11 santim. Her gün pekmez yiyorum. Biraz daha uzar mı? RUMUZ: YENGEÇ

CEVAP

Aman yakışıklı genç okurum, ne yapıyorsun, şeker hastalığına davetiye mi çıkarıyorsun? Şaşkınım artık, nereden duyuyorsunuz bu hurafeleri? Ne alakası var pekmezle cinsel organın boyunun! Bir an durup aklınla düşün be oğlum.

Pekmez-penis arasında nasıl bir mantık var? Ters orantı mı, doğru orantı mı? Senin 11 santim boyutundaki cinsel organın işlevini görür, için rahat olsun. Sevgili yengeç, belki yaşın nedeniyle daha uzayabilir. Sana düşen bir görev yok bu konuda, keyfine bak.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta satranç taşları olmak yerine satranç oynayan biz olsaydık yaşamımız daha değerli olurdu. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder