Dr. Haydar Dümen Birkaç gün erteleyin
HABERİ PAYLAŞ

Birkaç gün erteleyin

Kadın ve erkek ömür boyu el ele yürümek için adım atıyor. Sıra ilk geceye gelince kabus başlıyor. Kadın tecrübesiz, çok korkuyor, erkeğin heyecandan bacakları titriyor, başarısız olmaktan endişe ediyor. Gençler, aceleye gerek yok, ilk geceyi biraz erteleyin, hayal kırıklığı olmasın.

Küçültsek olmaz mı?

25 yaşında kızım. Nişanlımın penisi büyük, çok canım yanıyor. Onu seviyorum ama birlikte olurken acı çekiyorum. Acaba nişanlımın cinsel organının küçültülmesi mümkün mü? Nerede, nasıl yaptırabiliriz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, çok zor bir sorun. Penisin herhangi bir yöntemle küçültülmesi söz konusu değil. Tek yöntem, onu idareli kullanmak.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım ve ilişkide erken boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken çok geç boşalıyorum. Bunalıma girmek üzereyim.

CEVAP

Değerli okurum, heyecandan. Evlendiğinde düzelecek. Düzelmezse de tedavi edilecek. Yani bir yandan mastürbasyon, bir yandan cinsel birleşme ama bolluk içinde bir düzende yaşıyorsun. Sonradan önüne ödenecek faturalar çıkmasın, benden söylemesi.

Kime inanalım?

Kimileri “Adetliyken hamile kalınmaz” diyor. Kimileri de “Gebelik ihtimali çok az” diyor. Hangisine inanacağız?

CEVAP

Değerli okurum, birinciye inanman doğru.

Hiç olmayacak mı?

40 yaşındayım, 17 yıllık evliyim ve vajinal orgazm olmadım. Klitoral orgazmda problem yok yani mastürbasyon yaparken sorun yaşamıyorum. Eşimle de klitoral orgazm yaşıyorum. Bu problemi nasıl aşabilirim? Bir ilaç ya da tedavi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, tedirgin olma, kendini yargılama. Birleşme sırasında ‘Olacak myım, olmayacak mıyım?’ diye düşünme. Olayı akışına bırak. Hem vajinal hem de klitoral tekniklerle vajinal orgazma transfer sağlanabilir. Bunun için teknik bilmek gerekiyor. İlk aşamalardaki başarısızlıklarda “Yine olmuyor” diye strese girmemek gerekir. Çünkü o zaman ters tepiyor.

Boşalamıyorum

18 yaşındayım ve bugüne kadar mastürbasyon yapmayı denedim ama boşalmadım. Sizce neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, üroloji uzmanına giderek, gerekirse bazı incelemeler yaptır. Bunun adı konulsun. Uzaktan yanılgıya düşmeyelim.

Haberin Devamı

Kızın rahmi yokmuş

Bir arkadaşım hastalık nedeniyle rahminin alındığını söylüyor. Arkadaşımın cinsel hayatı nasıl olur? Hiç ilişkiye giremez mi?

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiye de girer, orgazm da olur, zevk de alır. Eğer rahim tam alındıysa çocuğu olmaz, adet görmez.

Taraftar değilim

18 yaşındayım, 5 aylık ilişkim var. Kız arkadaşım sürekli öpüşmek ve ilişkiye girmek istiyor. Ama ben pek taraftar değilim. Çünkü kızlık zarı yırtılabilir, kız üzerime kalabilir. Sevgilimi nasıl etkisiz hale getirebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, kaçacaksın gibi geliyor bana. Çünkü bu ısrara bir yere kadar dayanır, bir gün iraden pes edebilir. Bir coşku anı yaşanabilir. Artık burada suçlu aranmaz, olan olmuştur. Kız üstüne kalmasa bile, kızlığının bozulmasının sebebi niye sen olasın? Niye o manevi vebali yüklenesin. Sen bilirsin.

Zevk alıyorum

22 yaşında kızım, seks hayatım var. Zevk alıyor, orgazm olmuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, bekleyip olgunlaşacaksın. Acaba orgazm olacak mıyım gibi önyargıları aklından çıkaracaksın. Orgazm olma tekniklerini öğreneceksiniz ve her şey yoluna girecek. En kısa sürede evleneceksiniz.

Haberin Devamı

Çok korkuyor

24 yaşındayım ve 2 aydır nişanlıyım. Yakında düğün olacak. Nişanlım gerdek gecesinden çok korktuğunu söylüyor, “Hiçbir şey yapamayacağım, acı çekeceğim” diye düşünüyor. Kanaması çok olur diye korkuyor. Nişanlımın bu korkusunu nasıl yeneriz?

CEVAP

Değerli okurum, yazayım.

1) Kanaması çok olmayacak. Çünkü olayın kendisi kanlı değildir. Yani kızlık zarından birkaç damla kan gelir, başı sonu budur.

2) Çok acı çekmeyecek. Acele edilmezse, uygun davranılırsa zevke programlıdır. 3) Yapacağın şey: İlk geceyi bitireceğiz, kan göreceğiz gibi bir düşünceyle oldu bittiye getirme. Yumuşak geçiş yapın. 3-5 gün sonra olsa ne olacak? Önünüzde koca bir hayat var.

Nasıl orgazm olurum?

22 yaşındayım, 2 senedir cinsel hayatım var. Sevişmekten keyif alıyorum ama cinsel ilişkiden almıyorum. Klitoris orgazm yaşıyor, vajinale geçemiyorum. Vajinal orgazma geçebilmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, vajina, cinsel birleşmeden çok doğum olayına programlı. Cinsel zevk odağı da klitoristir. Yapılacak şey klitoris orgazmı, vajinal orgazma transfer etmektir. Teknik yöntemleri var. Bunun için de hekimle yüz yüze gelmek gerekir. Dert edineceğin bir sorun görmüyorum.

Kan gelmedi

22 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Nişanlım destek veriyor. “Beni sev, bana sadık ol, kan önemli değil” diyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, nişanlının kıymetini bil. Dilerim çocuklarınız olur. Kızlık zarı esnekmiş, kanamamış. Bu kadar basit. Sen kendinden eminsin. Peki sana ne oluyor?

Kısaltmak mümkün mü?

22 yaşındayım. Penisimin boyu 20 santim ve rahat edemiyorum. Bunu kısaltmanın bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal sınırlarını zorlamış. Evlendiğinde eşinin zorlamadan, üzmeden idareli kullanırsın.

BÖYLE SORU YOK!

Kuş uçmayı beceremiyor

24 yaşındayım, ilişkiye girmek istediğimde benim kuş uçmayı bir türlü beceremiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, senin kuşun kanatları kırık ya da tüyleri dökük. Tam 10 yıl mastürbasyonla yuvasında uçmadan öyle bekledi. Tembel işi, al gülüm ver gülüm yaşarken bugünleri hiç düşünmedin. Çünkü kimse seni uyarmadı, akıl vermedi. Kuşun öylesine rahattı ki “Gak” deyince yem, “Guk” deyince su anında önüne geldi. Yorulmuyor ve heyecanlanmıyordu. Şimdi öyle mi ya? Sahibindeki kuşku ve heyecan ona yol vermiyor. Olayın hepsi bu. Sorunun çözülmesi için önce evlilik koşulları oluşacak, sonra uzman ona çare bulacak.

GÜNÜN SORULARI

Dalga geçtiler

19 yaşındayım 1.95 boyundayım, kilom 75. Penisim 8 santim. İki kez ilişkiye girdim ama penis yüzünden dalga konusu oldum. Artık sertleşme olmuyor. Ne yapmalıyım?

Hiç korkutmasın değerli okurum. Takılma öyle şeylere. Hocan kaya gibi arkanda. Merak etme, çakı gibi bir yiğitsin. İlk analiz raporuna göre 22 yaşına geldiğinde yine yaz. Sonra sana elimi uzatır, varsa pürüz sileriz. Korkuların geçicidir. Bir süre sonra uygun denemeler yapabilirsin. Üzerine düşme, olumlu ortamlar kolla ve namerde fırsat verme.

Sevgilim bakire değil

24 yaşındayım. Kız arkadaşımı çok seviyorum ama bakire değil. Onunla evlenmekten korkuyorum. Pişman olur muyum? Ne yapmam lazım?

Değerli okurum, sen talihini ve şansını küstüreceksin öyle anlaşılıyor. Diyelim ki bir başkasıyla evleneceksin, olabilir ya, bir erkeğe başını kaldırıp bakmamıştır bile. Ama birçok serüven de yaşamış olabilir. Kim kimi kandırıyor? Yani sen kendini mi kandırıyorsun? Bu kızın ruhu, aklı, iç dünyası sana uygunsa, atın tırnağında leke var diye kellesini uçurma. İçimdeki sezgi sevdiğin kız arkadaşınla evlenmen doğrultusunda. En azından sevgine ihanet etme.

GÜNÜN SÖZÜ

Karşınızdakiyle konuşurken, sık sık gözlerinizi kaçırmayın, ama ona odaklanmış gibi de bakmayın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder