Dr. Haydar Dümen Birbirinize tutunun
HABERİ PAYLAŞ

Birbirinize tutunun

Haberin Devamı

Cinsellik kimileri için mutluluk kaynağıyken kimileri için kâbusa dönüşebiliyor. Önemli olan çiftlerin sorunları karşılıklı konuşarak çözmeleri. Birbirinizin isteklerine kulak verin ve destek olun. Karşılıklı çaba göstermek size kalıcı mutluluk sağlar.

BÖYLE SORU YOK!

Enerjim çok sevgilim uyuyor

21 yaşında kızım. Sevgilim 29 yaşında. Erkek arkadaşım yoruluyor, birkaç ilişkiden sonra uyumak istiyor. Sinir oluyorum. Çünkü benim enerjim bitmiyor. Onu nasıl harekete geçiririm?

CEVAP

Ne dedin ne dedin sevgili okurum? Sen cinselliği bağ bahçe kuyusu, yoksa bastıkça su akıtan sulak ova tulumbası mı sanıyorsun? Birkaç ilişkiyi bozuk para sayarmış gibi küçümsüyorsun. Üstelik sana ne oluyor? Gökten zembille inmediğine göre, şu iki satırlık mailini biz kafamızda yorumlayalım.

Bir ilişkinin süresi 3-4 dakika ise, erkekten yana şanstan, kadından yana baştan yandın demektir. İlişki ve ara süreleri toplayalım, 1 saat ise yeter diyelim. Üçüncüyü beklemeden sevgiline bir ninni söyleyelim ki yarınlar için enerjisi ve dengesini yerine gelsin. Şu enerji propagandana dilekte bulunayım; ileride seks ikizini umarım bulursun.

İlişkide erken boşalıyorum

20 yaşındayım. Bugüne kadar 2 kez birlikteliğim oldu. Penisim 12 santim. Birlikteliğimde erken boşaldım ama mastürbasyon yaptığım zaman boşalamıyorum. Sizce neden?

CEVAP

Değerli okurum, cinselliğin acemilik dönemini yaşıyorsun. Bu acemiliğinden de, sevgilin kendince doğru olan sertifikayı alıyor. Bir süre sonra bu işe devamın anlamsızlığını anlayacak, ilişkiniz sona erecek. Onun da şansı bu olacak. Senin şansın ardından gelecek. Önce kız gitsin, yaşamın derinliklerine insin, yaşı 24’ü bulunca evlensin. O zamana kadar kendini yapılandırsın. Penis boyun normal sınırlarda, cinsel ilişkide erken, mastürbasyonda geç boşalma seninkinin seçici olmasından!!! Olayın da geçici olduğundan sorun yok, komplekse kapılma.

Kocama yetmiyor muyum?

42 yaşında, 10 yıllık evli kadınım. Eşim iyi bir cinsel hayatımız var. Eşimin zaman zaman mastürbasyon yaptığını düşünüyorum. Acaba eşime yetmiyor muyum? Bana bir yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, bu tür sorunlara sık rastlıyoruz. Eşin 32 yaşında evlendi, 15-32 yaş arası ne yaptı? Bence o kadın senin, bu kadın benim köşe kapmaca oynamadı. Arada bir kadın bulunca bayram etti. Bu bayramlar da senede 4’ü geçmedi. 10 yılda 520 hafta var. Haftada 1 mastürbasyon yaptıysa 520 gitti gider!!!

Ama bu giden depoyu eksiltmez. Bünyenin alıştığı yemeği istemesi gibi illa ki olsun ister. Ölçülü yemek de ömüre ömür ekler. Durumun eşine yetmemekle ilgisi yok. Fantezilere yer verin. Kaçamak mastürbasyon yapıyorsa, bu da ayda 1 falan oluyorsa görmezden gel. Ancak daha etkin yöntem düşünüyorsan o mahremiyete giriyor, buradan çözüm verilmiyor.

Eşim çok erken boşalıyor

2 yıllık evli kadınım. Eşim erken boşalıyor. Ben tam orgazmı yaşayacakken o boşalmış oluyor. Çok sinirleniyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne mi yapacaksın? Sakın yüzleme, kızma ve onu kırma. Çünkü onun elinde değil. O zaten sana karşı ezik, sıkıntı yaşıyordur. O istemez mi karısını mutlu etsin ve olay iki tarafın orgazmıyla sonuçlansın. Ama erkeğin boşalması iradeyle ilgili değil. Beyinde irade dışı bir merkez tarafından idare ediliyor. En iyisi uzmana başvurun. Tedavisi var, üzülmeyin.

Hep kan geliyor

24 yaşındayım. Erkek arkadaşımla 2 ay önce ilişkiye girdik, 1-2 damla kan geldi. Daha sonraki ilişkilerimde yine aynı şekilde kan gelmeye başladı. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, sonradan gelen kan olayını kötüye yorumlamıyorum ama rahat etmek için bir kadın-doğum uzmanına gidin.

Bana dokunmuyor

20 yaşında kızım. Nişanlıyım ve çok istekliyim. Bugüne kadar hep mastürbasyon yaptım. Geçenlerde bana sarılırken nişanlımın boşaldığını hissettim. Bana dokunmaktan kaçıyor. Bu durumdan rahatsızım. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlının erken boşalması var ve buna bağlı olarak güvensiz. Erken boşalma nedeniyle olayı sonuna kadar götüremeyeceği için böyle davrandığını sanıyorum. Evlenince erken boşalma tedavi edilebilir. Şimdilik alışma ve uzlaşma süreci içindesiniz. Sana, eline, bedenine, kokuna biraz alışsın, şartlansın. Gerisi kolay.

İltihap varmış

26 yaşında kadınım. 3 ayrı doktora gittim, iltihap olduğunu söyleyip ilaç verdiler. İlaçları kullandım ama geçmedi. Cinsel organımdan kötü koku ve kaşıntı oluyor. Nasıl geçer?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal iltihap ya da mantardan söz ediyorsun. Öncelikle kolay geçmez. Uzun süre tedavi gerekir. Ama kural teşhisin tam konulması ve ilacın ona göre seçilmesidir. Konunun uzmanı bir doktora başvur ve onun önerilerine uy.

Nasıl azaltacağım?

17 yaşındayım. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapmadan olmuyor. Bazen bu sayının üstüne çıktığım oluyor. Bunu nasıl azaltmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum,

1) irade, irade, irade.

2) Kendinle yalnız kalma.

3) İrade, irade

Nasıl büyütürüm?

17 yaşındayım, cinsel organım 6 santim. Bu durum çok zoruma gidiyor. Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji (hormon bilinci) uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de anne, babanı, aileni arkanı alman gerekir. Tek başına üstesinden gelemezsin. Vakum, pompa,iğneler veya haplarla büyümez.

Öpüşünce boşalıyorum

22 yaşında kızım. 3 yıldır sevgilim var, sürtünme yoluyla sevişiyoruz. Öpüşmeye başladıktan 3 dakika sonra boşalıyorum ve onu tatmin edemiyorum. Bu bazen aramızda büyük sorun yaratıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, avantajlı ve şanslısın. Çabuk orgazm oluyorsun. Yalnız partnerini tatmin edememek ne? Orgazm olduktan sonra öpüşmeye devam edersen, buradaki sorun ve kaybın ne onu anlayamadım? Sevgili kızım, o sürtünme dediğinden gebe kalma olasılığın var. Her şeye dikkat!

Gebe kalır mıyım?

Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kalmaz çocuğum.

Benden şüpheleniyor

23 yaşında, 10 aydır nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olduk ama canım çok acıdığından devam etmedik, kan gelmedi. Daha sonra benden şüphelenmeye başladı. Devamlı kavga edip tartıştık. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki acının giderilmesi gerekir. Bu bir biçimde çözümlenir. Bir kadındoğum uzmanının yardımcı olabileceği gibi bir psikiyatrist de size yardımcı olabilir.

Mutlu eder miyim?

26 yaşındayım. Penisim 15 santim. Bu büyüklük yeterli mi? Bir de ilişki sırasında partnerimi mutlu edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, yeterlidir, merak etme.

Orgazmın çaresi yok mu?

24 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Ancak eşimle nişanlıyken de ilişkiye giriyorduk. İlk zamanlar sürtünme yoluyla orgazm oluyordum. 2.5 yıldır ilişkiye girmemize rağmen vajinal orgazm olmadım, hâlâ olamıyorum. Buna bir çare yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, buna çare kolaylıkla bulunmuyor. Vajinal orgazm kadınların yarısının sorunu. Biraz erkeğin tekniği biraz senin fantezilerinin birleşmesi. Gerekirse profesyonel yardım alın.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yer boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder