Dr. Haydar Dümen Bunların hepsi bahane
HABERİ PAYLAŞ

Bunların hepsi bahane

Kocasının mastürbasyon yaptığını gören kadın ‘Kocam beni beğenmiyor mu?’ diye soruyor. Hanımlar, bu işin sevgiyle ilgisi yok. Ama alışkanlıktan kurtulamıyor, hatta çoğu zaman bahane arayıp kendini bir yerlere kapatıyor. Ona elinizi uzatın, sorunu birlikte çözün.

Kocam küçük buluyor

Evleneli 1 yıl oldu. Eşim ilişkiye girmek yerine mastürbasyon yapmayı tercih ediyor. Nedeni de penisinin küçük olduğunu düşünmesi. Penisi 12 santim, normal olduğuna ikna olmuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin cinsel organı ideal. Ama sanıyorum mastürbasyona alışık olduğundan bunu bahane sayıyor ve birleşmeden kaçıyor. Bu cevabımı kocanın önüne koy, okusun.

Haberin Devamı

Ayrıca kocana “Aklını başına topla, doğanın bize verdiği nimetten yararlanalım. Sen şu mastürbasyondan vazgeçemiyorsan ona bir çare arayalım ve hayata başlayalım” de, bu işe ağırlığını koy.

Çok üzülüyorum

3 yılık evliyim, 1.5 yaşında oğlum var. Eşim sürekli mastürbasyon yapıyor. Ona “Seni tatmin etmiyor muyum?” diye sordum, “Hayır” dedi. Çok kızıyorum. Cevap verin.

CEVAP

Okurum, erkekler mastürbasyona alışıyor, çoğu ondan vazgeçemiyor. Bu koşullanma sonucu oluyor. İnsan neye alışırsa onu ister. Birçokları senin gibi eşine “Sana yetmiyor muyum, beni beğenmiyor musun?” diyor.

Onlara da yanıtım “Hayır”. Kuşkunuz olmasın, beğenmeseydi niçin sizinle evlenecekti? Ama o 10-15 yıl sürekli yaptıkları koşullanmadan kendilerini alamıyorlar. Bir uzmandan destek alın, çözülmeyecek dert değil.

Sayı çok mu?

22 yaşındayım. Sevgilim de 28 yaşında. Aynı şehirde olmadığımız için pek görüşemiyoruz. Geçen sefer 24 saatte 12 defa birlikte olduk. Erken boşalmam olduğu için en sonunda kız arkadaşım orgazm olabildi. Ne yapabilirim? Bir de penisim 19 santim, sevgilim çok büyük olduğunu söylüyor. Gerçekten büyük?

CEVAP

Değerli okurum, hep diyorum 16 santimden yukarısı büyüktür. Kadınlara acı verir. İşte sen bunu kanıtladın. Kız arkadaşının 12’nci birleşmede orgazm olması erken boşalmadan. Evlendiğinde düzelecek. Yavrum, hazineye girmiş, yağmalıyormuş gibisin.

Bu 12 birleşme ikinize de uyku uyutmamıştır. Bu açgözlülük gösterisi. Kız koynunda mışıl mışıl uyuyup huzura kavuşacaktı ama sen onu cinsellik adına kurban vermişsin. Buluşursanız birliktelikten sonra 8 saat uyku uyuyun.

Haberin Devamı

Biraz daha uzar mı?

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Arada bir mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı? Sivilceyi artırır, boyumun uzamasına engel olur mu?

CEVAP

Okurum, haftada 1-2 kez mastürbasyon yapmaya devam et. Ondan önce derslerine ara verme. Ondan önce aile içindeki sorumluluklarını ihmal etme. Annene, babana sevgin ve saygın olsun.

Normal gelişmen için spora, yemeye bilimsel ölçüler içinde yer ver. Çünkü bir yandan da hayat devam ediyor. Sen temponun gerilerde kalma ki ileride aslan gibi ol.

Zar bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Sevgilim de 20 yaşında. Onunla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama tam anlamıyla beraber olmadık. Şimdi sevgilimden ayrıldım. Yaşadıklarımdan çok pişmanım. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık zarın bozulmadı. Pişman olmuşsun. Bu bir ders gibi kafanda kalsın. Onu unut, ruhunu incitme. Bu yaşlarda ruhsal yaralanmana razı değilim. Yaşamın içinde bunlar vardır. Daha büyük yara alma.

Haberin Devamı

Neden canım yanıyor?

21 yaşında kızım. 1.5 yıldır 23 yaşında bir sevgilim var. Bugünlerde ilişkide bazen zevk alıyorum ama çoğunlukla canım yanıyor. Sanki sevmediğim biriyle olur gibiyim. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, acı veren her şey iticiliğe dönüşür. Güneş, yeri geldiğinde çok iyidir ama tenimizi yakarsa altında duramayız, bunun gibi. Acıdan kurtulman gerekiyor. Acıdan kurtulduktan sonra bir süre belki bir geçiş dönemi yaşayacaksınız.

Ama ardından cinsel zevkler yeşerecek. Ve kimliğinize göre belki bir sera belki zengin çiçek tarlası, belki bir orman oluşturacak. Ama hiç belli olmaz, tek renksiz, yetişmemiş cılız bir çiçek de kalabilir.

Kondom yüzünden mi?

23 yaşındayım, kız arkadaşımın ilişkide canı yanıyor. Ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Cinsel organımın çok büyük olduğunu düşünmüyorum. Benim ilk kız arkadaşım, ilk deneyimimi birlikte yaşadık. Kondom kullandığım için olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, partnerini kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Acı veren lokal bir neden var mı, yok mu, öğreneceksin. Varsa zaten doktor tedavi edecek. Eğer yoksa olay teknik işi. Kızda bilinçaltı kasılma ya da bilinçli korkular olabilir. Sen ılımlı, daha yumuşak davransan sanırım sorunu aşarsınız.

Neden sertleşmiyor?

20 yaşındayım. Çok güzel bir kız arkadaşım var. Cinsel organım sertleşmiyor. Sevgilim beni terk edecek. İktidarsız mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, iktidarsız değilsin. Bu kesin. İkincisi, kız arkadaşın çok güzel olduğu için ‘Acaba başaramaz mıyım?’ diye ön yargılısın. Buna psikolojik inhibisyon denir.

Gece ya da sabaha karşı uyandığında sertleşme oluyorsa ki arada bir olsa da yeterlidir, organik olarak bir bozukluğunun olmadığının kanıtıdır. Bu sözümüz mastürbasyon için de geçerlidir. Şimdilik böyle idare edin, kız kaçmaz.

Nasıl uzatırım?

18 yaşındayım, 1.78 boyunda ve 80 kiloyum. Penisim küçük; 14 santim. Arkadaşlar dalga geçerler diye korkuyorum. İlişkide kızlar umursamıyor. Uzatmanın bir yolu var mı?

CEVAP

Okurum, zaten uzun. 3-4 kilo verirsen 1 santim kasık yağından kurtulursun. Böylece daha büyük gözükür. Hapla büyümez. Kendiliğinden de büyüme sona ermiş. Ama 14 santime daha da büyük penis istemek saçmalık. Aslan gibi delikanlısın. Hiç kimse senden kaçmaz. Bulup da bunamasınlar.

BÖYLE SORU YOK!

İsteğim bazen artıyor Bazen cinsel isteğim artıyor, yeteri kadar karşılayamıyorum. Hayat kadını istemiyorum, sevgilim var ama onunla da olmaz. Ne yapacağım?

CEVAP

Ne mi yapacaksın oğlum? Önce kara kara düşüneceksin değerli okurum. Ama düşünürken karadan denize atlamayı düşünme sakın. Denizde kocaman bir yılan var, adı da; dünyayı neredeyse esir alan koronavirüs.

Uyarılara kulak ver, evden çıkma, ellerini sık sık yıka, kolonyanı ve dezenfektanını yanından ayırayım deme. Aileni bilinçlendir, bu kurallara onların da uymalarını mutlaka sağla.

Zaten bazen aklına gelen cinsellik bu ara aklına gelmiyordur. Önce şu sıkıntılı günlerden kurtulalım, her şey yoluna girince bana yine bir mail atıverirsin.

GÜNÜN SORULARI

Kötü niyetim yok

18 yaşındayım, porno izlemeden gündüz hafızama depoladığım görüntüleri yatarken kafamda canlandırıp 20 dakika düşünüp boşalıyorum. Bunun kötü bir yanı var mı? Not: O görüntüler için art niyet beslemiyorum.

CEVAP

Daha nasıl art niyet besleyeceksin oğlum? Milletin karısını, kızını hayal edip mastürbasyon yapmanın neresi iyi niyet? Hafızanı böyle kirliliklerle dolduracağına kitap oku. Beynini faydalı bilgilerle doldur.

Belki aklın başına gelir. Senin düşüncende başkalarının da olduğunu düşün, ne tepki verirdin? Empati yapmadıkça insan olamayız, biraz empati seni kendine getirir.

Kocam benden uzaklaştı

25 yaşında kadınım. Kocam 33 yaşında. 5 yıllık evliyiz. Doğum yapana kadar seks hayatımız iyiydi. Doğum sonrası ayda 1 kez o da zorla birlikte oluyoruz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşini al, bir uzmana görünün. Bazen eşler bu konuda birbirine açılamaz. Devreye biz hekimler gireriz ve çözüme giden en kestirme yolu gösteririz. Bazı erkekler doğumdan sonra eşlerinden anne olduğu için uzak kalır.

Çünkü anne kutsaldır. Bu durumda kadın istenmediğini düşün. Altta yatan sebebi bulmanıza ancak bir uzman yardımcı olabilir. Eşini ikna et, doğru uzmana.

GÜNÜN SÖZÜ

Gökyüzünün maviliğine bakın, orada kendinizi görmeye çalışın. Denemeye değer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder