Dr. Haydar Dümen Cinsellikle tanışırken...
HABERİ PAYLAŞ

Cinsellikle tanışırken...

Haberin Devamı

Kızlık zarı konusu bitmiyor, üstüne bir de çarşaf sıkıntısı var. Gençlerden ilk gecenin ispatı olarak kan isteniyor. Aile büyükleri kapıda hevesle çarşafı bekliyorlar. Bu yüzden de cinsellikle tanışma gecesi kâbusa dönüşüyor. Erkek gergin ve heyecanlı, çoğu zaman başarısız oluyor. Kız ise korkuyor, mutsuz oluyor

BÖYLE SORU YOK!

20 yaşında kızım. Cinselliğe çok istekliyim. Cinsel içerikli filmler izliyorum ama merakım türlü geçmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vallahi de billahi de seni şu anda görüyorum. Ortalığı temizlerken televizyondan ses duydun. Fırladın, dizi film yeni başlıyor.

Bıraktın işi gücü, oturdun ekran karşısına. Taktın aklını oyuncuların kralına. Bakışa ve gözlere vuruluyor, yarım gülüşe, dudaklarına aşık oluyorsun. Kasılıp yürürken ise “İşte tam aradığım” diyorsun. Sevgilisi kızı beğenmiyor, “Ben ondan iyiyim” diyebiliyorsun. Üstelik saçları hem dikine taralı hem de siyaha boyalı.

Kur hayalini. Bu yollar kapalı. Anan geldi, kapıyı çaldı, duymuyorsun. Çünkü o sırada gözünü, gönlünü doyuruyorsun. Sevgili okurum, buna hayali aşık olmak, yemeden doymak derler. Mide fesadına uğratır insanı, başka ayrıntılar çalmasın aklını.

Kadın benimkini çok büyük buldu

19 yaşındayım, ilk kez geneleve gittim. Penisim 19 santim. Oradaki kadın “Sana ne yedirdiler de bu kadar büyüdü” diye sordu. Çok utandım, ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, erkeklerimizin, özellikle de gençlerimizin organ boyu takıntıları malum. Biz uzmanlar dahil aileler ve bilimsel yönden sorumlu olanlar onlara doğruları öğretmeliyiz.

Verdiğin ölçüde organa sahip olanlardan “Birkaç santim daha büyük olsaydı” diyenleri de görüyoruz. Burada senin olayında iki şey çıkıyor karşımıza. Hayat kadını bile bu boyuta isyan etmiş. Ayrıca da ortaya bir yorum atmış.

“Ne yedin de böyle oldu?” demiş. Oysa yemeğin fazlası zarardır. En azından kilo alındıysa organın birkaç santimini kapatır. Adam vardır, acı soğan, kuru ekmekle idare eder. Organ azmandır. Bir başkası kuzu pirzoladan başka et yemem der, organ genetiğine boyun eğer. Doğa ne verdiyse her şey o kadar!

Orgazm olacakken midesi bulanıyor

1,5 yıllık evliyim. Karımla mutluyuz ama orgazm olacağı sırada mide bulantısı yaşıyor, bu yüzden her şey yarım kalıyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, yaşamın ana temellerini öğrenmeye çocukluktan başlarız. Bu bilgiler ve inançlarımız ergenlikte dal budak kök salar. Erginlikte ise meyvelerini vermeye başlar. Örnek vereyim; domuz eti yemeyen birine, yediği etin dana eti olduğunu söylersek yedirebiliriz.

Hiç söylemezseniz kişi mutlu, mide memnun. Etin domuz eti olduğunu söylerseniz mide allak bullak olur, spazmlar da bir anı olarak kalır. Çocukların ve de gençlerin yetişme dönemlerinde cinsellik o kadar yasak, günah olarak gösterilse sizdeki gibi durumlar olabilir. Belki prezervatif bunu önleyebilir. Mutlaka uzman bir psikiyatriste gitmeniz gerekir. Bu gidişle evlilik sallantıda demektir.


Yırtık büyür mü?

24 yaşındayım. Evleneceğim bir kız arkadaşım var. Doktora gittiğimizde sevgilimin kızlık zarında küçük bir yırtılma olduğunu söyledi. Acaba bu yırtık ileride bize bir sorun yaratır ya da kendi kendine büyür mü? Bu küçük yırtığı diktirebilir miyiz?

CEVAP

Değerli yavrum, ne olur biraz mantıklı, akıllı olun. Evlenecekseniz kime karşı kızlık zarını diktireceksiniz? Orada bir zedelenme olmuşsa onu şeytanlar mı yaptı? Sizin aranızda yaşadığınız bir olay. Tanığı da, kanıtı da sizsiniz. Yüreğinizle aklınız bir yerde tokalaşsın artık.

Sevgilim hamile mi?

19 yaşındayım. 4 hafta önce kız arkadaşımın vajinasının üzerine boşaldım ve korktum. 1 hafta geçtikten sonra kız arkadaşım adet gördüğünü söyledi. Sevgilim hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın hamile falan değil. Bak kulağını çekerim, bir daha dikkatli ol, kızın hayatıyla oynama. Şansın ve ben ilk defa affediyoruz, bir dahakine affetmeyiz. O kızlar da bu ülke de sahipsiz değil.

Kız orgazm olamıyor

28 yaşındayım, kız arkadaşım da 27 yaşında. Sevgilim çok zevk almasına rağmen orgazm olamıyor. Partnerim ve ben bu durumdan rahatsız oluyoruz. Bunun bir tedavisi var mı? Ya da ilaç kullanmak gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlenecek misiniz yoksa bu arkadaşlığınız böyle mi gidecek? Evlenecekseniz yaşınız gereği de bu işi bir an önce yapın. Çünkü bu tür ilişkiler ileride evliliği olumsuz etkiliyor. Onun dışında uzaktan kumandayla şu an yapabileceğimiz bir şey yok. Psikolojik sınırları zorladığınız kanısındayım. Şimdilik bu kadar.

Cinsel organımın boyu yeterli mi?

18 yaşınrdayım, cinsel organımın 6-7 santim. Uygun değilse ne yapmalıyım? Penisimi büyütmek için krem ya da başka şey var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım penisinin sönük boyunundan söz ediyorsun. Ereksiyon durumunu ölç, bana bildir. Ne yapacağını sana söyleyeyim.

Kocam doktora gitmiyor

26 yaşında, evli kadınım. Kocam 30 yaşında. Eşimin cinsel organı küçük ve sertleşmiyor. Kocam, doktora gitmeyi de kabul etmiyor.

CEVAP

Değerli okurum, eşin mutlaka ve kesinlikle doktora gidecek. Daha evliliğin ve cinselliğin baharındasınız. Sana bir parça sevgisi ve saygısı varsa, evliliğe ve kendisine karşı sorumlulukları için uzmana gitmesi gerekir.

İlişkiye giremedik

1 aylık evliyim. Karımla ilişkiye giremedim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kesin çözümü var. Bunu bilin. Kesinlikle birbirinizi incitmeyin.

Kapıda çarşaf bekleyecekler

22 yaşında, nişanlı kızım. Düğünüm yaklaşıyor. Bizim burada da çarşaf bekleme adeti var. Korkuyorum ve ilk gecem böyle geçsin istemiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, çok haklısın. İlk gece size kimsenin bakmaya hakkı yok. Çift evlenmiş, özel odalarına çekilmişlerse kim kimin namus bekçiliğini yapıyor? Aslında bu sorgulanmalı. Çünkü hayatınız boyunca o gecenin tedirginliği, acısı yaşanmamalı. Kapınızı kilitleyin. Dışarıya da dik durun. “Bu gece bizim” deyin. Mutluluğunuzu koruyun.

Evlenince sorun olur mu?

24 yaşında, 78 kiloyum. Boyum 1.84. Penisim 11-12 santim. Bu evliliğimde sorun olur mu? Hormon ilacının faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, tıbba göre penisin normal ve iyidir. Gerisi bizi ilgilendirmez, bu yaşta sonra hormonla büyümez ve sana zarar verir.

Kızlık zarım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. 1 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan geldi. Acaba zarımda bozulma meydana gelmiş midir?

CEVAP

Bozuldu yavrum, bozuldu. O zaten kendi diliyle sana konuşmuş, sana anlatmış. Olan olmuş, gerisi de sana kalmış.

Aynı evde yaşıyoruz ama erkekliğimi unuttum

30 yaşındayım, kız arkadaşım da 26 yaşında. Aynı evde yaşıyor, evlenmeyi düşünüyoruz. Cinsel isteğim fazla. Ama cinsel hayatımız yok denecek kadar az. Sürekli benden kaçıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bu ilişkiyi dondur, böyle gidebildiği kadar gitsin. Nikah işi gerilere atılsın. Kızın iç dünyasını cinsel yapısını, hayatı yorumlayış tarzını, yaşam değerlerini bilmeden, ben şunu yapın ya da evlenin diyemem. Bunlar çözümü zor bilmeceler gibidir. İki taraf da fazla zaman yitirmesin, doğru yol seçilsin.

GÜNÜN SÖZÜ
En güvenilir sır küpü bilinçaltımızdır. Asla sahibine bile açılmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder