Dr. Haydar Dümen Boş hayallere paydos
HABERİ PAYLAŞ

Boş hayallere paydos

Erkeklerin penis boyu konusundaki takıntıları biliniyor. Ölçümler yapılıyor, arkadaşlarla başka şey konuşulmuyor. Yeterli olmadığını düşünenler internette ilaç ismi aramaya koyuluyor. Beyler, cinsel organın boyunun öyle ilaçla ya da masajla büyüyeceği yok. Boş hayallere kapılmayın.

Geç boşalıyorum

Eşimle ilişkiye girdiğimde ön sevişmeyi uzun tutuyorum. Buna rağmen çok geç boşalıyorum. En az 45 dakika sürüyor. Her gün mücadeleden yoruldum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz fantezilere yüklen. Kafanı da takma. ‘Oluyor mu, olmuyor mu?’ diye denetleme. Biraz da ön sevişmeyi kısaltarak dene. Sonucu görelim.

Haberin Devamı

Saplantı oldu

27 yaşındayım. Arkadaşlar günde 3-5 kez boşaldıklarını söylüyor. Ben ise sadece 1, bilemediniz 2 kere boşalıyorum. Sorun bende mi yoksa onlarda mı? Bu durum bende saplantı haline geldi. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, sorun sendeki saplantı. Günde 1-2 bile çok. Bu da bilimin sana fermanı: Haftada 3’ten şaşma, uzun yıllarını cinsel mutlulukla yaşa.

Cinselliği yaşayamadık

İki yıldır evliyim. Ama eşimle birleşme sorunu yaşıyorum. Eşim çok anlayışlı, ancak bendeki kasılmalar nedeniyle bir türlü olmuyor. Yuvamın yıkılmasından çekiniyorum. Yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, sorunun vajinismus. Bu konuyu defalarca gündeme getirdim. Kesin çözümü de söyledim. Daha fazla yıpranmayın. Bizden söylemesi.

Boşalamıyorum

24 yaşındayım. Mastürbasyonda boşalıyorum ama seks yaparken boşalamıyorum. Bu durum mastürbasyondan kaynaklanıyorsa nasıl bir çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. En az 6 ay ya da 1 yıl boyunca kendine telkinde bulanacaksın. Asla “İradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girmeyeceksin. Zamanla, normal ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze alacaksın. Gerisini önce doğaya sonra uzmana bırakacaksın.

Etkisi olmuyor

18 yaşındayım, 2 yıldır penis uzatıcı hap kullanıyorum ve mastürbasyon yapıyorum. Hiçbir etkisi olmuyor. Penisim 10 santim. Neden boyu uzamıyor? İleride sorun yaşar mıyım? Hapa devam edeyim mi?

CEVAP

Değerli okurum, kesinlikle hap map kullanma, karaciğerini boşu boşuna yorma. Yapacağın şeyler onun uzamasına yardımcı olmaz. Kendi haline bırak, psikolojini bozma, derslerine iyi çalış, ailenin yüzünü karartma. İleride evleneceğin zaman yetersizse ona bir çözüm yolu aranır.

Haberin Devamı

Kız ilişki istiyor

18 yaşındayım. Aynı yaşta bir kız arkadaşım var. Bir yıldır birlikteyiz. İki aydır ilişkiye girmek istiyor. Ama ben onun geleceğini mahvetmek istemiyorum. Ama erkek olarak kendimi ne kadar tutabilirim bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, aynen böyle yapacaksın. Daha doğrusu kızı sen adam edeceksin. Asla denemeye girme, sonu gelmez. Başın belaya girer. Körpecik çocuklarsınız. Dayan, diren. Her türlü manevi ödüle de hak kazan.

Neden zevk almıyorum?

30 yaşında kadınım, 2 yıldır düzenli cinsel hayatım var. Çok istekliyim ama ilişki sırasında hiç zevk almıyorum. Bu bir hastalık mı? Hangi doktora gitmeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadın ve kız senin gibi. Cinsel ilişkiden zevk almakta problem yaşıyorlar. Ortam uygun olacak, korkular silinecek, suçluluk duygusuna kapınılmayacak. Ve sen bazı şeyleri zaman içinde öğreneceksin. Asıl önemlisi bu iş biraz partner işidir. Partnerin tecrübeli mi? Ruhunu okşuyor mu? Bunları kendine sordun mu? Bu işler onda öyle olur, bir başkasında şöyle olur ama herhangi birinde de böyle olur. Onu kimse bilemez.

Haberin Devamı

Ergenliğe girmedim

18 yaşındayım. Ergenliğe girmedim ve doğal olarak penisimin boyu kısa ve etkisiz. Ne olur bana yardım edin. Aileme bu durumu açamıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ailene mutlaka açılman gerekiyor. Miden ağrısa, akciğerlerinde hastalık olsa ailene açılmayacak mısın? Şu anda hormonal bir dengesizlik söz konusu. Bunların ölçümü yapılmadan bir şey söylenmez. Endokrinolog yani iç salgı bezleri uzmanı bir hekime ya da üroloji uzmanına başvurmanı öneriyorum.

İstek var, hareket yok

32 yaşındayım. Hiçbir sorunum yoktu ama birkaç aydır cinsel isteğim olmasına rağmen ereksiyon olamıyorum. Kadınlar cinsel organıma dokunsa da hiçbir şey olmuyor. İstekliyim ama hareket yok. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Bir süre daha bekleyeceksin ama çok da değil. Ortam, zaman her şey yoluna girecek. Endişeye gerek yok. Çünkü o sistemde kolay bozulma olmuyor.

Başarılı olamıyorum

20 yaşındayım. Bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Ne zaman kendimi cinsellik için hazır hissetsem bir türlü başarılı olamıyorum. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Doğaldır değerli okurum. Kendi ortamını bulamayınca başarısızlıklar ya da başka sorunlar dengeleri alt üst eder. Cinselliğin konusunda en ufak kuşkun olmasın, kendini fazla yargılama, hesap sorma. Uygun ortam ve uygun zamanda her şey düzelecektir. Kız arkadaşların olsa diye düşünüyorum. Onlarla duygusal bir arkadaşlık süreci geçir, kızları tanı.

Kan lekesi gördüm

18 yaşındayım ve sevgilim var. Üzerimizde pantolonlar varken seviştik. Eve gittiğimde iç çamaşırımda kan lekesi gördüm. Adet dönemim yeni bitmişti. Çok korkuyorum. Sevgilime anlattım, “Zar bozulmaz” dedi.

CEVAP

Değerli okurum, sevgilin doğru söylüyor. Olmaz öyle bir şey.

Böyle soru yok!

Alay konusu oldum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Penisim 7 santim. Kız cinsel organımı hissetmediğini söyledi. Arkadaşlarım benimle alay ediyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 7 santimmiş. 10 santimmiş, bunlara alıştım da merak ettiğim şu: Ya siz arkadaşlarınızı penisinizi ortaya koyarak mı seçiyorsunuz? En büyüğün sahibi o yılın favorisi mi oluyor? Arkadaşlarının alay etmesi için görmesi gerek. Nerede, neden, nasıl görüyorlar bu bir. Gelelim ikincisine; daha gençliğinin ilk adımlarında sen kızı bul.

Kız bir şey hissetmemiş. Büyük olsa da hissetmeyebilirdi. Bazı kızlar, kadınlar öyledir. Atalarımız ‘İbadet de gizli kabahat de’ demişler. Bari ona uyun. Biraz gizleyiver yavrum. Öyle teşhir edilecek matah bir şey de değil. Ancak ne yapılır, nasıl bir yol izlenir haritasını da bir uzmandan alıver.

Günün soruları

Azaltamıyoruz

26 yaşındayım. Sevgilimle her gün ilişkiye giriyoruz. İkimiz de çok yoruluyoruz ama yine de istiyoruz. Bunu azaltmamız gerekiyor. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, zor işiniz ama komiksiniz de çocuğum. Akşamları birbirinize masallar anlatın, esnemeye başlayınca kendinizi yatağa atın. Arada bir yoktan kavga çıkarın. Barışmak için saat 24.00’ü bekleyin. Koronavirüsü, açlıktan ölen çocukları ve memleket sorunlarını düşünün. Sudan sebeplerle haftada 3 gün münakaşa edin, birbirinizi yiyin bitirin. Boş vaktiniz kalırsa ya da kavga bitince birbirinize sarılın.

İlişkiye girmedim

18 yaşındayım. Karşı cinse ilgi duyuyorum ama utangacım. Kız arkadaşım olmadı, mastürbasyon yapmadım, ilişkiye de girmedim. Haftada bir uykumda boşalıyorum. Evlilikte sorun olur mu? Mastürbasyon yapmamak zarar verir mi?

CEVAP

Okurum, frene basa basa fren balatalarını yakarsın. Arkadaş olabilirsin, flört edebilirsin. Uygun ortamda, kimseye zarar vermeden, yasalara uygun birleşme de yapabilirsin. Mastürbasyondan niye kaçıyorsun? Önüne yemek konulacak, çatal-bıçak verilecek, “Bu yemeği ye” diyecekler. Sen de çatal, bıçağı hiç eline almamışsın, üzerine dökmeden ye yiyebilirsen. Sonra “Haydar Hocam çare” diye bağır oradan.

Günün sözü

Kalıcı mutluluk için çok çaba gerekir. Kendiliğinden gelen mutluluk ise yine kendiliğinden uçup gider. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder