Dr. Haydar Dümen Çıkmaz yola girmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Çıkmaz yola girmeyin

Kadın-erkek ilişkileri hassas dengeler üzerine kurulu.

Bu dengeyi sağlarken yere sağlam basmak ve dürüst olmak gerekir.

Çok genç yaşlarda, tecrübesizken yaşanan cinsellik yaralar açıp her iki tarafı da çıkmaza sokabilir. Her şeyi zamana bırakın, vakti gelince işler yoluna girer.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim sıkılıyor Sevgilimle düzenli bir ilişkim var, haftada 4-5 kez görüşüyoruz. İlişki 35-40 dakika sürüyor. Kız arkadaşım süre uzayınca “kabak tadı vermeye başladı, buna çare bul” dedi. İkimiz de ter içinde kalıyoruz, yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, mektuba başlayışıyın epey güzel. “Haftada 4-5 gün görüşüyoruz” demişsin, ne mutlu size. Devamını da güzel getirmişsin, 35-40dakika süren bir birliktelikten bahsetmişsin. Ve sonuç, sen bu işi bitiremiyorsun. Kabak nedir evladım?

O kabağı sade yersen elbette olmaz. Önce üzerine yeterince kaymak koyacaksın, ardından bol ceviz ekeceksin. Bak bakalım o zaman kız arkadaşın kabaktan şikayet ediyor mu? İlişkinizi de kabak gibi süsleyin, böylece devam edin. Birbirinizi hiç üzmeyin.

GÜNÜN SORULARI

Neden sertleşmiyor?

29 yaşındayım, 2 kez ilişkiye girdim. İkisinde de sertleşmedi. 1 yıldır sabahları da sertleşmiyor. Bunun için üroloğa gittim, testosteron düşükmüş. Bana iğne verdi. Kullanıyorum ama sorun sürüyor. Her gün mastürbasyon yaptığım için sertleşmiyor?

CEVAP

Değerli okurum, şehirlere su barajlardan gelir. Ama vatandaş bilinçsiz ise o su şehre yetmez. Sonra hem şehirli çeker sıkıntıyı hem de barajdaki balıklar. Sen şimdi temel ihtiyaç harici su tüketme, kendini de kahretme.

Bırak biraz baraj dolsun, belki güzel bir balık tutarsın.

Karım zevk almıyor

2 yıldır evliyiz. İkimizde 26 yaşındayız. Karım vajinismustu. Bu sorunu aştık. 1 aydır her gün en az 1 kez ilişkiye giriyoruz. Ama eşim “Cinsellik bu mu?” diyor. Ne yapayım? RUMUZ: DERTLİ KEDERLİ

CEVAP

Değerli okurum, tebrik ediyorum sizi. Bu durumdan el ele verip çıkmışsınız. Gelinimiz inşallah kısa zamanda anne olsun, bebeği kucağınıza alın. Sana gelince ne yaptın be evladım, ne vaatlerde bulundun? Hangi beklentinin içine soktun güzel kızımızı? Kızım, kulağını aç, kocanı dinle, onun idaresine bırak kendini. Birbirinizi sevin, gerisi zaten hikaye.

Haberin Devamı

Kullansam mı?

28 yaşındayım. Penisimin boyu 12 santim. Daha büyük olmasını istiyorum. Yeni bir alet varmış, 1 yılda 4 santim büyüme sağlıyormuş. Acaba kullansam mı?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal ve büyütmeye gerek yok. Böyle bir alet yok. Vakum diye piyasada satılan reklamların tümü şarlatanlık. Bazen o vakumun peniste morarma ve olumsuzluklar yarattığı düşünülürse var olan düzenini de altüst edersin. Sakın kafana takma.

Doktora gitsem mi?

23 yaşındayım. 5 ay önce evlendim. Evlenmeden önce penisim sertliğini ve işlevini koruyordu. İlk gecelerde biraz zorlanma oldu. İlerleyen zamanlarda hafif eğrilik ve sertleşme problemiyle karşılaştım. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda herhangi bir sorunun yok, bunu dert edinme. Evliliğin geçiş döneminde böyle şeyler yaşanabilir. Doktora gitmeni gerektirecek sorun yok diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Ancak atı kamçılar gibi 1-2 kamçı için de bu konuda leblebi gibi kullanılan, herkesin bildiği o malum ilaçlardan birleşmeden 1 saat önce, 1 tane alırsan, o sorun ortadan kalkar. Hâlâ sorun yaşarsan, dozunu biraz yükseltirsin. 5-6 kere kullandıktan sonra sistem kendi kendini düzene sokar.

Geç boşalıyor

29 yaşında kadınım. Cinselliği çok seviyorum. Erkek arkadaşımla da uyum içindeyiz. Orgazm olmakta sorun yaşamıyorum. Erkek arkadaşımın geç boşalması normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel bakımdan ideal bir çiftsiniz, sizi kutlarım.

Çabuk boşalıyorum

18 yaşındayım. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ancak penisimden kan geldi. Bir de mastürbasyon yaparken çok erken boşalıyorum. Ne yapabilirim? Çok korkuyorum. Ne olur cevap verin.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda boşalırken penisini sıkmış olabilirsin. Bunu yapma. Normal bir zamanda idrar tahlili gerekebilir. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yapmak normaldir. Erken boşalmanı önleyebilirsin. Bu süreyi birkaç dakikadan 10-15 dakikaya çıkarana kadar uzatabilirsin. Bunun için bulunduğun ortam önemli.

Diktirsem mi, anlatsam mı?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın ısrarı üzerine birlikte olduk, kızlık zarım bozuldu. Şimdi ayrıyız. Sanırım sorumluluktan kaçtı. Bunu ileride evleneceğim erkeğe uygun dille anlatmak istiyorum ama utanıyorum. Böyle bir şeyi nasıl anlatırım? Yoksa anlatmadan diktirmeli miyim?

CEVAP

Sevgili kızım, hele bir evlilik günleri yaklaşsın, kararlar verilsin. Bana göre bir şey anlatmana gerek yok. Çünkü erkeğin de sana her şeyi anlatmayacak. Diktirme olayı ancak gerdekten 1-2 gün önce olur. O da bir sorundur. Beklemede kalalım, zamanı gelince yeniden düşünelim.

Yırtılmış olabilir mi?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ettik. Sevgilimin üzerinde pantolon, bende de şort vardı. Kızın adetinin 4’üncü günüydü. Sabah kanaması yoktu. Ama ilişkiden sonra tuvalette biraz kanaması olmuş. Ertesi gün kesilmiş. Acaba kızlık zarına bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kesinlikle kızlık zarı bozulmadı. O şartlarda kızlık zarı asla bozulmaz. Gelen kan adet döneminden arta kalan son damlalardı. Ruh sağlığınızı bozmayın ve keyfinize bakın.

Böyle mi yaşayacağım?

25 yaşındayım, günde 4-5 kere sevişmek istiyorum. Ayrıca 4 kez mastürbasyon yapıyor, suçluluk duyuyorum. Sizce bu isteğimi hep böyle giderip bu şekilde mi yaşayacağım? Sevgilimden çok mastürbasyon yapmayı arzuluyorum. Lütfen yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Yoksa evlendiğin gün bile karını uyutup banyoya koşar, gizli gizli mastürbasyon yaparsın. Karıcığın da cinsel zevklere, rüyalara programlanır. 3-5 yıl sonra da herkes dünyanın kaç bucak olduğunu görür. Ama burada da suçlu olan karın değil, sen olursun. Böyle hayat olmaz. Bu cinsel sapmadır. İradeni kullan, doğru yola gir, tedavi ol.

Kaç kez olmalı?

Ben 39, nişanlım ise 26 yaşında. 3 haftada bir gün görüşüyoruz. 12 saatte 6 kere ilişkiye giriyor, birlikte orgazm oluyoruz. Sizce bu durum normal mi? Bir insan günde kaç defa ilişkiye girebilir? Yoksa bizim durumumuz biraz abartılı mı? Normalde sağlıklı bir insanın cinsel ilişkiye girebilme sayısı ortalama kaçtır?

CEVAP

Değerli okurum, ben şunu 1-2’ye indir desem beni dinleyecek misin? Ya da 40 yılda bir buluyorsun, fırsatı değerlendir 20’ye çık desem gücün yetecek mi? Sen bu soruyu sevgiline sorsan da biraz ona uysan. Bir ihtimalde erken boşalman olabilir. Bir de o açıdan olaya bakabilirsin. Günün birinde de evlilik gibi bir birlikteliğin olursa sayı haftada 2-3’tür. Kitabın dediği bu ve gerisi size kalmış.

İlk kez olacak

18 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Şu an çıktığım bir kız var ve onunla beraber olmak istiyorum. Bu benim için ilk olacak ama bana ileride zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sen acemi, kız acemi nasıl yürüyecek bu gemi? Gelelim şimdi senin zarar korkuna. Olmaz olur mu, bayağı büyük zararları olur. Kız başlar ağlamaya. Eğer, zar kanayan türdense, gözlerden berrak, aşağıdan kırmızı damlalar, elin ayağına dolaştırır. Yaptığına yapacağına, olduğuna, olacağına bin pişman olabilirsin. Bak yavrum, nereden nereye geldik? Sakın çocuğum, bekle birkaç yıl.

GÜNÜN SÖZÜ

Acıyla yanan yüreğin ateşini söndürürsünüz ama izini asla yok edemezsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder