Dr. Haydar Dümen Bu is aceleye gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Bu is aceleye gelmez

Haberin Devamı

Kadınların cinsellik için zamana ihtiyaçları var. Aşık olacaklar, ruhları beslenecek ardından ilişkiye sıra gelecek.

Bu durum evlilikte de geçerli. Kadının sadece bedenini doyurur, ruhunu tatmin etmezseniz olmaz. Beyler, bu işler aceleye gelmez. Kadınınızın üzerine gitmeyin, mutlu olun

BÖYLE SORU YOK

Sürekli fanteziler kuruyorum


21 yaşındayım, yolda, işte, otobüste, sokakta her yerde fanteziler kuruyorum. İlişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Fantezi tutkunu, hayal coşkunu, sapla samanı karıştıran, özden kaçan, kendi dünyasının özgürlüğünde mutluluk arayan okurum. Artık büyüdün, bu çocuksu yanından kurtulman gerekir.

Bu olaya bir tür şartlı refleks denir. Öteki canlılarda da vardır. İnsanın farkı, irade ve akılla hayalden gerçeğe transfer olabilmesidir. Eğer fantezilerin bir noktaya takılıp kalmışsa, bu daha da tehlikelidir.

Polimorf yani çok çeşitliyse, kolay arındılır. İki tarafın istediği fantezilere tıp hayır demiyor. Ancak tek yanlı zorlamalara da yasağını koyuyor. Üstelik bu fantezilerle yüzleşsen acaba fanteziler uçar gider mi? Bir de bunu düşünmek gerek.

GÜNÜN SORULARI

KOCAMI GERİ İSTİYORUM

39 yaşında kadınım, kocam 44 yaşında ve depresyona girdi. Kullandığı ilaçlar yüzünden cinsel isteksizlik çekiyor. Ben kocamı geri istiyorum, ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, kocanı geri alacaksın hiç üzülme. Hayat boyu depresyon diye bir olay yok. En büyük depresyonlar: Ya büyük mal ve sermaye kaybından ya da can kaybından olur. Depresyon isteksizlik yaratır ama kişilere göre de değişir. Depresyon ilaçlarının cinsel aktiviteyi azaltma yolunda etkisi zayıftır.

Ayrıca coşkuyu arttıracak, ereksiyonu sağlayacak ilaçlarımız da var. Eşine hasta gibi davranma, de ki iş seyahatine çıktı. Bir süre üstüne varma. Onun varlığı ve kimliği üzerine olumlu oyna.

Etkili ol, ona “Yeter ki sen sağlığına kavuş, benim için hava hoş” de. O da kendi kendine olumsuz etki yapmasın, tedavinin yolunu da karatmasın. Şimdi müjdemi yeniden veriyorum; kocanı geri alacaksın.

ERKEN BOŞALMA HUZURUMU KAÇIRDI

32 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Erken boşalma yüzünden hiç huzurum yok. Doktora gitmeye utanıyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, dert ki ne dert. Nice ailelerin mutluluğuna gölge düşüren namert olay, tıpkı ortalıktaki çerçöpün süpürülüp temizlenmesi gibi tedaviyle arkasına bile bakmadan uçup gidecektir. Önce utanma duygusunu bir kenara at.

Bu konuda pozisyon ve ilişkideki aktivasyonda eşin yardımcı olsun. Önünüzdeki uzun yılların mutluluğuna, tedaviyle kavuşacaksın. Çaresizliğin şu fıkraya benziyor: Delikanlı hırsızı yakalamış. Babası getir diyor.

Oğlan “Baba gelmiyor” yanıtını verince, babası “Öyleyse sen bırak gel” diye sesleniyor. Oğlan bu kez “Baba bırakmıyor ki geleyim” diye yanıt veriyor. Eğer baba, hırsızın üzerine elindeki ekipmanlarıyla gitseydi hırsız ardına bile bakmadan toz olur giderdi.

Doyumsuzluğumu nasıl yenerim?

Günde 2-3 kere ilişkiye giriyorum. Duş aldıktan sonra tekrar istiyorum. Bu da 5-6’yı buluyor. Doyumsuzluğum karşısında ne yapmam gerekiyor? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, perhiz denen bir şey var, perhiz. Perhiz için irade denen bir şey var. İrade içinde güçlük, kişilik var. Üçünü yan yana getir bir kokteyl yap. Sabahakşam birer bardak iç. Afiyet olsun.

Ereksiyon olmuyor

30 yaşında, 1.70 boyunda, 85 kilodayım. Ben karşı cinsle cinsel ilişki kuramıyorum. Çünkü ereksiyon olmuyor. Bana ne gibi bir öneride bulunabilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, 15 kilo ver. Bu genel sağlığın için gerekli. Kızlardan ilgi gördüğün oranda sen de onlara ilgi duyacaksın. Bu erotik ilgiyi zaman içinde cinselliğe ve eyleme dönüştüreceksin. Bunun için önünde uzun zaman var. Yaşın olgunlaşmış. Seni idare edecek bir partnere de ihtiyacın var. Yavaş yavaş evlilik koşullarını oluştur.

Orgazmdan alınan zevk değişir mi?

27 yaşında, nişanlı kızım. Mastürbasyon yaparken zevk ile cinsel ilişkide yaşanan orgazm aynı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kişiden kişiye değişir. Ama şu kesin. Çoğu zaman klitoris orgazm özellikle genç kızlarda ya da cinselliğe hazır olmayan kadınlarda, bir bakıma erkekten yana beklediğini bulamayanlarda üstün gelir. İşin doğası vajinal orgazm yakalamak. Klitoris de o arada zevk odağı olarak kullanılabilir.

Boşalamıyorum, neden?

22 yaşındayım. Penisim 9 santim. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Şimdiye kadar 3 kez ilişkiye girdim, boşalamadım. Tüp bebek yöntemiyle tedavi olabilirmişim. Onun da zor olduğunu söylüyorlar. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, uzmanını bulmuşsun. Daha evleneceksin, çocuk yapma yılları gelecek. Kim bilir tıpta yeni buluşlar nerelere varacak? Ancak çok mastürbasyon bazı sorunlar yaratabilir. Hayatın her alanında oyunun kuralına göre oynanmalıdır. Ama uzman arkadaş senin üzerinde tetkikler de yapabilir. Kendini ona bırak.

Cinsellikten soğudum

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken yok yere tartıştık. Benim isteğim kaçtı, cinselliğe karşı soğudum. Bu sorunun içinden çıkamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay kendini yargılama. İşi oluruna bırak, zorlama. O tatsız olayın içinde de eğer kıskançlık varsa sen haksızsın. Organın seni cezalandırıyor.

Zevk almıyorum

1.5 yıldır evliyim ve eşimle cinsel ilişkiye her girdiğimizde mutlu olmuyor, zevk alamıyorum. Bu konuda ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım mastürbasyona şartlanmış birisin. Yaşını yazmadığın için daha net bir şey söyleyemiyorum. Ancak toplumda çok gördüğümüz olaylar olduğu için böyle uzaktan bir teşhis koydum. Önce eşinin ruhunu keşfet, aceleye getirme. Sonra da el ele verin, birlikte fanteziler keşfedin. Ve sen de kaçamak mastürbasyon yapıyorsan bunu eşinden gizleme.

Sevgilim kaçtı

21 yaşındayım. Penisimin boyu büyük. Bu yüzden kız arkadaşım benden kaçtı. O günden beri de bana karşı çok soğuk davranıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sevmeye devam. Bırak kız kaçsın. Korkutup hayatını zehir etme. Üzerine düşüp vicdanını da köreltme. Onun da bir hayatı var. Sen seni kabul edebilecek biriyle ilişki kur. Ama bu ilişkilerini de vicdana ve yasalara uydur.

Fantezileri çok ilginç

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. Haftada 5-6 kere birlikte oluyoruz. Sevgilim çok istekli. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Ondan ayrılmayı düşünüyorum çünkü benden değişik fanteziler istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ayrılmak istiyorsan ayrılırsın. Önünde kanun mu var? Çok istekli ise, senin de işin, gücün varsa hayatın öncelikleri vardır. Şimdiki önceliğin hayata hazırlanmak. Benim görüşüm böyle. Yavaş yavaş kırmadan, incitmeden onu paketle, gönder.

Cinsel ilişkinin devamını getiremiyorum

26 yaşında, 4 yıllık evliyim. İlişkiye girip boşaldığım zaman devamını getiremiyorum. Bazen eşimi mutlu edemediğimi düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ne demek devamını getirememek? Anlayamadım. Yani ikinci, üçüncü birleşmeleri mi diyorsun? Aslında bunu doğru dürüst bir kez olanı her şeyi bitirir. Biraz acemiliğinin olduğunu sanıyorum. Eğer erken boşalman varsa, bu da tedavi edilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Erken kurtulan yalan bataklığından çürümez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder