Dr. Haydar Dümen Boşuna telaşlanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Boşuna telaşlanmayın

Evliliğin ilk gecesinden hemen herkes korkuyor. Erkekler tecrübesizlikten, kızlar söylentiler yüzünden endişeli. Gençler, boşuna telaşlanmayın, okuyun bilgilenin. Zaten doğa size yolu gösterecek, yıllar içinde tecrübe kazanmanıza yardımcı olacaktır. Her şeyi zamana bırakın ve canınızı sıkmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Hiçbir kızla olmadım

20 yaşındayım, hiçbir kızla birlikte olmadım. Yaşıtlarımın yapmadığı kalmıyor. Nesli tükenenlerden miyim?

CEVAP

Okurum, yani 20’sine gelmiş bir genç, kızla, kadınla birlikte olmamışsa, nesli tükenmiş mi oluyor? Eğer öyleyse Türkiye’de senin yaşında 10 milyon genç var. Bunun 8 milyonu senin gibi. Gelelim arkadaşlarına; onlardan geri kalmak istemiyorsan, gördüğün rüyaları, hayalleri onlara gerçekmiş gibi anlat. Yalan söyleyemezsen B planını uygulayalım. Neden onları örnek alıyorsun? Çünkü o yola girenlerin yüzde 60’ı yarı yolda kalacak. Damak cici mamaya alıştı mı bir kere gencin dünyası döner tersine. Aç boğanın yeme başını sokması gibi komik olma. Acelen ne yavrum?

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Zevk almıyorum İlişkiye girdikten 5 dakika sonra boşalıyorum. Çok rahatsızım, zevk alamıyorum. Geç boşalmak için ne yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?

Yaş baş, erken geç bunlar zıt kardeşlerdir. Yapacağın şeyi zaten yapıyorsun. Bu işi nerede, kiminle, hangi koşullarda yapıyorsun? Üstelik bir ön kararla kendini de erken boşalmaya şartlıyorsun. Böylece delinin aklına taş getiriyorsun. İlişki ortamın kötüyse, bir yandan da “Hadi hadi” diyen bir partnerin varsa organ erkenden harekete geçer. Kısaca özetleyelim: Bu ortamda çıkarsan sefere, al birini vur ötekine olur. İlişki ortamın ve de partnerin önemli, ona göre davran.

Kilo verdim

Penisim 9 santim. Kilo veriyorum ama gelişme görmedim. Ne yapmam lazım?

Okurum, önce şu kilo hakkında konuşalım. Örneğin; yaşını bilmem gerekir. Diyelim ki 20 yaşındasın. Ya kilon kaç? Mesela 110 olsun. Sen zayıfladın ama yine bir tahminle diyelim ki 10 kilo verdin. Peniste milim oynama olamaz. Öyle birkaç ayda bu işler yerine oturmaz. Hele bir in 70’e, ölç organını, demir atmış 12’ye. Bu hesaplar böyledir. Bu nedenle önce kilon normal sınırlara gelmeli. Her şey yoluna girer, organ harmandalı, partnerinle sen de çiftetelli oynarsınız.

Haberin Devamı

Devam edemiyorum

27 yaşındayım. Nişanlımla da 23 yaşında. İlk boşalmadan sonra yeniden devam etmem yarım saati buluyor. Nişanlım huysuzluk yapıyor. Kendimi kötü hissediyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, senin sorunun yok. Sorun partnerinde. O erkekleri ve cinselliği bilmiyor. Yani kulaktan dolma bilgilerle, erkeklerin bitmez tükenmez bir şey sanıyor. Oysa öyle değil. İkinci birleşme için 30 dakika uzun bir süre değildir. Ama sorun erken boşalma ise mutlaka tedavi edilmelidir. Sorununuz evlendikten sonra çözülecek. Şimdilik böyle idare edin.

Keyif alsın istiyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 defa ilişkiye girdim. İlişkiler sonucunda fazla keyif almadığını söylüyor. Sevgilimin daha fazla keyif alması için ne yapmalıyım? Sorun kimde?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar öyledir. Fizyolojik ve psikolojik olarak zevk konusunda, erkekler kadar düğmeye basar basmaz ateşlenir biçimde bir yapıya sahip değillerdir. Tabii senin öğreneceğin şeyler var. Bir kadının, kızın ruhunu nasıl anlayacaksın? O geçişteki duygusallığı nasıl kullanacaksın? Zaman lazım. Bundan sonra sorma kıza “Zevk alıyor musun, almıyor musun” diye?

Haberin Devamı

Nasıl öğrenirim?

Kız arkadaşımla cinselliği yaşamak istiyoruz. İleride ne olacağımız belli olmadığından birlikte olmaya çekiniyoruz. Kızlık zarının esnek olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şekilde öğrenemezsin. Bu çelişkin seni doğru yoldan saptırır. Kendine ihanet edersin. Anladığım kadarıyla demek istiyorsun ki esnekse yırtarım, işim bitince de kızı atarım. Ama esnek değilse, kanarsa onun manevi yüküne nasıl katlanabilirim? İşte senin ikilemin. Oldu mu ya? Bütün geleceğinizi ve erdeminizi incecik bir zara bağlarsanız ya insanlık ne olacak?

İsteğim kalmıyor

22 yaşında, 1.82 boyunda, 70 kiloyum. Haftada 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaşıtlarımın benden daha çok mastürbasyon yaptığı tahmin ediyorum. İlişkiye girdiğimde bir kere boşalıyorum ve isteğim kalmıyor. Acaba bunlar normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal. Her şey ideal, her şey güzel. Bu her şeye aklına gelen öteki şeyleri de ekle. Ben de onlara iyi ve mükemmel diye imzamı atıyorum.

Korkuyorum

2 ay önce kürtaj oldum. Artık eşimle birlikte olmaktan korkuyorum. Çünkü canımın yanacağını düşünüyorum. Eşim ise bir şey olmayacağını söylüyor. Cinsel isteksizlik başladı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hiç canın yanmayacak. Her şey iyi olacak. İlerde çocuğun da olacak. Korku ve kuşku cinselliğin büyüsünü bozar.

Erken boşalır mıyım?

18 yaşındayım. Neredeyse her gün mastürbasyon yapıyorum. Ama 5 dakika sürmüyor, boşalıyorum. Cinsel ilişki kurduğumda da erken boşalır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evet erken boşalırsın. Sonra alışırsın. Ama şimdiden mastürbasyon sırasında duraklayarak kendini normal boşalma süresine şartla yani koşullandır.

2 dakika sürüyor

Erken boşalıyorum. İlişki sırasında geciktirici prezervatif kullandığım halde ilişkim 2 dakikayı geçmiyor. Bana bu konuda yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Ama doktorla yüz yüze gelmek gerekiyor. İlaçlarını alacaksın. Tabii ki bu sorun aşılmalı. Aile de mutluluğunu yaşamalı.

Gebe kalır mıyım?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve boşaldı. Üzerimde bir şey yoktu. Acaba hamile kalır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bilemem. Kalırsın da diyemem, kalmazsın da diyemem. Sürprizlere ihanet edemem. İhtimaller üzerinde konuşursan paçayı kurtardığına inanıyorum. Bu da sana ders olsun.

İlk gece ne yapacağım?

21 yaşındayım, yakında evleneceğim ama şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Gerdek gecesi ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bu uzaktan talimatla, harita çizmekle olmuyor. Hele bir denize açılın bakalım. Motorun rüzgarı, dalgası, fırtınası. Tabii ki yön bulmak için gökteki yıldızları da görün. Bütün bunlar tecrübelerden sonra elde edilen ustalıktır. Öğreneceksiniz yavrum. Emirle olmuyor.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde spermlerimin bir kısmı vajinasına kaçtı. Kız arkadaşım hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hemen cevap veremem. Umarım kız arkadaşın hamile kalmamıştır.

O kan nereden?

24 yaşındayım. Nişanlımla 2 yıldır birlikteyiz. 1.5 yıldır ilişkiye giriyoruz. Kan gelmedi, esnek olduğunu düşündük. Doktora gitmedik. Evde ilişkiye girdik, ardından evden çıktık. Eve geri döndüğümüzde bana iç çamaşırında kan gördüğünü söyledi. Acaba böyle kızlık zarı bozulur mu? O kan başka bir şeyin kanı olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, sevgili nişanlını üzme, incitme. Doktora da gitme. Ama büyük bir ihtimalle bu olayı bitirdin yani bozdun. Kızı yarı yolda koymazsan sorun yok. Mutlu olun, hayata olumlu bakın. Gerisi kendiliğinden gelir.

GÜNÜN SÖZÜ

Tatlı sözün temelinde tatlı düşünceler yatmıyorsa, o sözler birer tuzaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder