Dr. Haydar Dümen Bu işe dur deyin
HABERİ PAYLAŞ

Bu işe dur deyin

Haberin Devamı

Mastürbasyon erkeklerde hastalık halinde. Orta çizgide durmayı bilmiyor, aşırıya kaçıyorlar. Ergenlikte başlayan bu alışkanlıktan kurtulmak kolay değil ama geleceği, ilerideki eşinizi düşünüp iradeli olun. Mastürbasyona takılır kalırsanız işler zorlaşır

BÖYLE SORU YOK!


Sevgilim hamile kalmadı

18 yaşındayım, kız arkadaşımla korunmadan ilişkiye giriyoruz. Ama hamile kalmıyor. Sevgilim 45 kilo. Acaba sorun onda mı yoksa bende mi? Sevgilim hamile kalmadı CEVAP Bu ne şansmış be delikanlım. Aslında tuzak şans da sen onun felaketin olduğunun farkında değilsin. Gebe kalsa ne olacak? 19 yaşında baba, 39 yaşında dede mi olacaksın? Ya çocuk, ya iş, ya okul? Yoksa ailenden büyük miras kalacak da onu mu yiyeceksin? Bu nedenle de mirasçı mı arıyorsun? Kız 45 kilo, mailinin tek olumlu yanı bu. 10 yıla kalmaz kesin 55 kilo olur. Bu da sınır demektir. Gelelim tuzak olayına; sen bir, iki baktın gebe kalmıyor, salla keseri diye inşaata devam edersen bir gün kız “Bak babası, aha şurada harekete başladı” diye elini karnına koyarsa, işte o zaman şaşma ve “Ne yapacağım” diye beni arama.

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI

Nişanlım acı çekiyor

24 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlımla defalarca ilişkiye girdik, kan gelmedi. Nişanlım her ilişkide ilk kez birlikte oluyormuşuz gibi acı çekiyor. Bunun sebebi nedir? CEVAP Değerli okurum, önce seni kutlarım. Demek ki beni her gün okumuş, esnek zarlar olduğunu öğrenmiş, hiçbir suçu olmayan nişanlını tukaka etmemişsin. Gelelim nişanlındaki acı olayına. Özellikle vajinal bir muayeneden geçmesi gerekir. Daha kolayı, gazetemizde köşe komşumuz Dr. Hande Hanım’a bir mail atmalı, ağrının ayrıntılarını da yazarak ondan net bilgiler almalısın. Acılı ilişkiler orgazmı da, cinsel mutluluğu da etkiler. Ve kadını cinsellikten soğutur. Biraz da sen daha yumuşak bir yaklaşımla acısız pozisyonları da seçerek ve kayganlaştırıcılar kullanarak deneme yaparsan umarım bu sorunu aşarsın.

Kız arkadaşım ‘Çeker giderim’ diyor


36 yaşındayım, sevgilim de 32 yaşında. Ben geç boşalıyorum. Kız arkadaşım beni sürekli olarak bırakıp gitmekle tehdit ediyor. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Değerli okurum, sevgilin bırakıp gideceğe benziyor. Bence paşa gönlün bilir de yolunu kesme. Geç boşalma evlilik koşullarında sineye çekilir ama seninle tatlı dakikalar yaşamayı amaçlayan kadına bu olay işkence gibi gelir. Akıllı ise, niye işkence çeksin ki? Ya da sen psikolojik ve sosyo ekonomik yönden vazgeçilmezsen, bu çilenin de bedelini ona hem ruhen hem madden ödemelisin. Geç boşalmalarda tedavi şansımız yok gibi. Tek yol, ilişkiyi fantezilerle pişirerek duygularını şişirsen belki bir faydası olur.

* * * *

Milli olunca cinsel isteğim daha da artar mı?

17 yaşındayım. Milli olmak istiyorum ama çevremdekiler milli olduktan sonra cinsel isteğimin daha da artacağını söylüyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okurum, biraz daha beklemelisin.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken ilişkiye girmeye çalıştık. Benden 4-5 saat sonra 1-2 damla kan geldi. Çok korkuyorum. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı? CEVAP Sevgili okurum, yırtılmadı.

İstek duymuyorum

26 yaşındayım. Mastürbasyon için hiç istek duymuyorum. Yaptığım zaman acı hissediyorum. Gelen spermler su gibi. Bu durum bana ileride sorun yaratır mı? Doktora gittim, tahlil sonuçlarında hiçbir şey çıkmadı. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okurum, bu yaşta artık cinsel hareketler başlamalı. Bu hareketler iki türlüdür. Bir doğrudan doğruya birleşme şeklinde. Bir de duygusal, romantik, aşk ya da flört biçiminde. Birincisi kolay değildir, şartlara bağlıdır. Ama gençlik yıllarında bu ikinci süreç mutlaka yaşanmalıdır. Mastürbasyondan acı duymana bir anlam veremedim. Tahlil sonuçları normal ise fazla kafaya takmaman gerekir. Gelecek için endişelenme. Ama bugününü de pasifize etme.

Sürekli boşalma ihtiyacı duyuyorum

30 yaşında, 1.72 boyunda, 80 kiloyum. Benim sorunum her gün 3-4 kez boşalma isteği duymam. Bu yaz aylarında çok artıyor. İdrara çıkacağım zaman birkaç dakika geç kalsam cinsel organım hemen sertleşiyor, boşalıyorum. Bazen boşaldığımı anlayamıyorum. Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol alman gerekiyor. Tabii ki bu böyle sürmez. Mastürbasyon konusunda akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki biraz sakinleştirici ilaçlar. Bir parça fiziksel yorgunluk, bir parça da yaşamın acılarını da düşünerek beyninin frenlerine basmak. Bu saydıklarımın dozunu sen ayarla. 6 ay içinde normal ritimlerle mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Canım yanıyor

5 ay sonra düğünüm olacak. Nişanlımla birlikte oldum. İlk denemede fazla kan gelmedi ama daha sonraki günlerde çok kanamam oldu. Acaba bunlar normal mi? Bir de benim çok canım yanıyor, hiç zevk alamıyorum. Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP Sevgili okurum, evlen bakalım. Başlangıçta bu tür acıları çekeceksin. Penis vajinanın kalıbına uyacak. 15-20 gün hatta 1 ay geçtiği halde hâlâ acı çekersen onun çaresini bulacağız. Burada çeşitli nedenler rol oynuyor. Erkeğin penisi biraz büyük olabilir. Senin de vajina tersine şimdilik daha sıkıdır. Bunların tümü düzelecek sorunlar. Evlendiğinizde sil baştan başlarsınız. Yine kanama olacağını sanıyorum. Ama sakin ol. Yani kendini kasma.

Sevgilim penisim yüzünden ilişkiye girmek istemiyor

19 yaşındayım, penisimin boyu 19 santim. Bu yüzden kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Onu kırmak istemiyorum, ilişki olacaksa onun da isteğiyle olsun istiyorum. Acaba ne yapabilirim? CEVAP Değerli okurum, ne yapacaksın bilmem. Tıbbın bile çaresiz kaldığı sorunlar vardır. Ama bu onlardan değil. Bu iki insanın birbiriyle kenetlenmesinde psikolojik olarak bizim çaresiz kaldığımız durumlardır. Yan yana gelin, kararı etik ve yasal zeminlere oturttuktan sonra pazarlık yapın. Bir santim ondan, bir santim senden, idareli kullanıp alışacaksınız.

Benden bir sıvı geliyor


22 yaşındayım. Kız arkadaşımın elini tuttuğumda penisimden meni veya sıvı geliyor. Ben bunu asla istemiyorum. Ancak engellemem de mümkün olmuyor. Bundan kurtulmak için ne yapmam gerekiyor? CEVAP Değerli okurum o gelen meni değil. Kayganlaştırıcı sıvı. Nasıl yemek yerken ağızdan tükürük bezleri salgılanırsa penisin içindeki idrar yollarında kayganlaştırıcı salgı bezleri var. Tahrik olunca bu sıvı salgılanır. Yumurta akı gibi beyaz, saydam olup dokununca biraz uzar. Bunun amacı birleştirmeyi kolaylaştırmaktır, meraklanma.

Haftada dört kez mastürbasyon normal mi?

16 yaşındayım. Her banyoya girişte 2 kez üst üste mastürbasyon yapıyorum. Haftada 2 kez banyo yaptığım için 4 kez mastürbasyon yapmış oluyorum. Acaba bu durum normal mi? CEVAP Değerli okurum, bir zararı yok. Bir girişte 2, öteki girişte tek mastürbasyona dön istersen. Kendi iradeni sına. Başarı sağladığında da güven duygunu pekiştir. Ben yapabilirim inancın yaşamının öbür bölümlerine de yansır.

Evlenince sık ilişkiye girmenin sakıncası olur mu?

23 yaşındayım. Penisimin boyu 7-8 santim. Acaba evlenince sorun olur mu? Bir de evlenince sık ilişkiye girmenin sakıncası olur mu? CEVAP Değerli okurum, boyu konusunda bir üroloji uzmanına giderek görüş. Verdiğin sayı normaldir. Canın ve performansın ne kadarını taşıyorsa o kadar üstlenirsin. Ölçüyü bünye ayarlar.

Geciktirici kullansam sorun olur mu?

20 yaşındayım. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Ben en fazla 3 dakika sonra boşalıyorum. İlişkiye girmeden önce geciktirici kullansam sorun olur mu? Geciktirici kullanmanın bir yaş sınırı var mı? CEVAP Değerli okurum, bu gibi ilaçlar doktor kontrolü olmadan olmaz. Erken boşalma için gerekirse bir uzmana gidiver. Bu kadar zevkin bedeli de bir doktor ziyareti olsun artık.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet aşkın özüne düşen bir kurttur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder