Dr. Haydar Dümen Bitmeyen şarkı gibi
HABERİ PAYLAŞ

Bitmeyen şarkı gibi

Kızlık zarı kanadı, kanamadı ya da esnekse? Bu soruların arkası kesilmiyor. Gençler, kan beklentisiyle yaşamak ruhunuzu hasta eder. Bazen zar esnek oluyor, kanamıyor. Bunu dünyanın en büyük sorun haline getirmeyin. İlişkinin temel taşı güven ve sevgidir.

BÖYLE SORU YOK!

Tecrübem yok

23 yaşındayım. Yakında evleneceğim. Sorun şu ki cinsel deneyimim yok. Duyduklarım beni korkutuyor, bildiğiniz gibi kızlık zarı, kanama. Ben daha önce kadın cinsel organını görmedim. Ne önerirsiniz? RUMUZ: TECRÜBESİZ

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli tecrübesiz okurum, korkmana gerek yok. Bir özdeyiş vardır ‘her yol Roma’ya çıkar’ diye. Bir de bizim geçmişte tiyatro oyunumuz vardı; ‘Gözlerimi kaparım, vafizemi yaparım.’ Gel, seninle ikisinden güzel bir çorba yapalım. Burada pusula kullanmaya ya da yol sormaya inan bana gerek yok. Ne kadar acemiyim de desen doğanın yarattığı yapın, yani organın, milyonlarca yılın evrimi içinde kendi yeteneklerini kazanmış durumda. İşi ona bırak, sen yan gelip yat.

GÜNÜN SORULARI

Unutuyorum 24 yaşındayım. 3-4 yıl düzenli olarak haftada 1-2 kez ilişki yaşadım. 1 yıldır ilişkim yok, mastürbasyondan zevk alamıyorum. Zaten yapmayı da unutuyorum. Rüyada boşalıyorum. Bende sorun mu var?

Değerli okurum, senin kimliğin kalite kazanmış belli, ne mutlu sana. Elin bu işten soğudu, etik değerlerle el ele verdiler “Dünyanın üzerine titrediği cinsellik bu ise biz onu boykot ediyoruz” diye sana mesaj gönderdiler. Merakım haftada 1-2 kere ilişkilerin nerede gerçekleşiyordu? Sertleşmede sorun yaşamıyorsan gerisini koyver gitsin.

Karım çok soğuk

38 yaşındayım. Karım da 37 yaşında. 16 yıllık evliyiz, 2 çocuğumuz var. Karım cinsellikten hoşlanmıyor, “Hayır” demiyor, kıpırdamıyor da. Çocuklar yüzünden boşanamıyorum. Bana yardım edin.

Değerli okurum, eşin frijit olmalı. Ya doğuştan böyle ya da seninle uyum sağlayamadı. Gönül isterdi ki taşlar yerine otursun. Evlilik konusunda biz hekimlerin elinin kolunun bağlı olduğu tablolar var. Kolay değil özellikle çocuk olunca sorumluluk almak. Sizde derinlere inmek, ruh yapısını görmek gerekir. Uzmana danışıp profesyonel yardım almanın yollarını arayın.

Haberin Devamı

Nişanlım inanmıyor

21 yaşında kızım. Nişanlımla cinsel ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Nişanlım benden şüpheleniyor oysa masumum. Nişanlım “Kan gelmedikçe inanmam” diyor. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, nişanlın karşımda olsaydı, onu öyle bir inandırırımdım ki eline, ayağına kapanırdı. Ama sorunun hedefi nişanlın, sen değilsin. O da ortada yok. Bu durumda seni güçlendirmem gerekiyor. Aşağıdan alma, aldıkça tepene binecek. Potansiyel suçlu gibi seni görecek. Sen kendini biliyorsun, en büyük güç ve kanıt bu. Dik dur, o hizaya gelsin. Onu cezalandır, birleşmeyi kes. “Bana güvenmeyene ben nasıl güveneyim” de.

Kızdan ayrılayım mı?

26 yaşındayım. 3 senedir biriyle birlikteyim. Evlilik yolundayız. Kız arkadaşımla doktora gittik, bana onun hamile kalamayacağı, hormonal bozukluğu olduğu söylendi. Ailemin tek erkek çocuğuyum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tıp bilimin doruklardayken hormonal bozukluk varsa elbette düzeltilir. Ayrıca gebeliğin sağlanması için çeşitli yollar var. Evlenirken bu kadar ince hesaplar yapılmaz ki. Sen bu kızla evleneceksin ve mutlu olacaksın. Bunlar benim sezgisel garantilerim. Bir problem yaşandığı zaman çözüm kapıda, hiç üzülme.

Haberin Devamı

Vajinamın şekli bozuk

24 yaşında, nişanlı kızım. Cinsel organımın şekli bozuk, iç dudaklarımdan biri sarkık. Nişanlım çok istekli, görmek istiyor. Ben şeklinden utanıyorum. Ameliyat olsam mı?

CEVAP

Sevgili kızım, cinsel organın görüntüsü öyle sandığı gibi erkeği çok etkilemiyor. Tabii evlendiğinde göstereceksin. ‘Kadı kızında da o kadar kusur olur’ diye düşün. Biraz sarkık oluversin canım, ne gam!

Memelerim büyüyor

19 yaşındayım ve 90 kiloyum. Benim sorunum memelerimin büyük olması. Kadınlarınkine benziyor. İnsan içine çıkamaz oldum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, 36 yaşına geldiğinde popon falan da aynı oranda büyüyecek. Beden genişleyecek. Ulu, saygın bir çınara döneceksin ama kim gölgene oturur bilemem. Hadi yavrum, kilo ver. Fazla memeleri operasyonla aldırtırsın, belli olmaz.

Erken boşalıyorum

24 yaşında, askerim. Askerden gelince evleneceğim. Erken boşalıyorum, 1 dakika sürmüyor. Mastürbasyonda da aynı şey oluyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, terhis belgeni alıp ailenin yanına, evine dönmen derken bir bakacaksın ki 1 yıl geçmiş. Biraz erken ama ardından evlilik gündeme gelecek. 2-3 ay da evliliğine ekle, baktın ki erken boşalman devam ediyor. “Hocaaam” diye seslen, çözeriz.

Kızlık zarını diktirirse?

Nişanlıyım ve yakın zamanda evleneceğim. Nişanlımın bakire olup olmadığı konusunda şüpheye düştüm. Eğer kızlık zarını diktirmişse bunu anlamanın yolu var mıdır?

CEVAP

Okurum, evleneceksin, bu kız senin hayat arkadaşın olacak. Çocuklarınız, torunlarınız büyüyecek. Yaşam villasının kapısının mandalı gibi ‘Bu mandal bozuk mu?’ diye soruyorsun. Değerli okurum, o kızın ruhu, bilgisi, erdemi, yetenekleri ve yüreğini bir tarafa atamazsın. Nasıl bir anne ve eş olacak, ilk hesap bu olmalı. ‘Zar diktirilmiş midir’ diye düşünürsen olmaz. Bu ancak gerdek gecesinden 1-2 gün önce yapılırsa olur. Unut parazit fikirleri, Hoca’na inan.

İsteğim artıyor

22 yaşındayım. Kızları görünce cinsel isteğim artıyor. Kız arkadaşım yok. Geneleve gitmek istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yola devam. Ama astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Hayatın kararmasın. Kızlarla sempatik ilişkilerini biraz daha geliştir. Keyif al, keyif ver. Mutlaka güvence yarat. Doğal olarak yavaş yavaş bir ilişki kurma zamanın da geliyor. Ama bu genelevde değil.

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım, 3 kez ilişkiye girdim. Ama ikisinde de benden meni gelmedi. Mastürbasyonda sorun yok, neden?

CEVAP

Değerli okurum alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil.

Bence küçük

19 yaşındayım. Kızlar benimle birlikte olmak istiyor. Penisim 14 santim. Küçük olduğunu düşünüyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, neyine yardım edeyim ki? Normalin normali olmaz ki.

Kızlar tatmin etmiyor

24 yaşındayım. Birçok kızla ilişkiye girdim ama hiçbiri beni tatmin etmedi. Sertleşme sorunum var. Bunun sebebi çok mastürbasyon olabilir mi? Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar nasıl seni tatmin etmiyor? Zevk mi almıyorsun? Zaten mastürbasyona takılmış kalmışsın. Evlendiğinde de bu şikayetler sürecektir. Bu nedenle karşı cinse geçiş yapacak ve mastürbasyonu azaltacaksın.

Başım dönüyor

23 yaşındayım. Penisim 22 santim. İlişkiye girmek istediğim kadınlar rahatsız oluyor. Ereksiyon çok uzun sürüyor ve bu sırada başım dönüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, idare et. Baş dönmesi penise gelen kanla ilgili olabilir. Büyük penis, kadında ağrı, yumurtalıklara basınç yapar. Cinsel ilişkide zorlanırlar. Evlendiğinde ve idareli kullanmayı öğrendiğinde sorunlar çözülecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Ömre değer biçilseydi, herkes kendini en zengin görürdü. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder